San Diego Chargers’ın yıldız running back’i LaDainian Tomlinson 10.Hafta’da gösterdiği üstün performansla takımının 31 – 23 yenmesinde büyük pay sahibi oldu. Tomlinson bu maçta kendisi adına sezonun en iyi performansı olan 96 yard koşu ve iki touchdown ile mücadeleyi sonlandırdı.

LT Eagles karşısındaki performansıyla aynı zamanda NFL tarihinde en çok koşan oyuncular listesinde Thurman Thomas ve Franco Harris’i geride bırakırken en çok koşu touchdown’ı yapan oyuncular sıralamasında da Marcus Allen’ı geride bıraktı.

Bu sezon beklentileri karşılayamayan LT’nin bu performansı birçok kişi tarafından “LT eski günlerini hatırlattı.” Olarak yorumlandı ancak Tomlinson maç sonrası yaptığı açıklamalarda performansının arkasında yatan sebebi anlattı.

LT maç öncesi soyunma odası dolabında mor bir paket ve bu paketi hemen açması gerektiğini belirten bir not bulduğunu söyledi. LT paketi açınca eşi LaTorsha Tomlinson’ın pozitif sonuçlu gebelik testi ile karşılaştı. “Konu ile ilgili hiçbir fikrim yoktu. Maçtan önce bunu öğrenince yaklaşık beş dakika boyunca ağladım.” dedi yıldız oyuncu. Tomlinson çifti daha önce 2005 yılında LaTorsha’nın düşük yapmasından dolayı bir bebeklerini kaybetmişlerdi ve bu onları derinden etkilemişti.

LaDainian Tomlinson eşinin beş gündür sakladığı mutlu haberin sevincini yaşadıktan sonra, göz yaşlarını sildi ve sanki zamanda yolculuğa çıkmış gibi bize efsanevi performanslar sunan eski Tomlinson’ı izletti.