PITTSBURGH (AP) – Madden NFL 10’un kapağında yer alan Pittsburgh Steelers’ın yıldız safety’si Troy Polamalu, defans koçu Dick LeBeau’nun diğer tüm başarılı head koçlar gibi Pro Football Hall of Fame’e girmeyi hakkettiğini söyledi.

51 yıllık NFL oyunculuğu ve koçluk kariyerine sahip olan LeBeau ve Denver Broncos’un eski running back’i Floyd Little, Hall of Fame’e girmek için son iki finalist konumundalar. İkiside önümüzdeki yılın oylamasın modern çağın adayları konumuna gelecekler.

Polamalu, kariyerinin çoğunu asistan koç olarak geçiren LeBeau hakkında “Bir oyuncu olarak, özel takım koçu olarak, pozisyon koçu olarak, koordinatör olarak, head koç olarak kimse LeBeau gibi olamaz. Bana sorarsanız her şeyi yaptı ve Vince Lombardi’den daha çok hakkediyor.” diye konuştu.

Lombardi, Green Bay Packers ile geçirdiği dokuz sezonda beş NFL şampiyonluğu kazanmıştı. NFL şampiyonluk kupasına bile adı verilmişti.

LeBeau ise Hall of Fame için şuan sadece oyuncu olarak ele alınıyor çünkü şuan aktif koçluk kariyerine devam etmekte.

LeBeau Detroit Lions’da cornerback olarak geçirdiği kariyerinde 171 maçta ilk 11’de forma giymiş ve 62 interception yapmıştı.