Tennessee Titans’ın yıldız running back’i Chris Johnson’ın NFL’in en çok para kazanan hücum oyuncusu olmayı istediğini ancak yeni bir kontrat talep etmek yerine bunu Super Bowl XLIV’u izlemeye gittiği Miami’de dile getirdi.

Super Bowl’dan bir hafta önce 2009 FedEx Ground Player of the Year ödünlü alan Johnson kontratı ile ilgili görüşmelerin hepsini menajeri Joel Segal’a bıraktığını söyledi. “Umarım Titans ona istediğimizi veririr” diyen yıldız oyuncu Titans tarafından 2008 yılında ilk turdan draft edilmişti ve yıldız oyuncunun takımıyla olan kontratında halen 3 yılı bulunuyor.

Titans’ın head koçu Jeff Fisher ise katıldığı bir radio programında ise kulübün Johnson ile yeni bir kontrat görüşmesi yapmasının için henüz çok erken olduğunu, yönetimin Johnson’ın kontratı bitmeden böyle bir şeye yanaşmayacağını söyledi.

Chris Johnson ise Miami’de bu sezonki başarısının “bir bölümünün” koçu Fisher’a bağlı olduğunu dile getirdi. Johnson sezonun son maçı olan Seattle deplasmanında Fisher’ın kendisine 2,000 yardı aşmasına yardımcı olduğunu belirtirken takımın asıl amacının maçı kazanmak değil kendisini 2,000 koşu yardına ulaştırmak olduğunu söyledi.

“Koç Fisher benim bunu söylememi ister miydi bilmiyorum ama o maçtaki bütün oyun planı benim 2,000 yarda ulaşmam için hazırlanmıştı.” diyen Johnson, Fisher’ın maç öncesi bütün takımı topladığını ve playoff şansları olmadığı için maçı kazanıp kazanmamalarının hiçbir önemi olmadığını, asıl önemli olanın yıldız koşucunun 2,000 yardı geçmesi olduğunu söylediğini belirtti. Johnson, koçun, kendisinin 2,000 yardı geçmesinin takıma mağlubiyete mal olmasının önemli olmadığını söylediğini de sözlerine ekledi.

Son 11 maçında ortalama olarak 104 yard ve üstü koşan oyuncu aynı zamanda kendisi için blok yapan takım arkadaşlarına da teşekkür etmeyi unutmadı. “Offesive line bütün yıl muhteşemdi.” diye yıldız oyuncu “Sanırım benim 2,000 yarda ulaşmamı benden daha çok istiyorlardı çünkü 2,000 yarda ulaştığımda hepsine bir araba alacağımı düşünüyorlardı.” diye sözlerini sonlandırdı.