Al Davis’in koçluktan, genel müdürlüğe oradan da takımın çoğunluk hissedarlığına geldiği Raiders son bir kaç senede tarihinin en kötü zamanlarını yaşıyor. 2002 Super Bowl’unda Tampa Bay’e kaybettikten sonra koç Jon Gruden’ı kovan ve art arda müthiş personel hataları yapan Raiders en sonunda evinde tarihinin en büyük yenilgisini Jets’ten 39-0 ile aldı. Raiders açısından işin kötüsü maç skorun gösterdiği kadar yakın değildi. Jets açısından ise işin kötüsü karşılarında ciddiye alınacak bir rakip yoktu.

2005 draftının ilk seçeneğiyle seçilen Jamarcus Rusell “Ryan Leaf” vari bir kariyer yolu izliyor. Daha ilk çeyrekde 2 interception ve 1 fumble yapınca yarıyı bitiremeden kendini saha kenarında buldu. Jets ilk iki atağına rakibin 4 yarda çizgisinde başladı ve 8 yarda karşılığında 14-0 öne fırladı. Jets açısından Kris Jenkins’den sonra yıkıcı ikinci bir sakatlık daha yaşandı; Leon Washington’ın bacağı kırıldı ve sezonu kapattı. Washington’ın yerine oyuna giren Shonn Greene ise kariyerine müthiş bir başlangıc yaparak 144 yarda ve 2 TD ile Jets’in 1975’den beri iki maç üst üste 300 yardadan fazla koşan ilk takım olmasını sağladı.

Thomas Jones sezonun ilk haftalarındaki pası üzerinden atmış görünüyor. Greene ile beraber oda çok iyi bir maç çıkardı. Sanchez’e ise fazla iş düşmedi sadece 15’de 9 pas yapıp 1 TD ile maçı bitirdi. David Clowney sadece hazırlık maçlarında değil gerçek maçlarda da oynayabileceğini göstermeye başladı, Sanchez’in tek TD’si ona atılan 35 yardalık bir pas ile geldi. İşin savunma tarafında Calvin Pace 3 sack 2 forced fumble ile oynadı ve maçın daha ilk çeyrekte kopmasında çok etkili oldu. Darelle Revis bildiğimiz gibiydi yine INT’sini yaptı ve karşısındaki WR’a hayatı zindan etti.

Önümüzdeki hafta Dolphins Jets’e konuk olacak. New Orleans karşısında maça müthiş başlayıp sonra dağılan Miami ile maçın sonucuna en çok etki edebilen 2 oyuncusunu sakatlıklara kaybetmiş olan Jets New England’ın peşini bırakmamak için çarpışacaklar.Miami kaybederse playoff umutları imkansızlaşır Jets kaybederse çok zora girer. Tahminim Jets’in zor da olsa Miami’yi yeneceği yönünde.