Ligdeki ilk iki maçın ardından, Yıldız Stallions deplasmanına çıkan Warriors bu maçı 27-0 kazanarak 3’te 3 yaptı. Maç sabah 10.00’da Marmara Üniversitesi sahasındaydı ve hava mükemmeldi. Fakat sahanın yapay çimi gözüme biraz kısa geldi en azından bu güne kadar benim gördüğüm sahaların yapay çimlerinden kısaydı. Artık hakemlerin maçlardan önce ayakkabı kontrolü yapması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü demir çivili ayakkabılar bu tip sahalarda vahim sakatlıklara yol açıyor.

Maç oldukça çekişmeli başladı. Hatta ligin en çok sayı atan takımı olmasına rağmen Warriors devreyi 7-0 önde kapatabildi ancak. Yıldız savunması iyi direndi ve güzel hareketler izlettiler ama Gazi defansı bu sene gerçekten güçlü olduğunu gösterdi, hatta ilk yarının touchdownu defans tarafından atıldı.

İkinci yarıda toparlanan Gazi Warriors ofansı 20 sayı atarak maçın skorunu ilan etti; 27-0. 2.çeyrek başlayan gerginlikler bütün maç devam etti, Yıldız takımından #30 numaralı oyuncu, Gazi benchinde sandalye kırdığı için diskalifiye edildi ve federasyona raporunun iletileceği hakemler tarafından bildirildi. Geçen seneki maçtan hiç bir eserin kalmadığı ve iki takımın birbirine kin duyarcasına oynadığı çok açık belliydi. Yıldız takımından sakatlanan oyunculara acil şifalar dilerim umarım ciddi bir sakatlık yoktur.

Maçın en zevkli görüntüleri 4.çeyrek başladı. Gazi Warriors takımı doublewing spread formation’dan bütün çeyrek pas attı. Gazi QB’si kendi koşarak aldığı firstdown’un üstüne birde pas touchdownu ekledi ve Warriors takımının yıllardır üstüne yapışmış olan ”pas atamaz” laflarını haksız çıkardı. Tabiî ki bu pas atma olayı bir maçta kendini göstermez ama her maçın son çeyreği pas deneyen Gazi takımında gelişmenin olduğu apaçık ortada. Gazi OL için hem dinlenme fırsatı oluyor hem de tecrübe kazanmasına yardımcı oluyor ”spread”. Koşu oyunlarına karşı GAP bir içeri gelse de problem olmuyor çünkü receiverların başında corner olunca defanstan iki kişi eksilmiş oluyor. Bu durumda koşu yapmak daha da kolaylaşıyor. Tabi burada receivarların blokları da çok önemli, corner’ı kaçırdığı anda oyun bitti demektir.

Yıldız ofansında Big Form’dan oyunlar dikkat çekti. Özellikle reverse hoşuma gitti ama bunlardan ikisi eksi yarda sebep oldu. Burada receiverlar’ın ya pas rotası göstererek corner’ı yanına alması ya da çok iyi blok yapması gerekiyor. OL’da ise Tackle oynayan oyuncu ile TE oynayan oyuncuların blitz’e çok dikkat etmeleri gerekir. Aslında ters tarafa gönderilecek bir Guard en azından bir Linebacker’ı üstüne çekecektir ve bu da koşuyu bir nebze rahatlatacaktır.

Son olarak sahadaki kokudan bahsedeyim. Isınma koşuları sırasında nefesimi tutmaktan ciğerim patlıyordu. O ne öyle ya? Hoş geçen seneki Çubuk sahasındaki gübre gibisi daha görülmemiştir ama olsun. Adam dört sene sonra bir maçta forma giydi (Emrah Asilyazıcı) ondada sahayı bok götürüyordu. Hem de kıvamlı ve yeşil. Şaka bir yana bu sahaların çoğalması çok güzel olmuş, özelliklede İstanbul’da Kurtköyün dışında alternatiflerin  olması gerçekten sevindirici. Ankara’da ise 19 Mayıs’ın yan sahaları büyük rahatlık ve seyirci açısından oldukça isabetli bir yer. Bu konuda federasyona tebrik ederim.

Yıldız maçı sonrası İstanbul Cavaliers – Ankara Cats maçını izleme fırsatım oldu biraz. Göze çarpan ilk şey Ankara’nın kadrosundaki sakatlar, özellikle defanstaki eksikler Cats savunmasını oldukça sarsmış, umarım Bahadır’da Gürses’te en yakın zamanda iyileşirler. İstanbul Cavaliers’ın alıştığımız sistemi spread option yine işledi ve özellikle QB’nin kendi koşması ve receiver’larla koordinasyonu mükemmeldi, tebrik ederim. Durdurulması zor bir takım olmuş İstanbul Cavaliers ama akıllı savunma ve iyi fizik gücüyle durdurulamayacak takım yoktur. Yıllardır takımlar Gazi Warriors’ın hücumunu durdurmak istediler ama bir yandan gelişip giden sistemlere uzak kaldılar. Her Firavun’un bir Musa’sı vardır elbet, geçen sene Gazi birkaç Musa gördüm mesela. Şakası bir yana Gazi Warriors – İstanbul Cavaliers maçı son hafta ve inanılmaz zevkli ve centilmence geçecektir, herkesi Ankara’ya bekleriz.

Önümüzdeki maçlarda çok güzel maçlar olacak ve bunlardan bir tanesi de Boğaziçi Sultans – Gazi Warriors, İstanbul’da 12 Aralık’ta (değişmezse) oynanacak maç ve muhtemelen havalar da iyice soğuk olacak. Umarım izlemeye gelenleri ve oyuncuları etkilemez bu durum. Herkese başarılar dilerim…