1.New England PATRIOTS
Tom Brady’nin dönüşü, Moss ve Welker’la birlikte, güçlü bir pas hücumu doğuracağı gibi, liderinin kim olacağı belirsiz olan koşu hücumuna da yardım edecektir. Derrick Burgess’ın gelişi ise büyük etki yapmasa bile iyi durumda olan savunmayı şüphesiz daha da derinleştirecektir.

2.Pittsburgh STEELERS
Ciddi bir kayıplarından ya da ekledikleri bir şeyden bahsetmek zor, Willie Parker iyiye gitmiyor ve koşu hücumlarında sıkıntı yaşamaları muhtemel. Savunmaları yine ligin tepesinde olacaktır.

3.Philedelphia EAGLES
Michale Vick eklemesi soru işaretleri yaratsa da, WILDCAT uyarlaması bir hücumu deneyebilecekleri konuşuluyor. Vick uyumu bozmazsa Peters eklemesi ile birlikte sonuna kadar gidebilecek güce sahipler.

4.San Diego CHARGERS
LT yüzde yüz hazır olduğunu söylüyor, her şeyden önce savunmalarının temel taşı Merriman geri döndü ve geçen senede Cason’ın gösterdiği performans, savunmalarının eskisinden bile iyi olabileceğini gösteriyor. İyi takımlardan biri olmaları ile en iyi takımlardan biri (belki en iyisi) olmaları arasındaki farkı LT’nin yapacakları gösterecek.

5.New York GIANTS
Burress’ın kaybı büyük zarar verecek ve Kevin Boss da bir Shockey olmadığını gösterdi. Ward’ın kaybı belki koşu hücumunu elit olmaktan çıkartmayacak ama zarar vereceği kesin. Eklenen ciddi bir şeyden bahsedilemeyeceği düşünülürse sakatlıklardan çok çekmiş olan bu takım başa güreşecek güce hala sahip olsa da daha iyiye gidecek gibi gözükmüyor.

6.Tennessee TITANS
Smash&Dash ‘in daha iyiye gideceğini LenDale White’ın resimlerini gören herkes tahmin edebilir. Vince Young kendinden çok emin konuşsa da sadece maçı idare etmekten daha iyisini yapabileceğini gösteren Collins’in yerini bu sene alması zor gözünüyor ki Collins ilk hazırlık maçında çok iyi gözüktü. Haynesworth kaybı büyük gözükse de DT’da çok adam kullanan bir rotasyonla oynayan Titans’a çok zarar vermeyecektir. Ligin en iyi D.Line koçlarından birisinin ellerinde gelişen Jason Jones zaten neler yapabileceğini Steelers maçında gösterdi. Marks ve Haye eklemleri ve KVB’nin sakatlıktan dönüşü ile savunma daha iyiye bile gidebilir. Titans’ın Haynesworth dışında kaybettiği tek kayda değer oyuncunun McCareins olduğunu ve onun yerine gelen Wahington’ın McCareins’e kıyasla, bir takviye olacağı düşünülürse her geçen  gün daha iyiye giden O.Line ile birlikte bu takımın iyiye gideceğini söyleyebiliriz.

7.Indıanapolis COLTS
O.line eski düzeyinden uzak ve koşu hücumları geçtiğimiz sezonun en değerli oyuncusuna pek yardımcı olmuyor. Slot’ta çok iyi iş çıkaran Gonzalez’in dış tarafta ne yapacağı soru işareti. Hala güvenilir durumdaki savunmaları ve MVP onları nereye kadar taşıyabilecek göreceğiz.

8.Baltimore RAVENS
Flacco iyi bir iş çıkardı, Mason geri dönüyor, Ray Rice ve McGahee ikilisi koşu hücumlarını daha iyiye götürecektir. Simgeleri konumunda olan Lewis yaşlansa da hem hücumda hem savunmada Line’ları iyiye gidiyor, Foxworth de kayda değer bir ekleme, play-off’lardan kopmaları zor gözüküyor.

