1- New England Patriots: Ravens önünde epey korkulu anlar yaşamalarına rağmen kazanmasını bildiler. 16-0 yolda…

2- Dallas Cowboys: Packers önünde rakibin sakatlıklarından da faydalanıp kazandılar ve NFC’de ki krallıklarını ilan ettiler.

3- Indianapolis Colts: Jags önünde son anlarda zorlansalar da, Manning’in 4 TD yaptığı maçta galibiyete uzandılar.

4- Green Bay Packers: Favre’in sakatlığı belki de Green Bay’in oyunda tutan etken oldu çünkü oyunda kalsa Rodgers kadar iyi oynayamayabilirdi.

5- Pittsburgh Steelers: Bengals önünde maça kötü başlamalarına rağmen maçı kazandılar.

6- Jacksonville Jaguars: Colts’un onlardan daha iyi olduğunu bir kez daha öğrendiler. Wild Card ile yetinmek zorundalar.

7- Seattle Seahawks: Üst üste zor maçlardan biraz şans ve biraz da kazanma arzuları ile galip ayrıldılar. Ancak play-off’ta bu oyunla başları ağrıyabilir.

8- Tampa Bay Buccaneers: Jeff Garcia’nin yokluğunda Luke McCown oldukça iyi oynadı ama galibiyet Saints koçu Payton’nin akıl almaz play calling hatasının ürünüydü.

9- New York Giants: Eli Bears karşısında oyuna çok kötü başladı ama son anlarda attığı pas ile hem galibiyeti hem de günü kurtarmış oldu. Giants bu galibiyetle wild card’a bir adım daha yaklaşmış oldu.

10- San Diego Chargers: LT ve arkadaşları çekinerek geldikleri Arrowhead stadından çifte telli oynayarak ayrıldılar.

11- Cleveland Browns: Maçın başında yapılan hücum hatalarının bedelini maçın sonunda oldukça pahalı şekilde ödediler.

12- Tennessee Titans: Vince Young son haftalarda ki çıkısını Burdurken , Haynesworth’un geri dönmesiyle Titans 3 maç sonra kazanmayı hatırladı.

13- Minnesota Vikings: Vikings’in Lions’ı parçaladığı maçta All Day Adrian Peterson sakatlık arası sonrası 2 muhteşem TD ile geri dondu. Vikings artik ciddi bir play-off adayı.

14- Buffalo Bills: Redskins’in hüzünlü gününde onlara son saniyelerde attıkları alan golüyle bir acı daha yaşattılar.

15- Arizona Cardinals: Sen evinde 49’ers gibi bir takıma yenil sonra gel Browns’u yen. Bu takımın ne yapacağı hiç belli değil!

16- Philadelphia Eagles: A.J. Feeley, Lofa Tatupu’yu kendi oyuncusu zannedince ellerindeki maçı rakibe hediye ettiler.

17- New Orleans Saints: Sean Peyton senin yaptığın double reverse call’unu lise koçları yapmaz biliyorsun degil mi? Saints bu inanılmaz hata ile önde götürdüğü maçı Bucs’a noel hediyesi olarak geri verdi.

18- Chicago Bears: Devin Hester’ı durdurunca Bears’ı bir şekilde yenebilirsiniz. Giants’ta bunu iyice öğrenmiş oldu.

19- Washington Redskins: Sean Taylor huzur içinde uyu! Ama Gibbs hocan öyle bir hata yaptı ki Bears maçına kadar yatağa bile gidemeyecek.

20- Detroit Lions: 4 rezil yenilgi. Ne oldu bu takıma böyle? Hiçbir açıklama getiremiyorum. Herhalde bu bir Lions klasiği olsa gerek.

21- Denver Broncos: Raiders gibi takıma karşı ezildiler. Bu takımın artık nesine güveneceğiz ki?

22- Houston Texans: Özellikle koşu oyununda Ahman Green’den sonra oldukça iyi isler yapan Ron Dayne’nin de sakatlanmasıyla birlikte Texans için sezon hemen hemen bitmiş gibi.

23- Cincinnati Bengals: Bu takımın kimyası eksik. Marvin Hocam artık lütfen bu takımın yakasından duş. 2008 draftını defansa katkı anlamında çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor.

24- Baltimore Ravens: Ravens’in Uni of Miami’li oyuncuları Sean Taylor anısına insanüstü bir performansla oynadılar ama son saniyelerde ki TD’ye engel olamayınca üst üste 6. mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

25- Oakland Raiders: JaMarcus ilk NFL snaplerini aldı ve fena da oynamadı. Ama daha önemlisi Josh McCown oldukça iyi paslarla Raiders’e bir sürpriz galibiyet daha kazandırmış oldu.

26- Kansas City Chiefs: Huard’a mecbur oldular ve sonuç yine hüsran. Arrowhead stadı rakiplerin senlik yuvasına dondu. Herm Bey suyun baya isindi haberin var mı?

27- Carolina Panthers: Tamam kazandılar, Testaverde iyi oynadı falan da bu takım kadar amaçsız bir takım yok koca ligde. Zavallı Steve Smith bu rezil takımda resmen çürüyor. İnsan üzülüyor cidden.

28- St Louis Rams: Frerotte ilk defa iyi bir maç çıkardı hem de 311 yarda yaparak. Ama Rams forması giyip de sağlam kalmak mümkün mü? Frerotte’da bundan nasibini aldı haliyle.

29- New York Jets: İyi ki Dolphins diye bir takim var. Yoksa Jets hücumu 40 sayıyı ancak lise takımlarına karşı yapabilir.

30- Atlanta Falcons: Vick gitti Falcons’da QB diye bir pozisyon kalmadı. Şaka bir yana bu draftte mutlaka ilk sene oynayabilecek bir QB almak zorundalar. Bu isim acaba Petrino’nun Louisville’den öğrencisi Brian Brohm olabilir mi?

31- San Francisco 49ers: Koskoca efsaneyi ne hale getirdiler. Bill Walsh hocanın kemikleri sızlıyordur helalde.

32- Miami Dolphins: “0”.  Miami Dolphins’in sezon özeti bu kadar!!