Pazar ve Pazartesi günü oynanan karşılaşmalarla, geride bıraktığımız 4. Haftada yine rekorlu, çekişmeli ve bol sürprizli maçlar izledik. Haftanın maç sonuçları şöyle oluştu:

Houstan Texans 16- Atlanta Falcons 26  , Baltimore Ravens 13 – Cleveland Browns 27  , Oakland Raiders 35- Miami Dolphins 17, Chicago Bears 27- Detroit Lions 37, New York Jets 14- Buffalo Bills 17, Green Bay Packers 23- Minnesota Vikings 16, St.Louis Rams 7- Dallas Cowboys 35 , Seattle Seahawks 23- San Francisco 49ERS  3 , Tampa Bay Buccaneers 20- Carolina Panthers 7 , Kansas City Chiefs 30- San Diego Chargers 16 , Denver Broncos 20- Indiana Colts 38 , Pittsburg Steelers 14- Arizona Cardinals 21 , Philadelphia Eagles 3- New York Giants 16 , New England Patriots 34 – Cincinnati Bengals 13

Haftaya 3-0 giren ekiplerden biri olan Green Bay , Minnesota Vikings karşısında yine Brett Favre’ın ve defansının iyi oyunuyla maçı kazandı. Geçtiğimiz hafta attığı td pası ile Dan Marino’nun 420 td pası atma rekorunu egale eden Favre, maçın daha ilk çeyreğinde NFL rekorunı kırdı ve 421. Pası atarak Dan Marino’yu geride bıraktı. Maçın genelinde de iyi bir oyun çıkaran Favre takımına 32/45 ile 344 yard ve 2 td kazandırdı. Vikings’de ise alınan bu mağlubiyetle durum 1-3’e geldi. Gösterdiği performansla Vikings ileriki haftalar için iyi sinyaller vermiyor.

Haftanın diğer bir rekoruda Chiefs tight end’i Tony Gonzalez’den geldi. Kansas City Chiefs’in San Diego Chargers’ı 30-16 yendiği karşılaşmada, Gonzalez 3. Çeyreğini bitimine 1:50 sn kala bulduğu td ile kariyerinin 62.td ulaştı ve TE Shannon Sharpe’ın rekoruna ortak oldu. Bu sene şampiyonluğun en büyük favorilerinden olan Chargers maça iyi başladı fakat maçın sonunu iyi oynayan taraf olan Kansas City Chiefs maçı kazanan taraf oldu. Chargers adına LT performansını yükselterek, oldukça kötü geçen 3 maçın ardından biraz kendine geldi.  Tomlinson maçı 20 kez taşıdığı topla 132 yard ve 1 td ile kapattı ama bu yenilgiye engel olamadı.

Henüz ligde galibiyeti olmayan St.Louis Rams ile yenilgisi olmayan Dallas Cowboys’un karşılaşmasında Dallas galibiyet serisine devam ederken, Rams 4. Haftada da galibiyetle tanışamadı. Tv’den de canlı yayınlanan bu karşılaşmada ( digiturk 70. Kanal ) Tony Romo izleyenlere gerçekten keyifli dakikalar yaşattı. Gerek pas oyunlarında gerekse kendi yaptığı koşularda takım arkadaşlarına ve taraftarlarına güven vermeye devam ediyor. Takımına 21/39 ile 339 yard ve 3 td  kazandıran Romo, maçta 1’de koşu td yaptı. Maçın diğer bi etkili oyuncusu Dallas WR’ı Patrick Crayton oldu. 7 kez buluştuğu topla 184 yard ve 2 td kazandırarak kariyerenin en iyi maçlarından birini çıkarmış oldu. Rams ‘de ise iyi giden hiçbir şey yok ve  Bulger hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Bu sezon henüz galibiyet alamadılar ve ileriki haftalarda da işleri zor görünüyor.

Geçtiğimiz sezonun finalistlerinden biri olan Bears’da bu seneki kötü gidişini durduramıyor. Detroit karşısında Rex Grossman’ı yedeğe almakta işleri pek düzeltmemiş gibi. Grossman’ın yerine oynayan Brian Griese karşılaşmayı 34/52 ile 286 yard ve 2 td ile tamamladı. Ama bunun yanında 3 interceptions pası atarak topu rakibe hediye etti. Detroit de ise işler şimdilik iyi gidiyor, sezona 3-1 ile giren Lions da Kitna bu başlangıçta en önemli paya sahip oyuncu konumunda. Kitna’nın performansı önümüzdeki haftalarda Detroit’in alacağı sonuçlarda oldukça etkili olacak gibi duruyor.

Patriots Pazartesi günü oynanan karşılaşmada Bengals’i yine rahat geçti. Pats’de Brady ve Moss ikilisi 3 haftadır gösterdiği performansı bu haftada gösterince galibiyet pek de zor olmadı. Bu ikilinin yanında aslında maçın yıldızı Patriots koşucusu Sammy Morris oldu. Morris 21 kez taşıdığı topla 117 yard ve 1 td kazandırdı. Bu Morris’in kariyerinde 100 yardı aştığı ikinci maç oldu. Bengals’de ise Palmer istikrarsız oyununu sürdürdü ve takımı adına bu önemli maçta hayal kırıklığı yarattı. 21/35 ile 234 yard ve 1 td pası attı ama atmıs oldugu 2 interceptions pası maçın sonunu hazırlamış oldu. Bakalım ilerleyen haftalarda Palmer performansını yükselterek takımına daha fazla katkı yapabilecek mi?

 

Yazan: Kaan Ekemen