IND Colts @ TEN Titans

Titans geçen sene olduğu gibi bu senede IND Colts’u oldukça zorladı. V.Young takımının umutlarını son saniyeye kadar ayakta tutsada P.Manning ve M.Harrison’un çabaları IND Colts’un galip gelmesini sağladı.

ATL Falcons @ JAC Jaguars

Düşük skorlu karşılaşmada JAC Jaguars son çeyrekte bulduğu sayılarla galip gelmeyi başardı. 2 QB’ninde fazla etkili olamadığı maçta koşu oyuncuları da pasif kalınca skorun düşük kalması kaçınılmaz oldu. Ufak farkla daha iyi performan gösteren D.Gerrard maçı JAC Jaguars’a kazandırdı.

BUF Bills @ PIT Steelers

PIT Steelers sezona boma gibi girdi ve iki hafta üst üste farklı kazandı. Bu maçta W.Parker takımının en etkili ismiydi ve Heinz Field’de PIT Steelers’ı galibiyete taşıdı. PIT Steelers defansının rakibe TD fırsatı vermeyerek şampiyon oldupu sezonki performansını hatırlattı.

SF 49ers @ STL Rams

Günün beklenen sürprizlerinden biri bu maçta yaşandı. STL Rams’in son senelerdeki düşüşü bu sezonda aynı trend de devam ediyor. Geçen sene biraz kıpırdanan SF 49ers ise eski özlenen günlerine dönüş sinyalleri veriyor. M.Bulger ve I.Bruce’un performansları STL Rams’i kurtarmaya yetmedi ve Turnover’lar maçı SF 49ers’a verdi. F.Gore yine takımın parıldayan yıldızı olmaya devam ediyor. 6 sack yapan SF 49ers defansına da değinmeden edemeyiz tabi.

HOU Texans @ CAR Panthers

Gecenin beklenmeyen sürprizlerinden biri bu maçta yaşandı ve sezona tarihinde hiç iki galibiyetle başlamamış HOU Texans deplasmanda kesin playoff katılımcısı gözüyle bakılan CAR Panthers yendi. HOU Texans özellikle defansıyla 2 maçtır oldukça etkili oluyor. ATL Falcons’dan transfer QB M.Schaub istikrarlı oyununu devam ettirebilirse HOU Texans bu sezon çok can yakabilir. CAR Panthers ise final oynadığı sezondan bu yana bir türlü toparlanıp istikrarı yakalıyamadı. Tüm umutlarını hücumun en büyük silahı S.Smith’e bağlamış olan CAR Panthers bu sezon da istikrar konusunda sıkıntı çekeceğe benzer.

GB Packers @ NY Giants

İki takımda şaşırtmaya devam ediyor. GB Packers Favre önderliğinde kazanmaya NY Giants ise T.Barber’ın yokluğunda kaybetmeye devam ediyor. Bu sezon GB Packers güçlü defansı ve küllerinden doğan QB’si ile bir sürpriz yapabilir. Fakat NY Giants’ın mermisinin bittiği belli oldu. Bu hafta WAS Redskins karşısında alınacak mağlubiyet kulüpte bir takım dinamiklerin değişmesine sebep olabilir. Özellikle defansta 2 maçta toplam 80 sayı yiyen NY Giants SOS sinyalleri veriyor.

DAL Cowboys @ MIA Dolphins

DAL Cowboys sezona 2-0 başlayarak taraftarlarına bu sezon yine playoff heyecanı yaşatacağı hissini uyandırdı. Özellikle T.Romo’nun istikrarlı oyunu DAL Cowboys’un oyunu devamlı domine etmesini sağlıyor. Bu hafta oynayacakları CHI Beras maçı hem T.Romo hem de DAL Cowboys için iyi bir test olacak. MIA Dolphins ise bir türlü oturtamadığı koşu oyunları yüzünden hücumda oldukça sıkıntı çekiyor. Sezona 0-2 başlayarak taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatan MIA Dolphins’un playoff için bir sezon daha beklemesi gerekecek gibi.

No Saints @ TB Bucs

Beni şaşırtan bir başka maç. NO Saints’ın hücumun domine edeceği bir maç izlemeyi planlarken TB Bucs defansının domine ettiği bir maç izledik. TB defansının performanısna J.Garcia ve J.Galloway’de eşlik edince NO Saints için malubiyet kaçınılmaz oldu. Geçen senenin #1 ofansı iki maçtır tam anlamıyla hayal kırıklığı yaratıyor. No Saints’in şansı divisiondaki rakiplerinin kendisinden fazla farklı olmaması. TB Bucs ise bu maçta gösterdiği performansı sezona yayabilirse playoff’u zorlayabilir. Ama ilk maçtaki gibi akor tutmazsa işler zor.

CIN Bengals @ CLE Browns

Bu iki takım bundan iki sene önce yine benzeri bir skorla NFL tarihinin en yüksek skorlu maçını oynamışlardı. Fakat o zaman ligin sonuydu ve iki takımında iddiası kalmamıştı. Bu sefer ligin başı ve defansların hali içler acısı. CIN Bengals’in bu defabns ile geçen sezonki başarısını tekrarlaması pek mümkün gözükmüyor. Tamam C.Johnson ve C.Palmer harikalar yaratıyor fakat yediğinizden fazlasını atamadığı sürece hiçbir anlamı olmayacak. Benzer şeyleri CLE Browns için de söyleyebiliriz. Onların tesellisi maçı kazanmış olmaları ve uzun zamandır divison’da iddialı olamamaları. İki takım için de bu maç sonrası bir öngörü de bulunmak çok zor.

