NEW YORK (AP) – Michael Vick’in durumuyla ilgili açıklamalar yapan NFL başkanı Roger Goodell, Philadelphia Eagles’ın yeni oyun kurucusunun normal sezonun üçüncü haftasında takımındaki yerini alabileceğini söyledi.

Goodell, perşembe günü kararını açıklamadan önce Vick ile 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Offseason’da Philadelphia Eagles ile iki yıllık sözleşme imzalayan Vick, yeni takımının geçen hafta oynadığı hazırlık karşılaşmasında ilk defa forma giymişti. Vick’in Perşembe günü New York Jets ile oynanacak hazırlık karşılaşmasında forma giymesi bekleniyor.

Daha önce de Vick ile ilgili görüşlerini dile getiren Roger Goodell, Vick’in cezasını 6.haftadan önce kaldırmayı düşünmediğini söylemişti. Vick köpek dövüştürmek sucundan hapishaneye girdikten sonra NFL tarafından ligde oynaması süresiz olarak yasaklanmıştı.

Roger Goodell son olarak Michael Vick için, “Bence gayet iyi gelişme gösteriyor” dedi.

Michael Vick, Atlanta Falcons’da geçirdiği 6 yıllık NFL kariyerinde üç kere Pro Bowl olma onuru yaşamış ve ligin en çok kazanan oyuncusu konumuna gelmişti. Cezasını tamamladıktan sonra sürpriz bir şekilde 13 Ağustos’da Philadelphia Eagles ile anlaşan Michael Vick, kontratının ilk yılında 1.6 milyon dolar, ikinci yılında 5.2 milyon dolar kazanacak.

Vick, anlaşmayı imzaladıktan sonra 15 Ağustos’da takımla idmanlara başlamış ancak oynayamadığı için takımla beraber Indianapolis deplasmanına gitmemişti. Geçen hafta Philadelphia’da Jacksonville maçıyla taraftarlarla buluşan Vick sahaya oyun kurucu ve receiver olarak çıkmış, yaptığı dört pas denemesinde de başarılı olmuştu. O sahadayken Eagles hücumu sadece üç sayı kazanabilmişti.