Son şampiyon Sultans karşısında, geçen sene alınan tartışmalı mağlubiyetin motivasyonuyla çıkan Warriors galip: 19-12Maçın başlama saati olarak belirlenen 10.30’da saha çizgilerinin hazır olmadığı gerekçesiyle maç 1.30 saat gecikmeli başladı.Yeni coaching staff’ıyla namaglup sıfatıyla İstanbul’a gelen Warriors, maça returnle başladı. First drive’da sayıyı bulan Warriors maçı 7-0 yaptı. Ardından Sultans ofansının cevabı gecikmedi ve durum 7-6 oldu. Warriors 2.çeyrekte bir sayı daha bularak durumu 13-6 ya getirdi ve maçın ilk yarısı bu şekilde tamamlandı. 3.çeyrekte sayıyı bulan Sultans durumu 13-12 ye getirdi ve son çeyrek inanılmaz bir çekişmeye sahne oldu. Warriors son çeyreğe maçın en iyi oyuncusu olan üç touchdown yapan #23 Ali Artuk Şedele ile durumu 19-12 yaptı. Ardından Boğaziçi ofansı sahaya girdi ve umutsuz pas denemeleri interception’la sonuçlandı. Warriors ofansını durdurmayı başaran Sultans defansı topu bir kez daha ofansa verdi ama sonuç yine değişmedi. Warriors: 19 – Sultans: 12.

Maçta göze çarpan oyuncular ve pozisyonlar oldu. Bunların başında Warriors ofansında üç touchdown yapan  #23 Ali geliyor. İki yıldır takımın oyuncusu olan ve takımdaki tecrübeli oyuncuları en iyi şekilde örnek alan Ali, milli takımda da başarılı olacaktır. Warriors defansında ise kaptan #48 Gürkan Arslan ve safety #10 Mert dikkat çekti. Yaptığı sacklerle #11 QB Veli’nin baş belası olan Gürkan koşu oyunlarını da hit-stick tabiriyle durdurdu. Mert ise yaptığı 3 interception ile Gazi’nin pas zaafını bu sene nasıl yendiğini açıkça gösterdi. Sultans ofansında QB Veli’nin A Gap’ten yaptığı koşular dikkat çekti fakat bunun önlemini alan Warriors savunması daha fazla koşuya müsaade etmedi. Sultans defansı açıkçası Warriors ofansını zorladı ve oyunu belli noktalarda tıkadı ama 3 touchdownun da trap oyunundan gelmesi Sultans defansının direncini kırdı ve Warriors savaş sanatını tekrar sergiledi.

Maç çoğunlukla centilmence geçti. Yerden kalkan oyunculara el uzatan rakipler görmek ve aynısını yapmak uzun zamandır herkesin görmek istediği centilmenlikti. Her iki takımda da sakatlanan oyuncular oldu. Sultans #14 WR maçın başında sakatlanarak takımını yalnız bıraktı ve Sultans ofansının ciddi güç kaybına yol açtı. Warriors’ta ise ilk yarı bitmeden sakatlanan takımın tanınan Winglerinden #34 (baca) Oğuzhan Kılınç maçı kenarda tamamladı. Her iki oyuncunun da ciddi sakatlığı olmaması sevindirici.

Warriors, takımına sahip çıkan ağabeyleri ve yeni koçlarıyla dörtte dört yaptı ve ligin en çok sayı atan takımı oldu (132). Takımın head coach’luğunu yürüten Cevat Yelkesen ve diğer koçlar Ergun İnal, Hilmi Çeltikçioğlu, Emrah Kartalkanat ve Doruk Karlıbel bu galibiyette büyük rol oynadılar.

Ligin ikinci yarısına 20 Şubatta ODTÜ Falcons maçıyla devam edecek olan Warriors askerden dönecek olan oyuncularıyla daha emin adımlarla şampiyonluğa koşacaktır. Bütün takımlara sakatlıktan uzak bir ikinci yarı dilerim…