N.Y. Giants (5-2) @ Philadelphia Eagles (4-2)

5Geçen hafta iki takımın maçını da canlı izleme imkanı buldum. Eagles bir iki büyük oyun dışında hücumsal anlamda sahada hiç yoktu. Redskins’in acemice verdiği turnover’lar sayesinde maçı kazanmayı bildiler. Giants ise başa baş giden maçta 3 çeyrekte skora tutunamadı ve maçı kaybetti. Giants’ın verdiği 4 turnover skorda tutunamamalarının en büyük sebebiydi.

Eagles bu hafta kazanarak rakibinin önüne geçebilir.  Fakat Eagles son iki hafta ligin en zayıf iki takımına karşı iyi oyun oynamadı. Rakip Giants son iki maçını kaybetmiş şekilde bu maça çıkacak. NFC East grubunda oldukça önemli bir maçta üst üste 3. kez yenileceklerini düşünmüyorum. Giants, Redskins veya Raiders’dan daha iyi bir savunmaya ve hücuma sahip. B.Westbrook (Questionable) oynamazsa Eagles’ın kazanma ihtimali oldukça düşük olur.

Devler üst üste 3 maç kaybetmeyecektir. (NYG -1)

Miami Dolphins (2-4) @ N.Y. Jets (4-3)

3Bu iki takım bundan üç hafta önce karşılaştıklarında Dolphins evinde 31-27 kazanmayı başarmıştı. Bu maçta Jets, Dolphins koşu hücumunu durdurmakta oldukça zorlanmış, dolayısıyla oyunu bir türlü kontrol edememişti. Dolphins saati kontrol ettiği maçta maçın bitimine 6 sn kala yaptığı TD ile maçı kazanmayı başarmıştı. O haftadan bu yana Jets adına işler pek iyi gitmedi. BUF karşısında alınan şok yenilgiyi Raiders’ı 38-0 ile yenerek unutmaya çalışan Jets, istikrar anlamında epey bir yolunun olduğunu gösterdi.

Diğer tarafta Dolphins, geçen hafta Saints karşısında 3 çeyreği farklı önde götürdüğü maçta son çeyrek çöktü ve yenildi. Oldukça keyifli geçen mücadelede Dolphins ilk defa rakibine oranla daha az zamanı kontrol edebildi. Bu durumun bu hafta geçerli olacağını düşünmüyorum. 3 hafta öncesine benzer bir mücadele olacak skor yakın gidecektir.

Dolphins savunması ve koşu hücumu ile skoru yakın tutacaktır. (MIA +3,5)

Denver Broncos (6-0) at Baltimore Ravens (3-3)

2Geçen haftayı dinlenerek geçiren iki takımın mücadelesi… 6-0’lık Broncos otoritelerden hala hak ettiği saygıyı görmüyor. Ravens’ın son 3 maçını kaybederek bu maça çıkması ve güçlü Broncos savunması için ekstradan bir hafta hazırlık süreci önemli… Fakat Broncos #2 savunması ile bu maçta favori gösterilmesi gereken taraf…

Broncos oynadığı son 3 maçta önemli rakiplere karşı galip gelmeyi başardı. Ravens ise tam tersine son 3 maçında beklenmedik yenilgiler aldı. Özellikle iki hafta önce Vikings karşısındaki geri dönüş önemliydi. Fakat Ravens savunması son drive’da Vikings’i durduramadı ve sahadan yenik ayrıldı. Bu hafta karşılarında çok daha agresif bir savunma olacak. Ayrıca Broncos hücumda da oldukça etkili isimler barındırıyor. K.Orton 9/1 TD/INT oranı ile beklide ligin en az hata yapan oyun kurucusu. Broncos +7 turnover rasyosu ile bu alanda da ligin liderleri arasında. Bu maçta da Broncos’dan az hatalı bir oyun bekliyorum. Yakın geçmesini beklediğim maçta 6-0’lık underdog tercihim olacak.

Denver #2 savunması ile maçı kazanmaya yakın taraf. (DEN +3,5)

Minnesota Vikings (6-1) at Green Bay Packers (4-2)

1Haftanın merakle beklenen maçlarından biri Vikings, Packers maçı. Vikings oyun kurucusu B.Favre çok uzun bir aradan sonra Lambeau Field’a rakip takımın formasını giyerek çıkacak. Bu iki takım bundan 4 hafta önce Minesota’da karşılaştığında Vikings özellikle ikinci yarı çıkardığı oyun ile rakibini yenmeyi başarmıştı. Favre’ın muhteşem oynayıp 3 TD pası attığı maçta, ligin en iyi koşu oyuncusu A.Peterson’da performansı ile top kontrolünün Vikings’de kalmasını sağlamıştı. Benzer bir senaryonun bu maçta da gerçekleşeceğini tahmin ediyorum.

Vikings geçen hafta son şampiyon Steelers’a karşı deplasmanda ilk yenilgisini aldı. Vikings farklı yenilmiş gibi gözükse de tüm maç kontrol Vikings’in elindeydi. Son çeyrekte hücumda yapılan hatalar Steelers’ın iki savunma TD’ı bulmasını sağladı ve farkı getiren unsur bu oldu. Vikings savunması Steelers hücumunu adeta sahadan silmeyi başarsa da maçı kazanmaya yeterli olmadı. Bu hafta B.Favre ve ekibinin bu hatalardan ders çıkaracağını, ve zorlu Gren Bay deplasmanından galibiyet çıkaracağını düşünüyorum. Gren Bay son iki hafta zayıf rakiplerini yenerek bu maça çıkıyor. İstatistikselk olarak bu maçta favori gösterilmesi gereken taraf Vikings. Gren Bay’in son iki hafta çıkışı ve evinde oynuyor olması onların favori olmasını sağlamış. Tercihimi morlardan yana kullanıyorum.

Underdog Vikings maçı kazanmaya yakın taraf. (MIN +3)

NFLTR tahmin yüzdesi

1. Hafta: D: 3 Y: 2
2. Hafta: D: 2 Y: 3
3. Hafta: D: 4 Y: 2
4. Hafta: D: 6 Y: 1
5. Hafta: D: 4 Y: 5
6. Hafta: D: 3 Y: 2
7. Hafta: D: 3 Y: 2

Toplam D: 25 Y: 17 = 59,52%