NFL’de normal sezonda son iki haftaya girilirken tüm gözler ligin tek namaglûp ekibi Indianapolis Colts’un üzerinde olacak. Colts ise hedefinin bilincinde: Super Bowl’u kazanmak.

Colts, pazartesi günü uzun bir hafta sonu izni sonrasında dinlenmiş ve enerjik bir şekilde idmanlara geri döndü. Ligin bir diğer namaglûp ekibi New Orleans Saints’in playoff mücadelesi veren Dallas Cowboys’a pazar günü yenilmesinin ardından, Colts perşembe Jacksonville karşında aldığı 35 – 31’lik galibiyet sonrasın ligi tepesinde yalnız kalmış ve bütün spot ışıklarını üzerine çevirttirmişti.

Peki namaglup olmak onları için ne ifade ediyor?

Pazartesi günü basının sorularını cevaplayan koç Jim Caldwell“Bu noktadan sonra zirvede tek başına olmak takımımız için büyük bir onur.” diyor, ama diye ekliyor, “Önemli olan bu ünvanımızı korumak ve oyuncularımızda bu mücadeleye hazır.”

Basın karşısına çıkan bir diğer isim olan linebacker Gary Brackett “Daha önce de bu duruma geldik o yüzden bu baskıyı azaltıyor ve ilginin üzerimizde olmasını hoş karşılıyoruz” diyor. “Çok iyi bir takımımız var ve başardığımız iş hafife alınacak cinsten değil. Şuan bulunduğumuz yerden kesinlikle gurur duyuyoruz. Son iki haftada oynamak ile dinlenmek arasında seçim yapma problemi kadar iyi bir şey olamaz.”

Colts’un ligi namaglup bitirmeyi zorlayacağı mı yoksa son iki haftayı playofflar için dinlenmeye ayıracağı mı büyük merak konusu.

Takımın yıldız oyuncularından oyun kurucu Peyton Manning ve wide receiver Reggie Wayne’in ise sahada olmayı istemesi Colts’un 2007 yılında ligi namaglup tamamlayan New England Patriots’ın başarısını tekrarlama amacında olduğunun bir göstergesi.

NFL tarihinde şuana kadar sadece iki takım ligi namaglup tamamlamıştı. Bu takımlardan biri 1972 yılında normal sezonu 14 – 0 tamamlayan ve Super Bowl dahil 17 – 0’lık derece yakalayıp şampiyon olan Miami Dolphins ve 2007 yılında ligi 16 – 0’lık dereceyle tamamlayıp, oynadığı iki playoff maçını da kazanıp Super Bowl’da trajik bir şekilde New York Giants’a yenilen New England Patriots olmuştu.