IND Colts @ TEN Titans

http://media.commercialappeal.com/mca/content/img/photos/2007/10/28/s29titans.jpegİlk tahminim MNF için olacak. TEN Titans şu ana kadar oynadığı karşılaşmalar göz önüne alındığında hemen hemen her istatistikte üstün. Özellikle TEN Titans koşu savunmasında ve hücumunda IND Colts’un 3 gömlek üstünde bir takım. IND Colts’un TEN Titans benzeri takımlarla oynadığı maçları hatırlatmak gerekirse:

CHI: 13-29 L (kendi evinde)
MIN: 18-15 W (deplasmanda)
JAC: 21-23 L (kendi evinde)

birtek çaylak QB’ye karşı içerde oynanmış BAL Ravens maçından rahat galibiyet çıkrdı IND Colts. Bu sefer karşılarında ligin en az sayı yiyen, ve en iyi koşan takımlarından birine karşı oynayacaklar. Bu iki takım arasında oynanan son 4 maça TEN Titans açılan spread’e karşı başarılı oldu. Son 3 maçın da 2 sini kazandı, ki bu maçlarda IND Colts açık ara favoriydi. Bu maç hakkında korktuğum bir iki nokta var; 1) bu bir MNF maçı… herşey olabilir… 2) IND Colts için kazanılması gereken ölüm kalım maçı 3) Ten Titatns için rahat bir maç.

C.Johnson ve L.White’ın bütün gün IND Colts’un koşu savunmasını (!) zorlayacağını düşünerek tercihimi ev sahibi takımdan yana kullanıyorum…

TEN Titans Kazanır
TEN Titans -4 (En az 4 sayı fark atar)

TB Buccaneers @ DAL Cowboys

Son iki maçını kazanan TB Bucs ile son iki maçını kaybeden DAL Cowboys Texas’ta karşı karşıya geliyorlar. Sezon başında NFC’nin favorilerinden DAL Cowboys sezon başından beri sakatlıklarla boğuşuyor. Bu sakatlıklara 2 hafta önce T.Romo’nun ki de eklendi. Romo bu hafta da TB Bucs karşısında forma giyemeyecek. TB Bucs’ın sakatlık listesi de pek kısa değil fakat iskelet olarak düşündüğümüzde DAL Cowboys’dan iyi durumda gözüküyorlar. İki takımın savunmalarını karşılaştırdığımızda TB Bucs alışıla geldik üzere baskın kalıyor.

DAL Cowboys’un bu sezon kurulan kadroya nazaran beklenenden düşük performans gösterdiği söylenebilir. Hücumları karşılaştırdığımızda DAL Cowboys ağır basıyor. T.Romo’nun yokluğunda MIN Vikings ve TB Bucs’tan tanıdığımız B.Johnson görev alacak. Johnson belki Romo kadar etkili bir büyük oyun silahı değil ama topu Romo’dan daha iyi koruyacağı kesin. İki takımıda süregelen trendlerinin bu hafta bozulacağını düşüüyorum. Ağır yaralı DAL Cowboys canını kurtarmak için evinde bu maçı almak zorunda.

DAL Cowboys Kazanır
DAL Cowboys -1 (En az 1 sayı fark atar)

WAS Redskins @ DET Lions

http://www.quotationspage.com/weblog/wp-content/uploads/2007/08/clintonportis.jpgDET Lions için hiçbirşey iyi gitmiyor. Bu sezon henüz maç kazanamamış olmaları bir yana, bir de yıldızlarını takımdan uzaklaştırıyorlar. Bütün bunlara Kitna’nın sakatlığı da eklenince durum iyice vahim oluyor. DET Lions ligin en az sayı yapabilen ve en çok sayı yiyen takımlarından. WAS Redskins ise sezon beklenen çok daha iyi bir başlangıç yaptı. C.Portis WAS Redskins’e transfer olduğundan beri en parlak sezonunu geçiriyor.

Bu maçta KC Chiefs’ten sonra ligin en kötü koşu savunmasına karşı Portis’ten oldukça iyi bir performans bekliyorum. WAS Redskins geçen sezon koç J.Gibbs’in muhafazakar oyun stili ile bile DET Lions’ı 34-3 gibi bir skorla ezip geçmişti… Bu sezon SEA Seahawks’ın WCO tarzını takıma empoze ettiren J.Zorn ile bu kadar kötü durumdaki DET Lions karşısında daha rahat bir galibiyet alınması şaşırtıcı olmaz. Birçok büroda 7.5 civarı line bulabilirsiniz… Wagerline’dan 9’u tercih etmek durumundayım.

WAS Redskins Kazanır
WAS Redskins -9 (En az 9 sayı fark atar)

ATL Falcons @ PHI Eagles

http://alt.coxnewsweb.com/cnishared/tools/shared/mediahub_test/03/27/10/slideshow_210273_falconstexans-CC9.jpg2 takımda geçen haftayı dinlenerek geçirdi. Bu bir haftalık ara PHI Eagles’a oldukça fazla yaradı zira K.Curtis ve B.Westbrook gibi sakat oyuncuların bu maç start alması bekleniyor. PHI Eagles tüm bu iyi koşullara rağmen iki hafta önce SF 49ers önünde çok zorlandı. Skor pek öyle göztermesede ofansif olarak Eagles oldukça sıkıntı çekti… Bu hafta karşılarında SF 49ers dan daha tehlikeli bir takım olacak.

ATL Falcons M.Vick’li senelerden alıştığımız şekilde ligin en iyi koşan 2. takımı konumunda. Fakat bu sefer Falcons ayaklarından ziyade koluyla adından söz ettiren çaylak M.Ryan önderliğinde yoluna devam ediyor. ATL Falcons koçu WAS-PHI maçını iyi analiz ettiyse bu maça ortak olacak oyun planını hazırlamış olması gerekir. M.Turner ve J.Norwood ile oyunu kontrol edip McNabb’e pas atması için fazla zaman tanımamak ATL Falcons’un başabaş mücadele etmesini sağlayacak taktik olacaktır. Bunu başaracaklarına inanıyorum.

ATL Falcons +9,5 (En sazla 9 sayı fark yer)