KC Chiefs @ CHI Bears

Geçen hafta tek tutan tahminim bu maçta oldu. CHI Bears yine maçı özel takımı ve defansı sayesinde kazandı. KC Chiefs özellikle hücumda eski günlerinden çok uzak. İki maçta sergilenen oyun hiç umut verici değil. CHI Bears ise geçen seneki kadar kolay NFC North’u kazanamayacak gibi gözüküyor. Division’daki diğer 3 takımda sezona iyi başladı. Özellikle KC Chiefs defansı karşısında kendi evlerinde pek etkili olamayan R.Grossman’ın suyu yine kaynıyor.

SEA Seahawks @ ARI Cardinals

Günün bir diğer sürprizi Phoenix’te yaşandı. Başabaş geçen mücadele de son çeyrekte defanslar kicker’lar konuştu ve ARI Cardinals maçı burun farkıyla kazandı. Aslında galibiyetin mimarı top kontrolünün ARI Cardinals’da kalmasını sağlayan E.James’di. Son division şampiyonu SEA Seahawks ise deplasmanda başarılı olamazsa bu sezon işi baya zor. SF 49ers gümbür gümbür geliyor.

MIN Vikings @ DET Lions

Bir başka burun farkıyla kazanılan maç bu maç oldu. DET Lions nihayet MIN Vikings karşısındaki şansızlığını kırdı ve maçı uzatmada kazandı. MIN Vikings aslında kazanmaya çok yakındı. Fakat güçlü defansına bir türlü ayak uyduramayan hücum takımı bu malubiyetin sorumlusu olarak gösterilebilir. DET Lions 4 Int atan T.Jackson’a teşekkürü borç bilmeli yoksa sezona 2-0’lık başlamaları imkansız gibiydi. NFC North bu sene oldukça çekişmeli geçeceğe benziyor.

SD Chargers @ NE Patriots

Bir taraftı sezon öncesi en “takım” olarak gösterilen SD Chargers, bir tarafta tüm tabularını yıkıp büyük transferler yaparak herkesin favorisi olan NE Patriots… NE Patriots rakibinin geçen sezonun rövanşını almasına fırsat vermedi ve evinde SD Chargers’ı evire çevire yendi. SD Chargers zor fikstürün sıkıntısını çekmeye devam ediyor. Ligin henüz başında güçlü takımlarla oynamak durumunda kaldı bu yüzden eleştirmek için erken. Diğer yandan NE Patriots’u övmemek için sebebimiz yok. Benim bu sezon şampiyonluk favorim NE Patriots. R.Moss ile MVP performansı göstermeye aday T.Brady bir yüzük daha takarsa şaşırmam.

OAK Raiders @ DEN Broncos

NFL tarihinin en önemli rivalry’lerinden biri olan maçta burun farkıyla kazanan DEN Broncos oldu. OAK Raiders L.Jordan sayesinde maçın 2. yarısında coşmasına karşın QB J.McCown’ın başarısız performansı uzatmada malubiyeti getirdi. J.Cutler’ın 2 Int yaparak rakibini canlı tuttuğu maçı DEN Broncos kazandığı için şanslı sayılabilir. DEN Broncos geçen haftada BUF Bills karşısında pek etkili gözükmemişti. İki maçı zar zor kazandı. Bundan sonrası için de pek ışık vermedi. OAK Raiders’ın ise J.McCown’da fazla ısrar etmemesi gerek. Yoksa bir sezon daha kayıp gidecek.

NY Jets @ BAL Ravens

BAL Ravens, CHI Bears gibi defansının ve özel takımının oyunuyla maçı kazandı. S.McNair’in yokluğunda K.Boller takımı galibiyete taşıdı fakat BAL Raven hücumu yeni transfer W.McGahee’ye rağmen çok etkili gözükmedi. Yine de division da liderliğe oynayacak kalitede bir takım olan BAL Ravens’ aldığı bu galibiyet ile birkaç maç daha kredi tanınabilir. NY Jets ise sezona 0-2 ile kötü bir başlangıç yapmış oldu. Jets, NE Patriots’un açık ara favori olduğu division’da Wild Card yarışı içerisinde bulunmak istiyorsa biran önce toparlanmaya başlamalı.

WAS Redskins @ PHI Eagles

WAS Redskins defansının eskiye dönüş sinyalleri verdiği maçta PHI Eagles hücumu üstüste ikinci maç hayal kırıklığı yarattı. Geçirdiği ameliyattan sonra eski performansından oldukça uzak görünen McNabb toparlanmazsa PHI Eagles için playoff hayal olacak gibi. Takımın tek parlayan yıldızı B.Westbrook ile bir yere kadar. WAS Redskins için ise henüz bişey söylemek zor. İlk iki maçlkarını kazanmış olsalarda henüz sahada baskın gözükmüyorlar.