Dün 19 Mayıs Stadı yan sahalarında son yılların en zevkli kapışmalarına sahne olan Gazi Warriors – Ankara Cats maçı vardı. Maçın başlama saati 18,30 olarak biliniyordu fakat 16.30 da amatör küme maçı olduğu için maç 19.30 a doğru başladı. Gazi defansı Ankara ofansını durdurup topu ofansa teslim etti.. Ofans ilk rushta touchdownu buldu ve rakibe topu teslim etti.. Gazi defansı tekrar topu ofansına verdi ve ikinci tochdown.. Ankara ofansında toparlanmalar başladı ve sayıyı buldu Cats.. Durum 14-6 oldu..

Maç karşılıklı touchdownlarla giderken, Ankara ofansının oyunda olduğu sırada Gazi Warriors için belki de en üzücü şey meydana geldi ve #31 Barış Uluçay (Pipet) sağ ayak bileğinden sakatlanarak oyunu yarıda bırakarak ambulansla hastaneye taşındı. Bileği çıkan ve parçalı kırıkları olan takımın efsane kaptanının etkisi çok olumsuz etkiledi oyuncuları. Hafta içi ameliyat olacak olan abimiz, kardeşimiz ve kaptanımıza acil şifalar diliyor ve Ankara Cats de sakatlıkları olan arkadaşlara da geçmiş olsun diyorum. Unutmadan, bu sene Başkent Knights takımından Warriors’a dahil olan #86 Tuna Tabak’ın sakatlığından dolayı üzgünlüğümü belirtir ve acil şifalar dilerim.

Maç bu şekilde devam ederken gerilen oyuncular ve yanlış hakem kararları maçı birazda olsa çirkinleştirdi ama mümkün olduğunca centilmence bir maç oldu. En azından birbirlerini önceden tanıyan bir çok insanın olduğu karşılıklı maçlar gibi gırgır şamata oldu ara sıra. Ama herkesin aklında bir sürü soru işareti vardı ki bunların en önemlisi hastanedeki kaptanımız Pipet’ti. O sebeple Warriors oyunlarında motivasyon eksikliği oldu ve skor 42-20 olduğunda artık bir klasik haline gelen yeni oyuncularla kurulu defans ve ofans sahaya girdi. Maç 50-30 sonuçlandı.

Ankara Cats de dikkat çeken bir şey de #80 numaralı WR’ın aslında çok iyi bir QB olmasıymış.. Hakikaten güzel paslarla ve Gazi defansına verilen cezalarla güzel bir touchdown pası attı. Açıkçası #13 Umut’un önünü kesebilir dikkat diyorum. Ayrıca Warriors takımının spread formationdan koşuları ve pasları da dikkat çekti. Oyuna dahil olan Burak Dursun atmış olduğu paslarla takımına firstdown ve ardından koşuyla touchdown kazandırdı.

Ankara Cats takımı gerçekten iyi oyunculardan kurulu ama kadro derinliği zayıf olduğu için devamlı yaşanan sakatlıklar ve kondisyon eksikliği göze hemen çarpıyor. Umarım kendilerini toparlarlar ve lige tekrar asılırlar. Sonuç olarak iki takımda özverili ve mücadeleci oyun oynadı. Güzel tackle’lar sert bloklar ve üzücü sakatlıklar oldu. Hedeflere tek tek ulaşmak için çalışan Gazi  Warriors emin adımlarla 3.maçına 14 Kasım’da Yıldız Stallions karşısında çıkacak.