Arizona Cardinals

Önemli Transferler
o   OL Levi Brown (Draft)
o   S Terrence Holt (DET)
o   CB Roderick Hood (PHI)
o   DT Alan Branch (Draft)
o   OT Mike Gandy (BUF)
o   OG Al Johnson (DAL)

Önemli Kayıplar
o   OT Leonard Davis (DAL)
o   S Robert Griffiths (?)
o   FB Obafemi Ayanbadejo (CHI)

ARI Cardianls offseason’u oldukça iyi geçirmiş. Division’ın genel hastalığı defansa yönelik transferlerin dışında ARI Cardinals’ın en zayıf tarafo OL’ye yapılan transferlerde oldukça isabetli. Şimdi asıl sorun bu transferlerin dikiş tutup tutmayacağı. Zira ofanstaki yıldızların da çalışmak zorunda oldukları yeni bir koç var. ARI Cardinals tam 14 koç değişikliği ile sezona giriyor. Böyle bir değişikliğin ardından başarılı bir sezon beklemek oldukça zor fakat ARI Cardinals maçları izlemeye değer yüksek skorlu maçlar olacaktır kanısındayım.

San Francisco 49ers

Önemli Transferler
o   CB Nate Clements (BUF)
o   S Michael Lewis (PHI)
o   WR Darrell Jackson (SEA)
o   WR Ashley Lelie (ATL)
o   LB Patrick Willis (Draft)

Önemli Kayıplar
o   WR Antonio Bryant (?)
o   TE Eric Johnson (NO)
o   DT Anthony Adams (CHI)

Geçen sezon F.Gore’a hayran kalmayan yoktur herhalde. F.Gore mutlaka benzeri bir performansı bu senede göseterecektir. Önemli olan A.Smith’in artık sazı eline alması. Doğru kararları verebildiği an 49ers’ın çok özlediği playoff heyecanını yaşamaması hiçbir sebep yok. Sf 49ers da ARI Cardinals gibi defansına oldukça önemli yatırımlar yaptı. Özellikle BUF’tan transfer edilen N.Clements kritik anlarda maç kazandırabilecek bir oyuncu. Bu sezon herkes gibi bende 49ers dan başarı bekliyorum. A.Smith artık çok tecrübeli iki WR’a sahip. 49ers bu sene SEA ve STL ile başa oynayabilir.

Seattle Seahawks

Önemli Transferler
o   DE Patrick Kerney (ATL)
o   TE Marcus Pollard (DET)
o   S Deon Grant (JAC)
o   S Biran Russel (CLE)

Önemli Kayıplar
o   WR Darrell Jackson (SF)
o   CB Kelly Herndon (TEN)
o   DE Grant Wistrom (?)
o   S Ken Hamlin (DAL)
o   DL Joe Tafoya (ARI)

Geçen sezon takımın iki büyük yıldızı M.Hasselbeck dört, S.Alexander 6 hafta sakatlıkları sebebiyle forma giyememesine rağmen sezonu 9-7 ile kapatıp playoff oynama hakkı kazanan Seahawks, uzatmalarda finalist CHI Bears’a kaybederek elenmişti. Bu sezon bu yıldız ikili sağlıklı kalabilirse yine ligin zirvesine oynayacak SEA Seahawks. SB oynadığı sezondan birçok defansif yıldızını kaybeden SEA Seahawks gidenlerin yerini Kerney, Grant ve Russel ile kapatmaya çalışacak. İki sene önce kaybettikleri OG Hutchinson’ın boşluğu geçen sene koşu oyunlarında oldukça hissedildi. Bu sezon bu sorun giderilirse S.Alexander eski istatistiklerine dönebilir ve SEA Seahawks division’ı birkez daha kazanabilir. Bu sezon yarışın içine 49ers’ın da girmesi çok muhtemel. Son yıllarda SEA Seahawks ve STL Rams’in hakimiyetinde geçen NFC West bu sezon daha heyecan yaşatmaya aday.

St. Louis Rams

Önemli Transferler
o   WR Drew Bennett (TEN)
o   TE Randy McMichael (MIA)
o   WR Dante Hall (KC)
o   S Todd Johnson (CHI)
o   LB Chris Draft (CAR)
o   DE James Hall (DET)

Önemli Kayıplar
o   G Adam Timmerman (?)
o   WR Shaun McDonald (DET)

STL Rams offseason da her zamanki gibi Ofans’a konsantre olmuş. TEN Titans’ın #1 WR’ını kadrosuna katan STL Rams zaten T.Holt ve I.Bruce gibi iki büyük isme sahip. Bunların yanına geçen sezon MIA Dolphins’de beklediği başarıyı yakalayamayan McMichael’ın da transferi STL Rams’in ofansif gücünü durduramaz hale getiriyor. Diğer NFC West takımları gibi STL Rams’in de en zayıf yönü defansı ve bu bölgeye offseasonda fazla takviye yapılmadı. Özellikle koşu defansında geçen sezon ligin en kötü takımlarından biri olan STL Rams divisionda başarılı olmak istiyorsa yediğinden çok sayı yapmak zorunda. STL Rams maçlarıda izlemeye değer.

Sıralama Tahmini
1.   SEA Seahawks
2.   SF 49ers
3.   STL Rams
4.   ARI Cardinals