9.Minnesota VIKINGS

Brett Farve onları çok umutlandırdı ancak durumları QB açısından ciddi bir belirsizlik içeriyor. Tarvaris Jackson ciddi bir güven kaybı yaşatmış olsa gerek ki şu anda Rosenfels as olacak gibi gözüküyor. Koşu hücumlarına Peterson ve bu O.line ile gözü kapalı güvenebilirler. Pas hücumlarını güçlendirmek için ilk turda receiver seçtiler ancak ilk yılda hele hele bu QB durumu ile birlikte etki etmesi zor. Savunmaları başta da D.Line’ları iyi durumda ancak secondayleri büyük mücadelelerde sıkıntı yaratacak durumda. Play-off’lara rahatça erişebilecek olsalar da daha ileriye gitmek için birkaç adıma daha ihtiyaçları var.

10.Arizona CARDINALS
Kurt Warner klişe bir tabirle yaşına inat oynuyor ve buna yardım eden üç receiverı ile birlikte izlenesi bir pas hücumu sunacakları şüphesiz. Koşu hücumlarını geliştirmek için draft yoluna gittiler ama kısa vadede ne koşu hücumları ne savunmaları daha iyiye (en azından kaydadeğer ölçüde) gitmeyecektir ve nispeten güçsüz olan konferanslarında liderliği almaları kesin gözükse de bir Super Bowl daha oynamaları oldukça uzak bir ihtimal.

11.Atlanta FALCONS
Tony Gonzalez’in gelişi ilk sezonunda büyük bir çıkış yapan Ryan’ın gelişimine yardımcı olacaktır. Turner’ın 370 koşu lanetine kapılabilmesi korku yaratsa da hücumlarının daha iyiye gideceğine inanıyorum. Foxworth’ün kaybı ise kötü durumdaki savunmayı daha beter hale getirebilir. Hücumun savunma açıklarını kapatabilmesi ölçüsünde play-off yarışında olacaklardır.

12.Dallas COWBOYS
T.O’nun kaybını Roy Williams’ın kendini toparlamasına vesile olması ve Witten’ı rahatlatması açısından kabullenebilir hatta doğru bir iş olarak görüyorum. Jay Ratliff’in geçen seneki çıkışı ile birlikte 3-4 savunmaları daha da iyiye gidiyor. QB’ler üzerinde kurdukları baskıyı interceptionlar ile tamamlayabilirlerse ligin en dominant savunmalarından birine sahip olabilirler.

13.Chicago BEARS

Benson’ın yarattığı hayal kırıklıklarını Forte’nin çıkışı unutturmuş gibi gözüküyor. Hester WR olarak iyi iş çıkartıyor. Jay Cutler’ın koşu ağırlıklı bu hücumda Denver’daki istatistiklerini tutturması zor gözüküyor ancak Hester ve Olsen’ın gelişimini hızlandıracağını söylebiliriz. Ancak Superbowl’un en önemli adaylarından birisi oldukları günlerden en az savunmalarının eski savunmalarından olduğu kadar uzaklar.

14.Carolina PANTHERS
Williams-Stewart ikilisi ligin en iyi koşu ikilisi duruma hızla vardılar. Steve Smith ligin en iyi receiverları arasında ancak quarterback’leri Delhomme olduğu sürece pas hücumlarının koşuya gerekli olduğu şekilde eşlik etmesi çok zor. Kris Jenkins’in kaybının kolay telafi edilebilir bir kayıp olmadığını gördük ve secondaryleri hala aksıyor. Beason ve Peppers ikilisi tek başına bu savunmayı daha yükseklere taşıyamaz.

15.New Orleans SAINTS
Reggie Bush içim sezon başladığı gibi devam etmedi ancak Pierre Thomas koşu hücumlarını belli bir seviyede tutabilecek istikrarlı bir runningback olarak gözüküyor. Hücumları ligin tepesinde olmasa bile o civarlarda gezinmeye devam edecektir. Savunmaları ise hala onları başarılı bir sezondan uzak tutabilecek kadar kötü.

