SF 49’ers @ NO Saints

SF 49’ers sezona 2-1’lik bir başlangıç yaparak herkesi şaşırttı. F.Gore iki sene önceki ritmini bulmuş gözüküyor. J.T.O’Sullivan ise 65% üzeri pas yüzdesiyle istikrarlı bir görünüm çiziyor. Özellikle SEA Seahawks deplasmanında alınan galibiyet oldukça önemli. Bu karşılaşmada J.T.O’Sullivan 321 yds, 1 TD ile oynayarak ekstra performans gösterdi. Aynı performansı bu maçta da gösterirse bir sürpriz olması mümkün. Fakat sezona 1-2 ile bir başlayıp herkesi şaşırtan bir diğer takım NO Saints’in bu maçta malubiyet hakkı yok.

M.Colston’dan sonra J.Shockey’i de IL’e yazan NO Saints, WR pozisyonunda hala deneyimli ve tehlikeli silahlara sahip. Dolayısıyla 49’ers’ın SEA Seahawks karşısında yakaladığı TO rasyosunu bu maç yakalaması oldukça zor olacak. NO Saints’te bu maç D.McAllister’ın da oynaması bekleniyor. R.Bush’un Tackle’lar içinden koşan bir tarzının olmadığını düşünürsek, D.McAllister’ın katkısı NO Saints hücumunun dengelenmesi açısından çok önemli olacaktır. Bu iki takımın son 3 karşılaşmasından galibiyetle ayrılan NO Saints’in bu maçı da kazanacağını düşünüyorum.

NO Saints Kazanır
NO Saints -5.5 (Saints En az 6 sayı fark atar)

PHI Eagles @ CHI Bears

http://thestartingfive.net/wp-content/uploads/2008/02/dnabb1.jpgCHI Bears geçen hafta TB Bucs karşısında favori gösterildiği karşılaşmada bir ara 10 sayı farkıda yakalamasına rağmen 4. çeyreğin sonunda üstünlüğünü koruyamadı ve uzatmalarda maçı kaybetti. Bu maçta CHI Bears özellikle koşu savunmasında çok başarılıydı. Bu sebeple B.Griese sıklıkla pas hücumunu tercih etmek durumunda kaldı ve çok hata yaptı. Tabi veteran WR J.Galloway’in oynamaması TB Bucs’ın pas hücumunda güvenilir bir hedefin olmaması demekti. CHI Bears bu hafta yine evinde çok benzer bir karşılaşmaya çıkacak. Tek fark; PHI Eagles daha güçlü bir koşu savunmasına sahip. Geçen hafta PIT Steelers karşısında gösterdikleri performans bunun kanıtı.

DAL Cowboys maçının bir istisna olduğunu belirtmek isterim zira o maç bir rivalry. TB Bucs karşısında da zaman zaman topu koşturmakta zorlanan CHI Bears hücumunun bu sefer işi daha zor olacak ve K.Orton’un omzuna daha çok yük binecek. Dolayısıyla CHI ofansının hata yapma oranı artacak. Diğer tarafta ise çok daha tecrübeli ve bu sezon faklı bir görüntü çizmeye kararlı olan D.McNabb var. B.Westbrook bu maç forma giyemeyebilir fakat yeine oynayacak olan C.Buckhalter’da açık alanda benzer özelliklere sahip bir oyuncu. Bence NFC’nin en formda takımlarından biri olan PHI Eagles için rahat bir eşleşme olacak.

PHI Eagles Kazanır
PHI Eagles -3.0 (Eagles en az 3 sayı fark atar)

BAL Ravens @ PIT Steelers

http://www.steelersgab.com/wp-content/uploads/2007/07/ward.jpgBAL Ravens ilk iki maçını evinde kazandı. Bu hafta ilk deplasmanlarını division rakipleri PIT Steelers karşısında oynayacaklar. Özellikle BAL Ravens QB’si J.Flacco için kariyerinin ilk deplasmanında Steelers defansı ile karşı karşıya gelmek oldukça zorlayıcı olacak. Geçen hafta kendi evinde CLE Browns karşısında 2 INT atan Flacco galibiyeti başarılı koşu hücumuna ve savunmasına borçlu. İlk hafta sonrası BAL Ravens savunması için eskiye dönüş sinyalleri veriyor demiştim. Sağolsunlar CLE Browns tahminimde yanılmamda başlıca etken oldular.

W.McGahee’nin iyileşmiş olması sevindirici, fakat bu hafta ligin en sert koşu savunmalarından birine karşı oynayacaklar. Ayrıca bu hafta, PHI Eagles karşısında alınan malubiyetin acısını çıkartmak için PIT Steelers evinde çok daha agresif oynayacaktır. W.Parker’ın oynamayacak olması dezavantaj gibi gözüksede BAL Ravens karşısında zaten fazla katkısı olamayacaktı. Hatta çaylak Mandenhall için çok iyi bir fırsat olabilir. Hem ilk defa kendi seyircisi önünde start alacak, hem de büyük fiziği ve değişik tarzı ile beklenmeyeni verme şansına sahip olacak. Bu iki takım arasında yapılan maçlarda ciddi bir Home Field Advantage söz konusu. Yapılan son 10 maçın 9’unu ev-sahibi takım kazanmış. Bu haftada bu şekilde olacağını düşünüyorum.

PIT Steelers Kazanır
PIT Steelers -5.5 (Steelers en az 6 sayı fark atar)