Geçen hafta evinde Philadelphia Eagles’ı zorla geçen Green Bay Packers takımı bu hafta New York Giants ile deplasmanda oynadı.Geçen haftaki yazımda, etkisiz line oyunu ile koşacak yer bulamayan ve pas atarken büyük baskı altında kalan Green Bay hücumunun eğer bu yaraya pansuman yapmazsa ileriki haftalarda bu kadar kolay kurtulamayacağını belirtmiştim. Pazar günkü rakip New York Giants’ın savunma koçu, Eagles’ın savunma koçunun yardımcılığından geçtiği için Brett Favre ve ekibini 1. haftada zorlayan savunmanın benzeri bekliyordu. New York Giants ise as koşucusu Brandon Jacobs’ı sakatlığa kaybetmiş olmanın, ve oyun kurucu Elisha Nelson “Eli” Manning’in omuz sakatlığındaki belirsizliğin gölgesinde uyandı Pazar sabahı. Eli Manning sahaya çıkarak 40 maçtır arka arkaya çıkma serisine bir eklemede bulundu. Her ne kadar ağabeyi Peyton Williams Manning 144’te, rakibi Favre ise 239’da olsa da yine de başarılı bir seri sayılır.

Doğu Standart Saati ile öğleden sonra 1’de başlayan maçta iki ekip birer başarısız field goal’le ilk drive’larından sayısız döndü. Ardından punt ve interception’la geçen drive’lar sonrasında tahtaya ilk sayıyı DeShawn Wynn’in 6 yardlık koşusu ile koydu. Hemen ardından Elisha 40 ve 26 yardlık iki pas ile anında cevap verdi ve durumu 7-7’ye getirdi. First down alamayan bir Green Bay drive’ı sonrası Giants bir field goal ile 10-7 öne geçti.

İkinci yarıya iyi başlayan Favre eski günlerin hatırına Bubba Franks’e attığı 2 yardlık pasla takımını 14-10 öne geçirdi. Buna yine bir field goal’le cevap veren New York ekibi durumu 14-13 ile neredeyse berabere duruma getirdi. İşte ipi koptuğu nokta da burada gerçekleşti. Brett Favre’ın 9’da 9 başarılı pas attığı 80 yardlık bir drive yine Favre’ın Donald Lee’ye attığı pas ile fark 8’e çıktı: 21-13. Ardından gelen kickoff’ta Giants return elemanı Bradshaw 16 yard koştuktan sonra fumble yaptı, ve Green Bay çok avantajlı bir noktadan yeniden hücuma başladı. Koşu oyunu denenmeyen kısa bir 5 oyun sonrası Favre 3. touchdonw pasını Donald Driver’a attı ve skoru 28-13’e taşıdı.

Karşılıklı iki punt sonrası Manning güzel bir drive’ı interception’la sonuçlandırınca peşinden gelen hücumda çaylak DeShawn Wynn bu sefer 38 yard’lık uzun bir koşuyla maçın skorunu belirledi: 35-13. Bu noktadan sonra Manning sahaya dönmedi. Ardından gelen drive’da önce yedek dev QB Jared Lorenzen, sonra yedeğin yedeği Anthony Wright sahaya çıktı ama Green Bay’in 10. yardında New York Giants’ın hem zamanı, hem hakları, hem de oyun kurucuları bitti. Brett Favre’ın yere dizini iki kere dokundurmasıyla Green Bay maçı kazandı ve durumunu 2-0’a getirdi.

Maçtan notlara gelince:
•   Wynn’in 38 yardlık koşusunu saymazsak Green Bay toplamda 47 yard koşabildi ama takımı yine Favre ve heykeli dikilesi kolu kurtardı.
•   Manning geçen hafta sakatlandığında “1 aya kadar oynayamayabilir” denildi ama Manning bu hafta oynadı, üstelik kötü bir oyun da çıkarmadı.
•   Jeremy Shockey adına yakışır bir oyun çıkardı ama tuttuğu bir pas sonrası topu yere vurunca, bu sene geçerli olan cezayı aldı ve takımını belki bir touchdown’dan etti. Aynı şekilde Gibril Wilson’ın roughing the kicker (punter’a doğrudan girdi) ve Brady Poppinga’nın personal foul cezaları kritik yerlerde geldi.
•   Green Bay hücum line’ı bir çok oyunda rakiplere geçit verdi ve bunun sonucunda maçta 3-4 yard kayıpla sonuçlanan koşu oyunları gerçekleşti. Geçen hafta blok sorumluluklarında sorun yaşamayan, ancak Eagles savunma line oyuncuları tarafından 1’e 1’de alt edilen genç ekip, bu hafta tam tersini yaşadı.

Saç durumu:
•   Uzun örgüleri ve pass interference’ları ile meşhur Green Bay cornerback’ı Al Harris, Mike McKenzie’den beri özlediği örgü ortağına bu sene kavuştu: Atari Bigby.

•   Giants TE Jeremy Shockey ve Packers LB A.J. Hawk uzun sarı saçlarını taraftarların deli gönüllerine bağlamış, çözülmüyor.

  2