1- New England Patriots: Bu takımda 16-0 yapacak bir kapasite var. Sezonun belki de en kötü oyununu oynadılar ama Colts gibi şampiyon bir takımı son saniyelerde de olsa yendiler.  Randy Moss, bu ligin en iyi WR’i olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

2- Indianapolis Colts: Hiçte fena oynamadıkları 41.5’u SB’u son dakikalardaki hatalarla kaybettiler. Marvin Harrison’nun yokluğu özellikle pas oyunlarında hissedildi. Addai ise başarılı oyunu ve harika TD’ı ile göz doldurdu.

3- Dallas Cowboys: Eagles deplasmanında fazla zorlanmadan kazandılar. Romo artık kendini iyice kabul ettirmiş görünüyor. Bu haftaki Giants maçı bu division’nın kader açısında oldukça önemli olacak.

4- Green Bay Packers: Çekirge sıçrayarak bütün Amerika’yı dolaşacağa benziyor. Favre, kariyerinde ilk kez Chiefs’i yenerken attığı TD paslarıyla yine günü yıldızı oldu. Packers’ın savunması da her geçen gün daha iyi oynuyor.

5- Pittsburgh Steelers: Big Ben öyle bir maç çıkardı ki ilk yarıda yaptırdığı 5 TD’la takımının rekor listesine adını yazdırmakla kalmadı geçen sene iki maçta da ezildiği Ravens’ı resmen parçaladı. Savunmaları oldukça sağlam görünüyor.

6- New York Giants: Bu hafta maçları yoktu

7- Tennessee Titans: Sadece savunmayla 6-2 durumdalar, biraz da hücum görsek fena olmaz mı?

8- Detroit Lions: Gerçekten NFC’nin en iyi hücumlarından birine sahip olduklarını Denver karsısında yaptıkları şovla kanıtladılar. Kitna’nın hedefine 4 galibiyet kaldı.

9- Jacksonville Jaguars: Quinn Gray güçlü kolları olan iyi bir pasör olabilir ama asla iyi bir QB olamaz. David Garrard hemen dönmeli. Koşu oyunları da eskisi kadar güvenilir değil.

10- Washington Redskins: Ağır Pats yenilgisi sonrası yaşanan şok Jets maçına da sirayet etti ve ancak uzatmada maçı kazandılar. Hücum zenginleşmezse bulundukları pozisyondan öteye gidemezler.

11- Cleveland Browns: Yenik duruma düşsellerde sezonun en flash QB’lerinden ve yine en flash hücumlarından birine sahip olmaları onları galibiyete taşıdı.

12- Tampa Bay Buccaneers: Earnest Graham gerçekten harikalar yaratıyor. 124 yardlık koşu performansına bir de TD ekleyince Bucs iki hafta aradan sonra kazanmasını bildi.

13- Kansas City Chiefs: Defansların mücadelesinde farkı hücumlar yarattı ve LJ’inin sakatlanması maçı kaybetmelerine yol açtı.

14- San Diego Chargers: LT tek başına bu kadar. Vikings’in koşu oyununu iyi durduğunu ancak secondary’sinin ligin en kötüsü olduğunu küçük çocuklar bile biliyordu. Ama Koç Turner ve  QB Rivers ayakta uyudular. Chris Chambers boşuna alinmiş galiba.

15- New Orleans Saints: 0-4’ten 4-4’e giden ilginç bir sezon. Toparlandıkları bir gerçek. Jaguars gibi bir takımı hem havadan hem de yerden dağıttılar. Süper hücum geri döndü.

16- Buffalo Bills: 50% galibiyet  oranı güzel, 3 maç üst üste kazanmakta güzel ama iyi takımlara karşısında da aynı performansı gösterebilecekler mi bakalım?

17- Baltimore Ravens: İlk yarıda 5 TD yiyen Ravens savunması deseler gülerdim. Ama bu kadar berbat bir hücum olunca defans takımı sürekli sahada kalıyor. Secondary’deki sakatlıklarda işin tuzu biberi oldu.

18- Seattle Seahawks: Nerdeyse hatasız bir ilk yarı oynayıp farklı önde oldukları maçı uzatmada yaptıkları anlaşılmaz hatalarla kaybettiler. En büyük şansları oynadıkları division’nın NFL’in en kötüsü olması.

19- Carolina Panthers: Hangi QB sahaya çıksa sakatlanıyor. Sezon elden gitmeden büyü yaptırmalarında fayda var gibi.

20- Arizona Cardinals: Koşu oyununu oturtamayınca Tampa deplasmanından yenik ayrıldılar.

21- Houston Texans: Oakland deplasmanında iyi oynamak güzel bir galibiyet aldılar.  RB Ahman Green bu sezonki en iyi performansını sergiledi.

22- Chicago Bears: Bu hafta maçları yoktu.

23- Philadelphia Eagles: McNabb isyanlardaydı ve gözleri Brian Westbrook’u aradı. Sonuçta Eagles bir division maçı daha kaybetti. Koc Reid’in saha dışı problemleri saha içine de yansımış görünüyor.

24- Minnesota Vikings: QB, WR, pas savunması gibi şeyler olmasa da bu takım sadece Adrian Peterson için bile izlemeye değer. 296 yardlık muhteşem performansı hem rekor hem de galibiyeti getirdi.

25- Denver Broncos: Koşu oyununda ligin en kötüsü olursan daha ileri gidemezsin. Detroit deplasmanında paramparça oldular.

26- Oakland Raiders: Artık ısrarın anlamı yok zaten sonuç belli. JaMarcus vakti geldi bile.

27- Cincinnati Bengals: Bu kadar muhteşem kapasiteli bir hücum bu sezon resmen heba oldu

28- Atlanta Falcons: Olumlu oyunlarıyla ara sıra maç kazanabileceklerini göstermiş oldular.

29- San Francisco 49ers: Berbat bir hücumları var ve sonuçta üst üste 6. kez yenildiler.

30- New York Jets: Clemens değişikliği olumlu gibi gözükse de uzatma devresinde gelen mağlubiyet onları üzdü.

31- St Louis Rams:  Bu hafta maçları yoktu.

32- Miami Dolphins:
 Bu hafta maçları yoktu.