Buffalo Bills’in ilk 11’de başlayan right tackle’ı Brad Butler, emekliliğini açıkladı.

NFL basını tarafından büyük sürpriz olarak nitelendirilen 26 yaşındaki oyuncunun emekliliği herkesi şok etti. Butler henüz sadece ligdeki dördüncü yılını tamamlamıştı.

Butler, Virginia Üniversite’sinde hükümet çalışmaları alanında lisans eğitimini tamamlamış ve 2008 offseason’ını Washington’da Kemp Partners’da, Bills’in eski oyun kurucusu ve kongre üyesi Jack Kemp ile staj yaparak değerlendirmişti.

“Eğitime, bu ülkeyece ve topluma olan tutkum, bütün dikkatimi veremeye hazır olduğum bir şey.” diyen genç oyuncu sözlerine, “Yaşamımın bu noktasında ideallerimin peşinden koşmanın en iyi yolunun, futbol kariyerime nokta koymak olduğuna inanıyorum.” diye devam etti.

Kariyerinde 33 maçta forma giyen ve bunların 31’inde ilk 11’de sahaya çıkan Butler, 2006 NFL Draftı’nda Buffalo Bills tarafından beşinci turdan seçilmişti. Butler, 2009 sezonun ikinci maçından Tampa Bay Buccaneers karşısında dizinden ciddi bir sakatlık geçirdikten sonra sezonu iki maç ile tamamlamak zorunda kalmıştı.

Butler emekliliği ile şok olduğunu söyleyen Bills guard’ı Eric Wood, “Perşembe günü Brad ile konuşuyorduk, konuşmanın sonlarına doğru ona bacağının durumunu sordum. O da beni bu yüzden aradığını, amerikan futbolu oynamayı bıraktığını söyledi.” dedi. İlk başta Butler’ın şaka yaptığını düşünen Eric Wood daha sonra olayın ciddiyetini anladığını belirtti.

Wood, sözlerine kendisinin ve arkadaşlarının daima Butler’ın çok zeki bir insan olduğunu ve amerikan futbolu dışında birçok alanda daha başarılı olabileceğini söylediklerini hatırlattı.

Yazan: Haber Servisi