INDIANAPOLIS, Indiana (AP) – Pazar günü oynanan New England Patriots – Indianapolis Colts maçında Colts sahadan 35 – 34’lük galibiyetle sahadan galibiyet ile ayrılıp namaglupluk ünvanını korurken iki takımın oyun kurucuları Peyton Manning ve Tom Brady yıldızlaştı. Patriots’ın ilk yarısını domine ettiği maçın son çeyreği Amerikan futbolu severlerin uzun süre unutamacağı cinstendi.

Son çeyrekte kritik anlarda savunmalar ve yıldız oyuncular kendilerin gösterirken maç sonunda en çok konuşulan isim New England Patriots’ın başarılı koçu Bill Belichick oldu. Colts’un 17 sayı geriden gelerek kazandığı maçın bitimine 2 dakika 28 saniye kala Belichick’in takımının 28 yardında, dördüncü first down’a iki yard kalmışken punt yapmayıp, hücum ettirmesi büyük bir taktiksel bir hata olarak değerlendirildi.

Patriots hücumu dördüncü hakkında Tom Brady’nin Kevin Faulk’a attığı pas sonrasında da first down’ı alamayınca Colts oyun kurucusu Peyton Manning maçın bitimine 13 saniye kala Reggie Wayne’e attığı touchdown pasıyla takımına galibiyeti getirdi.

Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Manning, “Onların punt yapıp tehlikeyi uzaklaştıracaklarını düşünüyorduk. Bu yüzden 60, 70 yardlık bir hücuma hazırlanıyorduk. Savunma çok güzel performans sergiledi, bizim gitmemiz gereken mesafeyi kısalttılar.” dedi.

Olaya damgasını vuran isim olan Belichick ise “Biz oyunu kazanmaya çalıştık. O iki yardı alabileceğimizi düşündüm. Güzel bir setimiz vardı ve onu tamamladık. Nasıl yard alamadığımızı hala bilmiyorum.” dedi.

AFC lideri iki takımın mücadelesinde Peyton Manning kariyerine bir büyük geri dönüş daha ekleyerek sahadan 4 touchdown pasıyla ayrıldı. Tom Brady ise maçı 3 touchdown pası ile tamamladı. Böylece Patriots dokuzuncu maçında üçüncü mağlubiyetini alırken son yıllarda Colts ile yaptığı altıncı maçında beşinci mağlubiyetini aldı.