GB Packers (4-3) at TEN Titans (7-0)

TEN Titans Pazartesi akşamı oldukça önemli bir maçtan galip ayrıldı… IND Colts beklenenden iyi koşu savunması yaptı… TEN Titans bu durum karşısında TE’lerini kullanarak sonuca gitti… Packers’ın oyun modeli IND Colts’unkine benzerlik gösterdiğinden bu mücadeleden de benzeri bir oyun ve sonuç bekliyorum. GB Packers’ın koşu hücumu (#23) ve koşu savunması (#24) ibreyi bu maçta da TEN Titans leyhine çeviriyor.

GB Packers ile TEN Titans 2003-2006 arası normal sezonda 4 kere karşılaşmış, bu maçların 3’ünden TEN Titans ortalama 18 sayı farkla galip ayrılmış. Bu sezon tarihinin en başarılı sezonlarından birini geçiren TEN Titans’ın özellikle savunmada sakatlarla başı belada olan GB Packers’e kbenzer bir tarife uygulaması mümkün. Titans’ın ev sahibi olması tahminimi güçlendiren sebeplerin başında geliyor. Beni korkutan durumlar ise; Packers’ın bir hafta fazladan dinlenerek bu maça hazırlanması, Titans’ın son maçını pazartesi oynması sebebiyle bu maça daha kısa sürede hazırlanmak durumunda kalması, ve son olarak GB Packers secondary’lerinin alanında ligin en tehlikeli ekibi olması.

TEN Titans Kazanır
TEN Titans -5.5 (En 6 sayı fark atar)

MIA Dolphins (3-4) at DEN Broncos (4-3)

http://www.footballdiner.com/ronniebrown.jpgKC ve DET’ten sonra ligin en kötü koşu savunması DEN Broncos’da. DEN Broncos aynı zamanda DET, SF ve STL’den sonra ligin en fazla sayı yiyen takımı. MIA Dolphins ise bu sezonun sürprizlerinden. Özellikle uyguladıkları Wildcat hücum şekline BAL Ravens dışında çözüm bulan olmadı. Diğer takımların kadrolarıda zaten pek çözüm bulmaya uygun değil… En azından biraz önce sözünü ettiğim sebeplerle DEN Broncos’un kadrosu çözüm bulamaz…

Lige fırtına gibi giren DEN Broncos oynadığı son 4 maçta sadece 14 sayı ortalaması ile oynadı. DEN Broncos’un en güçlü yanı pas hücumu ise sakatlıklarla sekteye uğramış gibi gözüküyor. Bu hafta rakipte ligin en çok sack yapan oyuncusu J.Porter görev alacak dolayısıyla Cutler’ın işi biraz daha zor olacak. Geçen haftayı dinlenerek geçiren Broncos son haftalarda yaşanan aksaklıkları gidermek için kenidne bir fırsat yaratmış, yaraları az da olsun sarmış olabilir. Yine de istatistiklere ve form durumuna bakıldığında MIA Dolphins’in favori gösterilmesi gereken bir maçta underdog tercihi değerli gibi gözüküyor.

MIA Dolphins +3.0

NE Patriots (5-2) at IND Colts (3-4)

Son yılların AFC’deki en büyük çekişmesinde IND Colts ve NE Patriots birkez daha karşı karşıya. Geçen yıllara nazaran iki takımda çok farklı konumlarda. Geçen yıl normal sezonu süpüren Patriots sezonun ilk maçında yıldız oyun kurucusu T.Brady’i kaybetmesine ve birkaç maçta sendelemesine rağmen son 2 haftada oldukça toparlanmış gözüktü. Özellikle içeride oynadıkları DEN Broncos maçı savunma ve hücum senkronizasyonu ile geçen senenin izlerini taşıyordu. NE Patriots’ın şu aralar en sıkıntılı tarafı koşu hücumu. Ligin en iyi 6. koşu takımı olmalarına rağmen RB pozisyonundaki sakatlıklar düşündürücü. L.Maroney, S.Morris ve L.Jordan’ın bu maç oynaması beklenmiyor. Yükü muhtemelen veteran K.Faulk taşıyacak. Her ne olursa olsun Bill Belichick kazanmayı bilen bir koç ve bu haftada çok iyi tanıdığı bir rakip ile oynayacaklar.

IND Colts tarafında ise durum biraz daha vahim. Defansta B.Sanders’ın ve hücumda J.Addai’nin eksikliği oldukça hissediliyor. J.Addai’nin bu maç start alması bekleniyor fakat ne kadar verimli olabilir tartışılır. İşin el ilginç yanı IND Colts hücumunda sezon öncesi iki ameliyat geçiren P.Manning ile tarihin en başarılı QB-WR tandemini oluşturan M.Harrison bir türlü senkronize olamadılar. Durum böyle olunca rakip takımlar ters taraftaki R.Wayne’e en iyi CB’leri verip çift kişi kontrol edince Colts hücumu geçtiğimiz senelerden oldukça farklı bir görüntü çiziyor. Son maçlarda D.Clark’ın iyileşmesi belki bu baskıyı R.Wayne üzerinden kaldırabilir ama ligin en kötü koşu hücumuna sahip IND Colts bu alanda gelişme göstermezse, özellikle Bill Belichick modeli savunmalara karşı maç kazanmaları oldukça zor olur.

Bu iki takım farklı divisionda olmalarına rağmen son yıllarda sürekli karşı karşıya geldiler. NE Patriots son 10 maçın 7’sini kazandı. Ayrıca Indiana’da oynanan son 10 maçın 7 sinde de açılan line’a karşı başarılı oldu. Bu iki takım karşılaştığında underdog çoğu zaman kazandırdı. Patriots’un yine istatistik ve form durumuna bakıldığında favori olması gerekirekn underdog olması sebebiyle bu trende uymaya devam edeceğim.

NE Patriots +6