Kulüpler 2. Ligi 2009 fikstürü planlanan 4 maçında oynanmasıyla tamamlandı. Bu maçların tamamı ev sahibi takımların galibiyeti ile tamamlandı. Oynanan maçların ardından puan durumu şu şekilde oluştu:

Takım AdıGMAYAv
DAÜ Crows2094094
Ege Dolphins1034034
Koç Rams11726210
S. Tatankaları01038-38
İ. Cavaliers B026106-100

Resmi adıyla Mersin Yıldızlar, bizim tanıdığımız adıyla ise DAÜ ilk iki maçını da açık farkla kazanıp ilk sıraya yerleşti. İlk maçında Tatankaları 38- 0, ikinci maçında da Rams i 56- 0 yenip, Etkileyici bir hücum ve savunma istatistiği ortaya koydular. Crows dışarıda oynayacağı maçlarda, maça çıkmama gibi bir problem yaşamaz ise ilk yükselme biletini cebine koydu diyebiliriz.

İstanbul Cavaliers B ise alt yapı çalışması olarak 2. lige katılan bir takım. Kendilerini aldıkları skorlardan çok gösterdikleri mücadele ve as takımlarına sağlayacakları katkılar ile değerlendirmek lazım. Bir çok takımın katılmadığı, katılamadığı 2. lige katılarak herkesin takdirini çoktan kazandılar. İstanbul Cavaliers B’nin kalan maçları evlerinde oynayacakları Crows ve Sakarya maçları. Bu iki maç içinde “underdog” olarak görünseler de, kendilerinde sürpriz beklemek yanlış olmaz.

Yükselme maçı için ise 2 bilet hala ortada ve mücadeleyi takip eden 3 takım var Ege, Koç ve Sakarya. Bu 3 takımı geçen sene Üniversiteler liginde aynı grupta izlemiştik. Kendi aralarında daha hiç oynamayan bu üçlünün maçları ligin 2. yarısına damgasını vuracak gibi görünüyor. Geçen seneki gruptan yenilgisiz çıkan Koç bu 3 takım arasında mutlu sona daha yakın görünüyor.

Ege 2. yarının ilk maçında evinde DAÜ’yü ağırlıyor bu maçı kazanması durumunda rakiplerine büyük avantaj sağlayacak. Yine bir 3. hafta mücadelesi olan Koç Rams – Sakarya Tatankaları maçı da bu eşleşmeler içinde oynana ilk karşılaşma. Bu maçın galibi yükselme yolunda önemli bir adım atıp kaderini kontrol etmeye devam edecek. Kaybeden takımsa işini zora sokacak ve kendi maçları kadar rakip maçları da takip etmek zorunda kalacak.

İlk 4 maçta atılan 206 sayı karşımıza maç başına 51.5 sayı gibi yüksek bir ortalama çıkartıyor. Maçların büyük farklar ile kazanıldığı ilk yarıda en yakın skor 34 – 0 lık Ege Dolphins – İstanbul Cavaliers B maçı. Bu büyük farkların 2. yarıda azalacağını düşünüyorum. Ve bütün takımlara yükselme yolunda başarılar diliyorum.