Indianapolis Colts’un yıldız oyun kurucusu NFL’de sezonun en değerli oyuncusu seçildi.

The Associated Press NFL Most Valuable Player ödülünü dördüncü defa kazanarak NFL tarihinde en çok MVP ödülünü alan oyuncu olan Peyton Manning, 50 spor yazarının katıldığı oylamada rakiplerine büyük fark attı.

Manning 50 oyun 39.5’ini alırken, New Orleans Saints’in oyun kurucusu Drew Brees 17.5 oy aldı. Onu San Diego Chargers’dan iki oy ile Philip Rivers takip ederken 19 yıllık NFL kariyerinin en dikkat çeken performanslarından birini sergileyen, daha önce bu ödülü üç defa almış olan Minnesota Vikings’in efsane oyun kurucusu Brett Favre’a ise sadece bir oy çıktı.

Aynı zamanda Peyton Manning 2003, 2004 ve 2008 yıllarında kazandığı bu ödüle dördüncüsün ekleyerek Brett Favre’ın rekorunu tarihe gömmeyi başardı.

Ödül ile ilgili olarak konuşan yıldız oyuncu “Bu ödülü kazandığım için çok sevinçli ve gururluyum. Bu ödülü kazanmamda takımımızın etkisi büyük oldu” dedi.

Bu sezon sadece son iki maçını kaybeden ve sezonu 14 galibiyet 2 mağlubiyetle bitiren Colts’a liderlik eden Manning açıklamlarını “Bence ligde oynadığımız ilk 14 maçımızı kazanmamız ve bunların yedisini geriden gelerek kazanmamız bu ödülü kazanmamda büyük rol oynadı. Tüm koçlarım, takım arkadaşlarım ve tüm taraftarlarımız bunun büyük bir parçası” diye sürdürdü.

33 yaşındaki oyuncu sezonu 4,500 yard ve 33 touchdown pasıyla tamamladı. Manning kariyerinde şuana kadar oynadığı 192 maçın hepsinde ilk 11’de sahaya çıktı ve playofflarda AFC şampiyonu olup 7 Şubat’ta Miami’de üç yıl önce kazandığı Super Bowl’u tekrar kazanmak için mücadele edecek.