Chicago Bears

Önemli Transferler
o   S Adam Archuleta (WAS)
o   DT Anthony Adams (SF)
o   TE Greg Olsen (Draft)

Önemli Kayıplar
o   DT Tank Johnson (Sus)
o   RB Thomas Jones (NYJ)

Geçen sezonun finalisti CHI Bears kendisini finale taşıyan defansından 2 fire vererek bu sezona giriyor. Bu kayıpların yerine A.Adams ve A.Archuleta boy gösterecek. Bir sistem takımına sahip defans yine bu takımı taşıyacaktır fakat C.Benson geçen sen T.Jones’un sergilediği performansı yenileyebilecek mi soru işareti. NFL’deki ilk iki sezonunu sakatlıklarla geçiren C.Benson omzundaki yük oldukça fazla olacak zira R.Grossman hala kimseye güven vermiyor. Geçen sezon özel takımın daha doğrusu D.Haster’ın da katkılarını unutmamak gerek. Bu sezon ara ara WR mevkiinde de izleyeceğimiz bu müthiş çocuğun ofansa etkisini hep beraber izleyeceğiz. C.Bears’ın büyük şansı oldukça zayıf bir divisionda yer almaları ve kendilerini gerçekten zorlayacak bir takımın olmaması.

Detroit Lions

Önemli Transferler
o   OT George Foster (DEN)
o   WR Calvin Johnson (Draft)
o   RB Tatum Bell (DEN)
o   RB T.J. Duckett (WAS)
o   DE DeWayne White (TB)

Önemli Kayıplar
o   OG Ross Verba (Huh?)
o   TE Marcus Pollard (SEA)
o   DT Marcus Bell (NYG)
o   Dre Bly (DEN)

DET Lions J.Kitna liderliğinde hücumda oldukça etkili oldu. K.Jones’un bitmek bilmez sakatlığına rağmen R.Williams ve M.Furrey ile havadan harikalar yarattılar. Eski STL Rams koçu Mike Martz bu sezonda hücumunu zenginleştirme yönünde transferler yaptı. Draft’ta ikinci sıradan seçilen Calvin Johnson ve DEN’dan transfer edilen T.Bell DET Lions hücumunu oldukça tehlikeli bir hale getirdi. Fakat DET Lions da asıl sorun defans. Yıldız CB’lerini de DEN takasında kullanan DET Lions offseasonda defansa fazla yatırım yapmadı. DET Lions’ın bu sezonda defansta çok etkili olabileceğini düşünmüyorum. Zayıf bir divisionda olmaları sebebiyle playoff şansları olabilir fakat çok az ihtimal.

Green Bay Packers

Önemli Transferler
o   DT Justin Harrell (Draft)

Önemli Kayıplar
o   FB William Henderson (Huh?)
o   RB Ahman Green (HOU)

Division’ın en iyi QB’sine sahip GB Packers offseason da, son senelerde alıştığımız üzre, yine Favre’ı destekleyecek bir kadro kurmak için yatırım yapmadı. GB Packers yönetimini anlamak pek mümkün değil. Geçen sezon biraz da defansın gayretiyle son ana kadar playoff şansını kovaladılar. Fakat geçen sezonki takıma fazla bir eklenti olmadığı gibi takımın tarihinde en çok yard alan ikinci koşucu A.Green’in de HOU Texans’a gitmesine izin verildi. Yine bütün yük B.Favre’ın omuzlarında ve işin kötü yanı Favre artık 20’lerinde değil. Sezona yine sakatlık sorunlarıyla giriş yapacak olan GB Packers iyi QB’si sayesinde DET Lions ile birlikte Wild-Card’ı zorlayabilir.

Minesota Vikings

Önemli Transferler
o   WR Bobby Wade (TEN)
o   QB Drew Henson (DAL)
o   S Mike Doss (IND)
o   RB Adrian Peterson (Draft)

Önemli Kayıplar
o   CB Fred Smoot (WAS)
o   QB Brad Johnson (DAL)
o   TE Jermaine Wiggins (JAC)
o   WR Marcus Robertson (DET)
o   LB Napoleon Harris (KC)

MIN Vikings sezona çaylak QB T.Jackson ile başlayacak. Koşu oyunlarında ise oldukça iyi bir OL, C.Taylor ve A.Peterson ile etkili olmaya çalışacaklar. Hava hücumunda ise ne QB ne WR kadrosu güven vermiyor. Bu takımın bundan birkaç sene önce ligin en iyi hava hücumuna ship takımı olduğunu düşünürsek kaybedilen yeteneklerin yokluğu oldukça can acıtıyor. MIN Vikings’ın en güçlü yanı geçen sezon #1 olan koşu defansı. Koşuyu durdur ve koş mantığı ile düşünürsek MIN Vikings için başarı bir umut olabilir fakat çaylak QB ve ikinci siınıf WR kadrosuyla MIN Vikings’e divisionda fazla şans tanımıyorum.

Sıralama Tahmini

1.   CHI Bears
2.   DET Lions
3.   GB Packers
4.   MIN Vikings