CHI Bears @ DET Lions

CHI Bears koçu en sonunda R.Grossman’ı yedek kulubesine çekti. R.Grossman’ın 1 TD 6 INT’lık performansı takımının ofansif anlamda ligin dibinde yer almasını sağladı. Geçen sezonun başında TB Bucs’tan transfer edilen B.Griese nihayet ilk 11 sahaya çıkacak DET Lions deplasmanında. B.Griese bu takıma geldiğinden beri ilk 11 başlaması gerektiğini düşündüğüm bir oyuncu. 2000 yılında DEN Broncos ile pro-bowl seçilen Griese’nin TB Bucs’da da oldukça fazla maçını izleme imkanı buldum. Ligin gerçekten oldukça istikrarlı QB’lerinden biri.

Diğer tarafta DET Lions McNabb’ın gazabından çıkıp bu maça çıkacak. DET Lions’ın gerçekten çok etkili bir pas hücum gücü var. Fakat defansif anlamda PHI Eagles karşısında tel tel döküldüler. MIN Vikings karşısında da rakibin FG kaçırması ile kazanmışlardı maçı ve bu sezon ilk defa geçen sezonun playoff takımı ile oynayacaklar. Bu maçı B.Griese ile CHI Bears kazanır diyorum.

CHI Bears -3.0

NY Jets @ BUF Bills

BUF Bills içerde iyi oynadığı DEN Broncos maçını kaybettikten sonra biraz da sakatlıklar yüzünden toparlanamadı. Tabi deplasmanda AFC’nin iki güçlü takımı PIT Steelers ve NE Patriots ile oynama durumunda kalmaları da cabası. Bu hafta homecoming’de division rival’Ları NY Jets ile karşılaşacaklar.

Jets’de ilk iki maçını iki güçlü takıma kaybettikten sonra geçen hafta MIA Dolphins karşısında kazanmayı başardı. Rakibin yıldızı R.Brown’ı durdurmakta zorlanan NY Jets diğer yıldızlara fazla şans tanımıyınca zor da olsa maçı aldı. Bu hafta da oldukça zor bir mücadele olacak NY Jets için. Benim tahminim sakatlar ordusu karşısında NY Jets’in bir çıkışa geçeceği yönünde.

NY Jets -3.5

NE Patriots @ CIN Bengals

CIN Bengals CLE Browns karşısında aldığı şok edici malubiyetten sonra geçen hafta da yine deplasmanda SEA Seahawks’a yenilmekten kurtulamadı. Ofansif olarak ligin en iyilerinden olan Bengals malesef defansta ligin en kötülerinden. 3 maçta 31.7 sayı yeme ortalamasıyla oynuyorlar ve karşılarında ligin en skorer takımı var. Üstelik R.Johnson’un oynamama şansı da var.

NE Patriots ise lige mükemmel başladı. Bundan önceki üç rakibine de 38 sayı yapmayı başaran NE Patriots geçen sene ocak ayında yine deplasmanda CIN Bengals’a 38 sayı yapmıştı. CIN Bengals’ın o kadrodan birçok defansif yıldızın ayrıldığını düşünürsek, Moss’lu Brady’li NE Patriots ofansı karşısında düşebilecekleri durumu hayal etmek pek zor olmaz. Ayrıca NE Patriots’ın tüm istatistiklerde ilk 5’te olduğunu düşünürsek bu maçta tahmin yapmak çok ta zor olmayacaktır.

NE Patriots -7.0

Diğer Maçlarda Tahminlerim

BAL Ravens @ CLE Browns

Geçen hafta son çeyrek hariç BAL Ravens oldukça iyiydi. Defansıyla yine bir adım önde. Maçı kazanacak güce sahip fakat yine bir FG farkla olabilir.

BAL Ravens Kazanır.

GB Packers @ MIN Vikings

Geçmişte sempati duyduğum iki takım. Bu iki taımın bundan 3 sene önceki mücadelelerinde bol TD ve yüksek skor izlerdik. Fakat düşük skorla geçmeye çok aday bir mücadele bizi bekliyor. GB Packers daha iyi QB ile bir adım önde.

GB Packers -1.0

HOU Texans @ ATL Falcons

Leftwich’in gelişiyle Harrington’ın performansı bir anda fark etti fakat yine de CAR Panthers karşısında kazanmaya yetmedi. HOU Texans hakkında iyimser konuşmak için henüz erken ama oynadıkları takımlar ve aldıkları sonuçlar onları bu maçta da favori yapıyor. Fakat ben tercihimi hiç galibiyeti olmayan evsahibi takımdan yana kullanacağım.

ATL Falcons +3.0

OAK Raiders @  MIA Dolphins

Yazı Tura gibi bir maç. Yine hiç galibiyeti olmayan evsahibi takımı seçiyorum.

MIA Dolphins Kazanır

STL Rams @ DAL Cowboys

DAL Cowboys gerçekten lige çok iyi başladı. STL Rams ise tam tersine uzun zamandır ilk defa lige bu kadar kötü başlıyor. Açılan line bence çok yüksek. Şansımı Underdog’dan yana kullanmayı tercih edicem.

STL Rams +13.0

SEA Seahawks @ SF 49ers

Bu sezon herkes gibi SF 49ers’a sempati duyanlardan biriyim. Seahawks’ın deplsaman fobisini de göz önünde bulundurarak tercihimi SF 49ers’dan yana kullanıyorum.

SF 49ers Kazanır

TB Bucs @ CAR Panthers

İki hafta önce CAR Panthers kazanır dedim. TB Bucs maçı söke söke aldı. Bu hafta bu maça tahmin yapmak istemesem de iki hafta önceki düşüncelerim ve sebeplerim çok değişmedi. Tercihim yine CAR Panthers.

CAR Panthers Kazanır.

DEN Broncos @ IND Colts

Çekirge bir zıpladı iki zıpladı üçüncüde zıplayamadı. DEN Broncos ilk iki maçı son saniye FG’leri ile kazandıktan sonra geçen hafta içerde JAC Jaguars karşısında yenildiler. Bu sefer şampiyon IND Colts var. Mantık IND Colts handikapı kapatır diyor.

IND Colts -9.5

KC Chiefs @ SD Chargers

Henüz hiçbir varlık gösterememiş SD Chargers için açılan line çok yüksek. Fakat evlerinde kendilerne gelme çabası bu maçı kazanacaklarının habercisi. Tomlinson’un da bu maçta geçen sezonu hatırlatmasını bekliyorum.

SD Chargers Kazanır.

PIT Steelers @ ARI Cardinals

Tahmin yapmak istemediğim maçlardan biri. PIT Steelers nispeten zayıf 3 takımı farklı yenerek bu maça geliyor. ARI Cardinals ise geçen hafta son çeyrekte K.Warner ile neredeyse maçı kurtarıyordu. İlla bir tercih yapmak durumunda kalacaksam evsahibi underdog’u seçerim.

ARI Cardinals +6.0

PHI Eagles @ NY Giants

Hangi McNabb’ı seyredeceğimize göre değişir. Gerçi NY Giants defansını düşündükçe tahmin konusunda fazla sıkıntıya gerek olmadığı ortada.

PHI Eagles -2.5