16.Houston TEXANS
Mario Williams, Amabi Okoye ve Demeco Ryans gibi isimlere eklenen Brian Cushing gelecekte oluşabilecek başarılı bir savunma takımının iskeleti olmak için yeterince iyi ama Texans’ın bir adım yukarı taşımaya hazır değiller, bunun için en azından secondary’lerini ciddi şekilde güçlendirmeye ihtiyaçları var.

17.Green Bay PACKERS
Aaron Rodgers ilk sezonunda büyük adım atıp ligin en iyileri arasında kendini kabul ettirdi. Ryan Grant çok hızlı ve heyecan verici bir runningback olarak güvenilir gözüküyor. Kötü durumda olan savunmaları ise sistemi değiştirdikleri bu sezonda daha bocalamaya devam edecektir.

18.Seattle SEAHAWKS
Hasselback’in geri dönüşünün nasıl olacağı bu takımın da kaderini belirleyecek şüphesiz ki Houzhmandzadeh (itiraf ediyorum ismini bakarak yazdım) de uyum sağlarsa hücumları ligin sonundan kurtulabilir . Ancak bu koşu oyunu ve O.Line ile güçsüz konferanslarında dahi iddialı olmaları çok zor.

19.Miami DOLPHINS
Jason Taylor’ın dönüşü savunmayı güçlendirecektir. Genç O.Line’ları daha iyiye gidecektir. Ted Ginn ve Ronnie Brown için de aynıs ını söyleyebiliriz ancak Pennington’ın mucizesi bir sezon daha sürecek mi bu bir soru işareti.

20.New York JETS
Zaten çok yetenekli bir savunmaya sahipler ve özellike pas savunmasında daha iyi hale gideceklerini düşünüyorum. Hücumları  yine Thomas Jones’un etrafında şekillenecektir. Ancak  Sanchez’in uyum sürecindeki bu birkaç yılda hücum takımından çok fazla bir şey beklememek gerektiğini düşünüyorum.

21.Buffalo BILLS
T.O’nun gelişi hücuma yardım edecektir ancak elit hücumlar arasına girebilmeleri için O.Line’larının gelişmmesi lazım, ki Peters’ı kaybedip genç oyuncularından kurdukları bu line’dan bunu-en azından bu sezon için-beklemek çok mantıklı olmayacaktır. İlk üç hafta Lynch’ten yoksun olacak olmaları elbette zarar verecek. Genç savunmalarının daha iyiye gitmesi ise muhtemel.

22.Washington REDSKINS
Jason Campbell daha iyiye gidiyor ve vasat üstü receiverlara sahip ancak henüz ciddi bir pas hücumu tehditleri yok. Yine koşu ağırlıklı bir hücum izleyeceğiz fakat asıl izlenilmesi gereken işin savunma tarafı olacak. Yılın en büyük free agent hamlesi diyebileceğimiz şekilde Haynesworth’u kadroya eklediler. Haynesworth sağlıklı kalabilir ve uyum sağlarsa play-off yarışının içinde olabilirler.

23.Denver BRONCOS
Çok kişinin fazla radikal bulduğu bir hamle ile Jay Cutler’ı  Kyle Orton, iki birinci tur ve bir üçüncü tur draft hakkı karşılığında Chicago’ya yolladılar. Dratta da RB Moreno’yu  da seçmeleri ile birlikte geçen seneki pasa dayalı hücumları tersine dönmese de koşu hücumunun toplamdaki oranı artacaktır. D.Line’ları bu durumdayken savunmalarını hızlı şekilde toparlamaları ise oldukça zor.

