Ne sezon oldu ama? Rüzgar gibi geçti dersem abartmış olmam sanıyorum. Hepimiz nefeslerimizi tuttuk resmen bu maç ne olacak, kim kaç atar, kim kaç yer nr olur bu maç diye düşünüyoruz. Evet arada süper bence şu bucularımız vardır. Ama hakkımızı yemeyelim böyle bir sezonu hiç kimse yaşamadı Türkiye’de her tahmin yalan oluyor bu sene.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu maçı daha az sayıya izin veren takım kazanacaktır. Evet bunu tahmin etmekte ne var demeyin bu iki takım son kez karşı karşıya geldiklerinde son 5 dakikada 4 TD, son 2 dakikada 3 TD oldu. Bu maçı daha az ceza alan ekip kazanacaktır. Neden mi? Çünkü ben bu maçın yakın skorlarla geçeceğini düşünüyorum. Bir tek ceza sonucu bir sayıyla ya da zamanın tükenmesiyle kazan tarafın belli olacağı kadar yakın geçecektir maç.Ancak bir konu var ki her iki takımında son derece önem verdiğini şahsen biliyorum o da özel takımlar.

Bu maçta özel takımlar belirleyici olacak bundan eminim. Sultans FG unitesini başarılı buluyor ve önemsiyorum ancak Cavs blok ekibini hafife almayın geçen maç Red Deers’a pek hoşgörülü davranmadılar Sultans’a da hazır gelecekler. Bu arada Yusuf Canbulat ve tehlikeli returnleri için Sultans cover takımının dersi iyi çalışmış olmaları lazım yoksa bu genç hız makinası vefa sahasında tekerleri yakacaktır.

Cavs hücumu nispeten hızlı skor bulan unitelerden koşu, pas ve screen’lerle rakibi adeta read bombardımanına tutup defansta donukluklara sebep olmakta. Ama Sultans defansının bu maça oldukça hazır olduğunu gözlemledim. Veteran ünite iyi birde derinliğe sahip. Yarı final maçında sıkı bir defans takımı olan Cats’in güvenilir hücumunu durdurdular ama ben defansta pas konusunda belki konsantrasyon eksikliğinden, belki de sıcaktan dolayı bir zafiyet gördüm. Bunu Coach Emet’in de fark ettiğine eminim. Gerekli ayarlamaları yapmıştırlar diye düşünüyorum. Sultans defansında birbirinden değerli oyuncular var ancak bu maçın Sultans adına kaderini ben genç MLB Atilla Türköz’ün elinde görüyorum. Sahanın her noktasında oynayan, top kapan, koşan ve çarpan bu oyuncu eğer Cavs koşu oyunlarını durdurabilirse ibreyi kendi takımına çevirebilir. Ancak belki bu maçın en büyük saha içi kavgasında ringin diğer tarafında ise liderliğini Hızır Kutalp Arı’nın yaptığı Cavs Offensive Line’ı var. Kutalp özellikle koşularda ve screen’lerde Atilla’nın peşinde olacak bu ikilinin 4 çeyrek sürecek mücadelesini izlemek için sabırsızlanıyorum.

Yaşasın alan savunması iki defansında şiarı ancak bütün gün alanlarında hata bekleyecek olan oyuncular için kötü bir haberim var Veli’de oynayacaksa Burak Şenyuva’da ve Cavs’in daha az bilinen ama daha çok oynayan oyun kurucusu Güçhan Özbilgin’de iki yönlü tehdit yaratan oyuncular, hepsi paketin dışına çıkan koşan ve temas kurmaktan çekinmeyen yürekli ve hırslı oyuncular. Cavs hücumunda Onat Yıldız ve tabiki ünlü koşucuları Levent Çemberci’ye dikkat.

Cats maçında oldukça etkili gözüken Sultans sweep’leri bu maç Cavs’in DE’lerini ve CB’lerini test edecektir. Hali hazırda Ali Rıza Dikici söylentileri kulislerde dile getirilmeye başlanmış olsa da Alpan Rişvanoğlu, Ali Rıza Dikici ve Ferhat Sezer gibi efsane isimlerin maçta sahada olacakları konusunda herhangi bir haberi doğrulatamadığımı ifade etmeliyim. Ama ne diyelim ”ateş olmayan yerden duman çıkmaz”. Yarı final maçında seken toplardan sayılar bulan Sultans’ın bu maçta bu şansa sahip olamayacağını düşünüyorum. Coach Flowers’ı tanırım oyuncularını bu tür hatalara karşı son derece iyi çalıştırmıştır topu tiplerlerse orada mutlaka Cavs’ten biri olacaktır. Bu yüzden ya sizin çocuklara ya da hiç kimseye Veli.

Eğer özel takımlarda bir kırılma yaşanmazsa ve defanslarda sayıya ulaşamazsa bu maçın ilk yarısı beraber yada az farklı biter. Ancak özel takımlarda yada defansta sayıya ulaşan taraf büyük avantaj sağlar. İki takımında yarı final maçındaki gibi erken bir açılma olursa maçı avantajlı tarafın kazanacağı kanaatindeyim.

Federasyon, saha yada diğer konularda yazacak çok şey var ancak şu an bunun zamanı değil şu an bu maçı hepberaber alnımızın akıyla tamamlayıp birlik olma zamanıdır. En iyi olan kazanacaktır. Final takımlarına, yönetim ve oyuncularına, federasyon yönetimine, görevli hakemlere kolay gelsin. İzleyicilere, okurlarıma ve tüm camiamıza gelecek sezon daha güzel bir organizasyonda hep beraber olabilmek dileği ile sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.

Ne sezon oldu ama?