Maça 6 gün kala yer ve saati halen belli olmayan (evet; taktım ben bu konuya) final maçı öncesi ODTÜ’nün Üniversiteler Ligi sonuçlarımı aldım önüme, inceledim. Tamamını izlediğim maçların skorlarını tekrar inceledim. ODTÜ Hücum Takımı en az sayı yaptığı maçlarda iki TD yapmış (geçen sene ikisine de yenildiğimiz Gazi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi karşısında). ODTÜ Defansı ise eski günlerine dönüş yapmış; tek maçta ikinci TD’a izin vermiş (Doğu Akdeniz Üniversitesi karşısında). ODTÜ’nün altı maçlık bir galibiyet serisi ve istikrarı var.

Bu kadro aynı zamanda Kulüpler Ligi’nde de mücadele ediyor. Aslında sezon başında birkaç eski oyuncusu kadrosunda bulunan Şahinler kimini nükseden sakatlığa, kimini mesai saatlerine kurban verdi. Kalan son 3 eski oyuncudan ikisi de askere gidince bir tek eski oyuncusu kaldı takımın. Bu durumda ODTÜ’nün performansını değerlendirirken Kulüpler Ligi performansını da incelemek gerekir. Zayıf kaldığı iddia edilen ODTÜ Hücum Takımı QB pozisyonunda ilk senelerini geçiren oyuncuların liderliğinde en kötü günlerinde, en kötü maçlarında bile sayı yapmayı başardılar. Karşılarında ne kadar tecrübeli; uyumlu bir savunma takımı olsa da sıfır sayıda kalmadılar. Savunma takımına bakıyorum; oynanan 14 maçta ortalama 2 civarında TDa izin verilmiş. Nadiren üçün üzerine çıkılmış.

Bu hafta sonu gençleri Üniversiteler Ligi Finali’nde izleyeceğiz. Üniversiteler Ligi ve Kulüpler Ligi’nde yapılan müsabakalara bakınca Gazi Üniversitesi ile yapılan maçlar genel olarak ortada geçti. Aslında final de ortada. Gazi Üniversitesi’nden bir arkadaş mantıklı bir yaklaşımla kendi şanslarının final tecrübeleri nedeniyle %51 olduğunu söylemiş. Sanıyorum son yıllarda bu sporda gördüğüm en mantıklı yorumlardan bir oldu bu. Ama ben duygularımı bir kenara bıraktığımda olasılığı %50-%50 görüyorum. Son yıllarda final tecrübesi olmayabilir ama bu ligde şu ana kadar yenilmemiş olmak ve Kulüpler Ligi’nde matematiksel olarak şansı kalmamış olmak ODTÜ’nün psikolojik artıları olacaktır. Şahinler şu saatten sonra hesap kitap yapmadan her maçta sadece sahaya çıkacak, elinden geleni yapacaktır.

Bu kadar yazmışken işin içine duygularımı da katayım; ODTÜ Üniversiteler Ligi Finali’ni kesin kazanacaktır. Gençlerin kaynaşmasını, emeğini, dostluğunu yakından izliyorum ve bu bana ayrıca bir güven veriyor. Yarı final öncesi kırmızı-beyaz final bekliyorum derken de aslında istiyorum demeliydim. Şampiyon olacağına inandığım ODTÜ Şahinleri’nin grup maçlarında yendiği Gazi Üniversitesi’nden sonra geçen yılın diğer finalisti Hacettepe Üniversitesi ile finalde karşılaşmasını istiyordum. Olmadı…

Bu hafta şampiyon belli olacak ve inanıyorum ki ODTÜ kazanacak. Belki eksik oyuncular yine hissedilecek; ama yerleri doldurulacaktır. Sakatlık nedeniyle oynayamayan oyuncular gerçekten değerli sporcular. Ancak ODTÜ Şahinleri gerçek bir takım ve bunu özellikle çeyrek finalde ve yarı finalde gördük.

Bu maçtan sonra ODTÜ’nün iki tane Kulüpler Ligi maçı kalıyor. Umuyorum finale çıkan kadro eksilmeden bu maçlara da çıkabilir. Yoksa son hafta Cavaliers maçına çıkamayan oyunculara Bahadır’ın (Ilgaç) rüşvet verdiği iddia edilebilir (hemen altyazı gerekiyor: eski takım arkadaşım Bahadır’la aramızdaki samimiyete dayanarak yapılmış bir espridir. Samimiyetimizi bilmiyorsanız diğer takıma çamur atıyor demeyin rica ediyorum!). Özellikle geçirdiğimiz son haftalarda iki ligde birden aynı kadro ile mücadele etmek ODTÜ için ziyadesiyle kırıcı oldu. Umarım güzel bir final izleriz. Sahaya çıkacak herkese sakatlıksız keyifli bir mücadele diliyorum…