24.San Fransisco 49’ERS
Crabtree drafta yeniden girmekten bahsediyor ve kaprisli tavrı ile kötü bir ilk izlenim veriyor. Vernon Daivs’ten umutlarını kesmek üzereler, Morgan heyecan verici bir receiver ancak Shaun Hill quarterback olarak yetersiz görünüyor, O.Line da ona pek yardımcı olacak gibi görünmüyor. Dre’ Bly’ın katılımı genç savunmalarına yardım edecektir ancak daha alacak çok yollarının olduğu da tartışmasız bir gerçek.

 

25.Cincinati BENGALS
Aslında Bengals cephesi için mesele çok basit; sırasyıla biri sakatlık biri formsuzluk biri ise bekleneni bir türlü verememe sebebiyle kariyeri düşüşte olan üç ismin (Palmer, Johnson, Benson) ne yapacağı Bengals’in de hem bugününü hem geleceğini belirleyecek.

26.Tampa Bay BUCCANEERS
Derrick Ward’la koşu hücumlarını toparlamayı umuyorlar ve Kellen Winslow hücum takımlarına eklenmiş büyük bir potansiyel ancak QB durumu böyle sürerken (Leftwich? McCown? Freeman?) ligin dibinden uzaklaşmaları zor olacaktır.

27.Jacksonville JAGUARS
Yetersiz bir O.Line’lar, istikrarsız bir QB’leri ve tarihin en büyük hayal kırıklıklarından birinin as receiver olarak başlayacağı bir pas hücumları olacak, Torry Holt ismi bile bu manzarayı pek düzeltmiyor. MJD  yine hücumun hemen hemen tamamı olacak. Savunmalarının da iki yıl öncesindekinden çok uzak olduğu düşünülürse ligin diplerinden ve konferanslarının en dibinden kurtulmaları mucize olacaktır.

28.Oakland RAIDERS
WR’larına kötü demek bile iyimser bir yorum olacaktır, bu şartlar altında Darius Heyward Bey hızlı bir şekilde Jamarcus Russell’ın ilk tercihleri arasına girecektir. Zach Miller için de Pro Bowl seviyesinde bir sezon olabileceğini düşünüyorum. Kaliteli bir hücum için tecrübelenmiş ve potansiyelini kullanmaya başlamış bir Russell’a, sağlıklı runningbacklere, iyi bir WR grubuna ve tüm bu oyunculara zaman ve alan kazandıracak bir O.Line’a  ihtiyaçları var. Bunlardan en azından ikisini bu sezon belli bir ölçüde gerçekleştirme imkanları var bunun oluştuğu taktir de en azından heyecan verici bir takım haline gelebilirler. Daha fazlası ise çok ama çok uzak gözüküyor.

29.St.Louis RAMS
En iyi ihtimalle Jackson sayesinde birkaç maç kazanma şansları var. Daha kötüsü ise Avery, Long, Laurinaitis ve Smith gibi birkaç genç oyuncu dışında ümitlenecek fazla bir şeyleri de yok. Yeni koçlarının neler yapabileceğini zaman gösterecek.

30.Cleveland BROWNS
Winslow ciddi bir kayıp olarak nitelendirilebilir, Edwards’ın sakatlıkları ve istikrarsızlığı Stallworth’ün cezası ile birleşince  Quinn’in ve ya Anderson’ın bu sene  işi zor olacakmış gibi gözüküyor, eğer Furrey Lions’taki gibi bir şeyler ortaya koyabilirse -ki zor görüyorum-  bu hücumlarını rahatlatacaktır ancak şu anda ne hücum ne de savunma kazanan bir takım olabilecek düzeyde değil.

31.Kansas City CHIEFS
Matt Cassell Chiefs’in kaderini değiştirebilecek önemde bir parça değil, Amani  Toomer’ın yardımı olacaktır, 35 yaşındaki iki linebackerın ligin dibinde olan bir savunmayı adam etmesini beklemek ise hayalcilik olur.

32.Detroit LIONS
Matthew Stafford’ın zamana ihtiyacı var savunmaya yapılan katkılar da olumlu olmakla beraber olsa olsa maç kazandırabilir,l igin sonunculuğundan kurtaramaz.