Cowboys Tarafı:

Tony Romo Arizona maçında sondan bir önceki oyunda sağ el serçe parmağını kırdı max.4 hafta oynayamayacak; yıldızlarla dolu takım 40 yaşındaki çirkin facemaskli(bunu belirtmesem olmazdı, gerçekten bir qb için çok saçma bi facemask) Brad Johnson’a emanet, ondan bir sonraki oyunda punt blok sırasında punter McBriar ayağından sakatlandı ve 6-8 hafta arası olmayacağı için sezonu kapattı.

Felix Jones yine aynı maçta hamstringinden sakatlandı ve 3-4 haftalık bir süre boyunca olmayacak. Ve yine aynı maçta (gerçekten talihsiz bir maç) WR Sam Hurd sakatlandı ve sağ bileğinden ameliyat olacağı için sezonu kapattı. Tüm bu maçta olan sakatlıklardan sonra Cornerback Adam Jones, Pacman olduğunu hatırladı ve hatırlattı; Cowboys’un onu beladan uzak tutmak için tuttuğu bodyguard ile kavga etti ve lig tarafından yeniden cezalandırıldı.

Arizona maçı bitti, Pazartesi günü Pacman cezalandırıldı ve bu kara bulutları dağatabilmek için Jerry Jones’un önünde takas bitimine ulaşmadan 1 gün kalmıştı.  Ve Jerry Jones yine medyatik, sorularla dolu garip bir hamle ile sezon sonu sözleşmesi bitecek WR Roy Williams + Lions’ın 2009 7.raunt draft hakkı için  1.,3. ve 6. Raunt draft haklarını verdi.  1,3 ve 6 kim olursa olsun bence sözleşmesi 6 ay sonra bitecek birine verilemeyecek bir bedel.

Ayrıca Roy Williams’a da güzel bir kontrat 5 senelik  45 milyon dolarlık imzalattı.  Eğer 2010’a bir salary cap anlaşması gelirse Jerry Jones bu dağıttığı paraları ne yapacak merak ediyorum ki henüz D.Ware kontrat yenilemedi; gelecek sene NFL’in en çok kazanan defans oyuncusu olması bekleniyor.

Anlaşma böyle gerçekleşti, peki bu takas Dallas’a ne kazandırır?

Geçen yılki formundan çok uzak ulan Crayton yüzünden TO sürekli 2li ya da 3lü yardımlaşmalarla tutuluyordu. Şimdi en azından birilerinin diğer tarafa da bakması gerekecek. Williams TO ve Witten, ve running backte Marion The Barbarian, Tony Romo şu an çok mutlu olmalı ve eminim sahaya çıkmayı 4 gözle bekliyordur.  Ancak salary cap yönünden çok kötü bir hamle, zaten çok fazla yüklü kontrata sahip bir takıma bir de Roy Williams getirmek, gelecek yıl beklenmeyen isimler gidecek buna emin olabilirsiniz;

Ancak salary cap’in de geleceği belli değil o yüzden daha fazla bir şey söyleyemeyiz.  Son 4 maçın 3’ünü kaybettiler; Dallas’ın bir an önce Tony Romo’nun dönmesine ihtiyacı var, bence o döndükten sonra 4-3 ‘ten 11-5 e güzel bir yolculuk yapabilirler. Ama çok yıldızın olduğu bir yerde ne olacağı belli olmaz T.O. her maç birileriyle kavga etmeye başladı bile.  Ve kalan maçlarının da kolay olduğu söylenemez. Bye haftalarından sonra çok zorlu maçları var ve en iyi futbollarını oynamaları gerekecek.  Ancak Playoff’a kalırlarsa formda ve güçlü bir takım olarak kalacaklardır.

Roy Wiliams Tarafı:

Her maç 21-0 geriye düşmekten bıkmış 5 maçını da kaybetmiş bir takımdan 5 yıllık çok güzel bir kontratla 4-2 ve 13 Probowllu bir takıma geliyor. QB, O-Line, RB, OC her şey üst düzey.  Daha ne isteyebilir ki?

Ancak sahne T.O.’nun, bu onun şovu.  Bakalım bu konuşmayı seven WR neler katabilecek Dallas ofansına.

Detroit Lions Tarafı:

Zaten sezon sonunda ayrılacak Williams içinDetroit’e reddemeyeceği bir teklif yaptılar ve onlar da uçarak kabul etmişlerdir sanırsam. Bence çok daha azına razı olabilirlerdi. Ancak bu takastan sonra Jon Kitna’yı IR’a koydular ve bu sezon bir daha Lions (ve sanırım bir daha asla ne Lions’ın ne de herhangi bir takımın) forması giyemeyeceği kesinleşti.

Ondan sonra endzonedan dışarı çıkarak safety yapan ancak bunun farkında bile olmayan gülünesi aynı zamanda acınası Orlovsky ile devam edecekler. 2 sene önce Michigan State’de güzel maçlar çıkaran Stanton’a bir şans verilmesini Detroit taraftarları gibi bende bekliyorum, desteklediğim ve sevdiğim bir Qb’dir kendisi.  Detroit draft hakkı için Cincinnati ile yarışır bir halde ve kazanırlar gibi. Florida’nın QB’si Tim Tebow Detroit yolunda gibi, kendisine şimdiden sabır diliyorum.