Cincinnati Bengals’in receiver’ı Chris Henry geçirdiği trafik kazası sonrası hayati tehlikeyi atlamayarak hayata gözlerini yumdu.

Charlotte-Mecklenburg polisinin söylediğine göre Henry’nin ölüm saati sabah Perşembe günü 6.36 olarak belirlendi. Henry sadece 26 yaşındaydı.

Henry, Çarşamba günü evine yarım mil uzaklıkta, yaralı biçimde bulunmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. Henry nişanlısı ile tartıştıktan sonra nişanlısı kamyoneti ile kaçarken kamyonetin arkasına atlamaya kalkışış ancak düşerek ağır biçimde yaralanmıştı.

9-4’lık dereceyle ligde iyi bir konuma sahip olan Bengals’de ise moraller bozulmuş durumda. Bengals oyuncuları Pazar günkü maçlarında kasklarına Henry’nin anısına, onun numarası olan 15 numarayı yapıştıracaklar ve koçlar da Henry’yi anan rozetler takacaklar.

Bengals oyun kurucusu Carson Palmer ise Henry’nin ölümünü öğrendiği zaman takım arkadaşlarını bir araya toplayıp sezonun geri kalanını takım arkadaşları Henry ve Ekim ayında ölen takımın savunma koçu Mike Zimmer’ın eşi Vikki Zimmer’a adayacaklarını dile getirdi.

Daha önce başı NFL yönetimiyle çeşitli sebeplerden derde giren ve 5 kere ceza alan Henry’ye Bengals tarafından birçok defa ikinci bir şans daha verilmişti. Takım içinde çok sevilen Henry 2008 sezonundan önce Bengals ile sözleşmesini 2 yıllığına uzatmıştı.

Sakatlığından dolayı bu sezon, sezonu erken kapatan Henry 8 maçta forma giymiş ve 2 touchdown yapmıştı.