Geçen sene yaşanan olumsuzlukların bu sene tekrar etmemesi ve yeni gelenlerin çabuk uyum sağlaması amacıyla iki aydır haftada üç gün idman yapan Warriors’ta hedef, bu sene şampiyonluk. Yeni gelen oyuncuların takıma uyum sağlması ve playbook’u öğrenmesi zor olmadı denebilir. Göze çarpan gelişme ise ligin tecrübeli oyuncuları Aykut Helvacı,Burak Dursun,Tuna Tabak ve Burak Demiray’ın takıma katılması oldu. Defans anlamında geçen sezon sıkıntıları olan Warriors bu açığı olabilecek en iyi şekilde kapattı bu yaz döneminde.

Pas oyunlarındaki eksikliği, tecrübeli QB Burak Dursun ile kapatıp OLve DL’na takviyelerle hazır hale gelen Warriors 3 Ekim’deki Red Deers maçıyla sezonu açacak. Ayrıca coaching staff’taki katılımlarda idmanlarda her istasyondan sorumlu kişiler oluşturulmuş oldu. Bu sayede hem ofans hem defans oyuncularının kendi drillerini yapması sağlanmış olmakla beraber; ofans defans takımları birbirinden ayrılmaktadır. Geçen senelerde en çok sıkıntıyı ”iron man” oyuncu olma zorunluluğundan çeken warriors bu dertten de kurtulmuş gözüküyor. Hem OL hem DL oynayan dört oyuncunun en azından kendi aralarında değişerek defansta oynamaları ofansı rahatlatacağı gibi dört çeyrek boyunca takımın diri kalmasını sağlayacaktır.

Beytepe Stadyumu’nda oynanacak maçtaki hedef mutlak galibiyet. Geçen seneki 54-0’lık hüsranın ardından toparlanma süreci hızlı atlatıldı ve herkes takıma dört kolla sarıldı. Ardından Ankara Cats maçıyla sezona devam edecek olan Warriors, üçüncü ve dördüncü maçlarını istanbulda Yıldız AFK ve Boğaziçi Sultans’la oynayarak ligin ilk yarısını kapatacak. Warriors Ligin ikinci yarısında sırasıyla; Odtü Falcons, İtü Tigers ve İstanbul Cav’s maçlarıyla normal sezonu tamamlayacak. Bu maçlardan Odtü ve Tigers dışındaki bütün rakiplerine geçen sezon yenilen Warriors bir nevi rövanş maçlarına çıkacak. Bitti denilen artık eskisi gibi güçlü değil denilen takımın yeniden doğması ve rahat galibiyetler alması oyuncuların olacağı gibi yönetimin de yüzünü güldürecektir. Destek açısından hiç bir problem çekmeyen ve her sene yeni malzemeler getiren okul ve kulüp yönetimine çifte şampiyonluk yaşatmak en büyük hedef şu anda.

Üniversiteler Ligi son mu bulacak devam mı edecek bilinmez ama yeni oyuncuların tecrübeli oyuncularla harmanlanıp deneyim kazandığı bu ligde Warriors yine şampiyonluğun en büyük adayı. İki sezondur şampiyon olan kadrosundaki temel taşları koruyan ve bu kulvarda tartışmasız en güçlü olan ekip, yeni oyuncuları bu ligde pişirmeyi hedefliyor. Kalabalık bir yeni oyuncu katılımı olan Warriors, oyuncu yetiştirmek ve amerikan futboluna yeni yüzler kazandırmakta en iyi takım olduğunu ispatlamış durumda. Tabi kriteri Üni-Lig için alırsanız, benim gibi düşünmeniz kaçınılmaz. Sonuçta görünen köy klavuz istemez, haksız mıyım?

İdmanlar Salı-Perşembe 18:30, Pazar 16:00’da devam etmektedir. Kondisyon yüklemeleri yavaş yavaş yerini tahta başı uygulamalı taktik idmanlarına bırakmaktadır. Gerek ağırlık gerekse koşu programları takımın tecrübeli oyuncuları tarafından yeni gelenlere verilmekte ve takibi yapılmaktadır. Oyuncu alımlarının devam ettiği bu sıralarda, takıma katılmak isteyen oyuncular veya Amerikan Futboluna başlamak isteyenler, Gazi Üniversitesi Kampüs sahasında (Beşevler), idman saatlerinde, yetkililerden bilgi alabilirler.