TAFL İstanbul grubunda maçlar tamamlandı. Zevkli ve çekişmeli maçlar izleme şansını bulduğumuz grupta, playofflarda oynama hakkını elde eden üç takımımız var. Bunlar namaglûp olarak sezonu kapatan Boğaziçi Sultans, sadece ilk maçını kaybeden İstanbul Cavaliers ve üçüncü sırada da Koç Rams takımları. Onları üç galibiyetle Galatasaray Tigers, iki galibiyetle Yıldız Stallions, tek galibiyetle Sakarya Titans ve galibiyeti bulunmayan İstek Eagles takımları izledi. Bu yazımda playoffa çıkan bu üç takimin sezonda ortaya koydukları performansları değerlendireceğim.

Boğaziçi Sultans iki sezondur süren yenilmezlik unvanını korumayı bildi. Bu sezon önemli oyuncularını askere yollamalarına rağmen, gücünden bir şey kaybetmediklerini kanıtlamayı bildiler. Genel olarak hücumda başarılı RB’leri Ali Rıza’nın etkili koşularıyla sonuca gittiler. Bu başarıda tabiî ki offence line oyuncularının hızlı ve güçlü pullarida onun isini kolaylaştıran etkenlerden birisi. Bunun dışında pas oyununu da seven ve başarıyla uygulayan Sultans’in balkıda en büyük şansı, İlker ve Geremy gibi üst düzey wide reciever’lara sahip olması. Gerek hızları, gerekse top tutma becerileri üst düzeyde olan bu iki oyuncuyla çok başarılı oyunlara imza attılar.

Bu sezon special team unitelerinide geliştirmiş olmalarıyla birlikte playofflarda fieldgoallerle de tehlikeli olacaklardır. Defansta Ferhat gibi bir yıldız ve etkili takım oyunuyla dikkat çeken Bogazici, sahip olduğu kaliteli defencive backlerle, pas defansında da güven veriyor. Bülent ve Enes gibi kaliteli D-line oyuncuları da bu kadro da yer bulunca, Sultans’a karşı TD yapmak gerçekten yoğun bir mücadele gerektiriyor. Bu sezon aldıkları sonuçlarda bunun en büyük kanıtı olsa gerek. Playofflardaki performanslarıyla ilgili merak ettiğim tek nokta, QB pozisyonunda Veli mi, yoksa Firat mi oynatılacak. Veli bu sezon basarili idi, fakat Fırat’in tecrübesi ve oyun bilgisi tartışılamaz. Zaten Tigers karşısında FB olarak attığı pasta aradaki kalite farkını ortaya koymaya yeterli olacaktır.

İstanbul Cavaliers bu sezon sadece grup lideri Boğaziçi’ne yenilirken, başarılı QBsi Burak ve RB Bulut’un omzuna çok bindi dersek yalan olmaz. Bulut özellikle blok okumaktaki başarısı ve ani dönüşleriyle, bu ligdeki üst düzey runningbacklerden biri olduğunu kanıtladı. Ayrıca WR Onat’ta reverselerdeki başarısı ve yaptığı güzel receptionlarla dikkat çekiyor. Devasa FB Emre başarılı bloklar yapmakta ama kendisini D-line izledikten sonra, bence sadece D-line oynasa daha başarılı olur. D-line da 74 numarayı da oldukça başarılı bulmaktayım. Defensive backler defansta sürekli bir başarı ortaya koyamadı ve bazen yaptıkları hatalar gerçekten sorun çıkardı. Cavaliers özellikle başarılı Linebacker ünitesiyle dikkat çekiyor kanımca. Bir bütün olarak bakınca da, sert, güçlü ve oyunun sonuna kadar savaşan bir defans yarattıkları için defans koçu Tolga ve defans kaptanı Burak Babalı’yı tebrik ediyorum. Ben playofflar da yarı finale çıkacaklarına kesinlikle inanıyorum.

İstanbul grubundaki son playoff yolcusu, Koç Rams, Cavaliers karşında aldıkları yenilgi sonrası çoğu kişinin şansları kalmadı demesine rağmen, bu başarıya imza atarak ne denli güçlü ve azimli bir takim olduklarını kanıtladılar. Kaptan Saygun ve birçok önemli başka ismin sakatlanmasına rağmen böyle bir başarıya imza attılar. Özellikle zorlu Tigers ve Stallions karsılaşmalarını kazanmaları playofflara çıkmalarında etken oldu. Genel olarak koşu oyununu tercih eden Rams, double, bazen de triple reverselerle dikkat çekiyor. Defansa gelecek olursak, göze batan bir isim yok, tam bir takım oyunu var ortada. Size olarak küçük olmakla birlikte oldukça hızlılar. Ama son iki maçta defans gerçekten başarısızdı. Yıldız’dan 50 sayı ve Sultans’dan 44 sayı yediler. Son 2 maçta ortalama 47 sayı gerçekten büyük bir soru işareti. Defanstaki sorunları çözemezlerse, muhtemel rakipleri Hacettepe karşısında oldukça farklı bir yenilgi alırlar.

Playoff’lardaki tüm ekiplere başarılar diliyorum. Zevkli ve sert mücadeleler izlemek dileğiyle.