Her sezon olduğu gibi bu sezonda NFL oldukça heyecanlı geçiyor. Özellikle NFC’de son 4 haftaya girilirken matematiksel olarak playoff şansını kaybetmiş hiçbir takım yok. AFC’de de sadece galibiyeti olmayan MIA Dolphins ve NY Jets bu sezonun geri kalan kısmını formalite icabı oynayacaklar.

Bildiğiniz gibi NFL de division şampiyonları Playoff’a kalıyor. Division şampiyonlarından sonra en iyi istatistiğe sahip 2 takım da Wild-Card oynamaya hak kazanıyor.

http://i.a.cnn.net/si/2007/scorecard/01/04/brushback.romo/p1_romo.jpgNFC North
GB Packers (10-2)
DET Lions (6-6)

GB Packers ancak son 4 maçının hepsini kaybederse ve DET Lions kalan maçlarının 4 kazanırsa NFC North şampiyonluğundan olacak. Bu ihtimalin oldukça düşük olduğunu düşünürsek GB Packers NFC North şampiyonu olarak palyoff’lara katılmaya hak kazanacak. Geçen hafta DAL Cowboys karşısında kaybetmeselerdi playoff’larda ev sahibi olma avantajını da yakalama şansalrı olacaktı. Bu şansları hala devam ediyor. Fakat NFC’yi birinci sırada tamamlıamasalarda bu sene sergiledikleri performasla yaşlı kurt Favre ve ekibi başta ben olmak üzere bir çok NFL takipçisini şaşırttı.

NFC South
TB Buccanneers (8-4)
CAR Panthers (5-7)
NO Saints (5-7)

TB Bucs’ta NFC South’ta işi bitirmiş gibi gözüküyor. CAR Panthers QB sorunlarıyla uğraşmaktan bu sezonu playoff oynamadan es geçebilir. NO Saints ise sezona çok yavaş başlamanın sıkıntısını çekiyor. Son 4 haftayı kayıpsız kapatmak durumundalar.

NFC East
DAL Cowboys (11-1)

Bu sezon NFC’nin en iyi takımı olarak göze çarpan DAL Cowboys NFC East’i kazanmayı garantiledi. Takipçisi NY Giants yine bir ikinci yarı meltdown’ı yaşamazsa NFC East’ten Wild-Card temsilcisi olarak playoff’a kalacak ikinci takım gibi gözüküyor.

NFC West
SEA Seahawks (8-4)
ARI Cardinals (6-6)

NFL’in en zayıf division’u olarak göze çarpan NFC West’te SEA Seahawks zayıf rakiplerle oynamanın avantajını iyi kullanmış gibi gözüküyor. ARI Cardinals’ın hala division’ı kazanma şansı olsada sakatlıklar işlerini zora sokuyor. Özellikle SEA Seahawks geçen hafta PHI Eagles deplasmanında galip gelerek büyük bir engeli aşmış oldu. Bu hafta bu iki takım birbiriyle oynayacak. SEA Seahawks kazanırsa işi bitirmiş olacak.

Wild Card
NY Giants (8-4)
ARI Cardinals (6-6)
DET Lions (6-6)
MIN Vikings (6-6)
CAR Panthers (5-7)
NO Saints (5-7)
CHI Bears (5-7)
WAS Redskins (5-7)
PHI Eagles (5-7)

Wild-Card da en şanslı takım NY Giants gibi gözüküyor. Fakat bundan sonraki 4 maçını playoff adayları ile oynayacak NY Giants’a fazla da güvenmemek gerekiyor. WAS redskins’in de fikstürü pek iç açıcı değil. Zaten geçen hafta evlerinde son saniyede BUF Bills’e kaybederk şanlarının büyük kısmını kaybettiler.  Wil Card yolunda en şanslı takım şu anda MIN Vikings gibi gözüküyor. Çoğu güçlü rakibiyle evinde oynayacak MIN Vikings bu hafta deplasmanda SF 49ers’ı yenerse potaya girer.

AFC North
PIT Steelers (9-3)
CLE Browns (7-5)

PIT Steelers bu division’ı kazandı diyebiliriz. Aralarında yaptıkları 2 maçıda kazanan PIT Steelers için 4 maçın 2 sini kazanması yeterli. CLE Browns ise sezonun sürprizlerinden biri. BAL Ravens ve CIN Bengals’ı arkalarında bırakmayı başaran CLE Browns’ın playoff ümitleri oldukça fazla.

AFC South
IND Colts (10-2)
JAC Jaguars (8-4)
TEN Titans (7-5)

3 takımın matematiksel olarak AFC South için şampiyonluk şansı devam ediyor. IND Colts, PIT Steelers gibi rakibini 2 kez yenmenin avantajına sahip. TEN Titans ve JAC Jaguars daha çok Wild Card pozisyonlarında kendilerine yer edinmeye çalışıyorlar.

AFC East
NE Patriots (12-0)

Bu division’da iş çoktan bitti. NE Patriots sezon başında kurduğu kadroyla zaten herkesin şampiyonluk favorisi idi. Son iki haftada biraz sendeleselerde kazanmayı başardılar. NE Patriots AFC’de yüksek ihtimalle ev sahibi avantajını da yakalayacak.

AFC West
SD Chargers (7-5)
DEN Broncos (5-7)
OAK Raiders (4-8)
KC Chiefs (4-8)

Son 4 haftaya girilirken AFC West’te tüm takımların division’ı kazanma şansları devam ediyor. Fakat OAK Raiders ve KC Chiefs’in pek şansları olduğunu düşünmüyorum. Bu takımlar Wild Card rekabetinden de oldukça uzaklar. Fikstüre bakıldığında bu division’daki düğüm 16. hafta DEN @ SD maçında çözülecek gibi duruyor.

Wild Card

JAC Jaguars (8-4)
CLE Browns (7-5)
TEN Titans (7-5)
BUF Bills (6-6)
DEN Broncos (5-7)
HOU Texans (5-7)

Oynadığı oyun itibariyle JAC Jaguars AFC’de Wild Card için en büyük aday. DEN Broncos ancak geri kalan maçlarını kazanarak potaya girebilir. HOU Texans ve BUF Bills’in fazla şansı yok kanımca. TEN Titans’da V.Young az hata yaparsa CLE Browns ile diğer Wild Card pozisyonu için yarışırlar gibi gözüküyor.