Jets-Patriots maçlarında genelde intikam için sahaya çıkan takım Jets olur. Ancak bu sefer Jets’in sezona müthiş başlangıcı sonucu roller değişti ve Patriots, Jets’e diş biler hale gelmişti.

Maç sonucu 31 – 14 olmasına rağmen bu maç bu skorun gösterdiği kadar yakın değildi. Patriots maça 24-0’lık bir başlangıç yaptı sonra ayağını gazdan kesti. Bu arada Jets savunması sezonun en kötü günlerinden birini yaşamakla meşguldü. Base 4-3 savunmasına dönen Jets Calvin Pace ile Bryan Thomas’ı DE olarak oynatıp Brady’ye baskı yapmak istedi ama ilk maç çok iyi işleyen planı neden bozdu anlaşılır gibi değil. Bu iki oyuncuda draftin ilk roundunda seçilmiş, 4-3 oynayan savunmalarda DE olarak başarısız olmuş daha sonra 3-4 oynayan savunmalarda OLB olarak patlama yapmış oyuncular. Bunları kalkıp en verimsiz yerlerinde oynatmaya çalışmak büyük bir koç hatasıydı.

Kerry Rhodes kariyerinin belki de en kötü sezonunu yaşıyor, ve medyada yer alan haberler bu hafta yedeğe çekileceği yönünde. Savunmanın bel kemiği olması beklenen oyunculardan birinin bu müthiş düşüşü takas yapmaya bayılan Jets’in genel müdürü Mike Tennenbaum’u ölü sezonda Kerry Rhodes’u takas yapma yolunu seçmeye itebilir. Özellikle de bu senenin “cap”siz geçeceği düşünülürse.

Darrelle Revis bu senenin takımının en iyi performans gösteren oyuncusu. Aynı ilk maçta olduğu gibi Moss’u yeniden bitirdi. Birkaç hafta önceki Miami maçında Mike Westhoff’un koçluğunu yaptığı bir takım herhalde ilk defa bir maçta iki kere kickoff’dan TD yapılmasına izin vermişti. Jets’in en kötü zamanlarında bile en iyi kısmı hep özel takımları olmuştur ve bunda Mike Westhoff’un ligin en iyi özel takımlar koçu olma özelliği çok önemli. Bu maçta da Jets’i maçın içinde tutar gibi yapan blok yapılan bir punt’dı. Ama maçı 24-14’e getirdikten sonra Patriots yeniden maça ağırlığını koydu ve Jets’in sezonunu büyük ihtimalle bitiren galibiyeti aldı.