Oakland Raiders’ın kicker’ı Sebastian Janikowski, Raiders ile 4 yıllığına 16 milyon dolara anlaşarak NFL tarihinin en çok kazanan kicker’ı ünvanını kazandı.

ESPN’in yaptığı habere göre, takımın detaylarını açıklamadığı kontratta Janikowski’nin dört yılda kazanacağı  16 milyon doların 9 milyonu garanti altına alındı.

Janikowski eğer 25 Şubat’a kadar takımıyla anlaşmasaydı free agent olarak başka bir takımla sözleşme imzalayabilirdi. Ancak Raiders ona daha önce All Pro punter’ı Shane Lechler’a verdiğine benzer bir kontrat vererek Janikowski’nin diğer teklifleri görüp, değerlendirmesinin önüne geçmiş oldu.

Geride bıraktığımız sezon 10 yıllık NFL kariyerinin en iyi performansını sergileyen Janikowski, 29 alan golü denemesinin 26’sında başarılı olmuştu. Tecrübeli kicker’ın alan golünü kaçırdığı mesafeler ise 45, 57 ve 66 yardlar olmuştu. Altı tane 50 yard ve üstü başarılı alan golü atan oyuncu bu sezon ayrıca NFL tarihinin en uzun dördüncü alan golü olan 61 yardlık bir alan golüne de imza atmıştı. Ayrıca geçtiğimiz sezon 58 başlangıç vuruşunun 17’sinde touchback yapmayı başaran oyuncu bu kategoride lig altıncısı olmuştu.

2000 yılında Oakland Raiders tarafından draft’ta ilk turdan seçilerek NFL’de sık görülmeyen bir şeye imza atan Janikowski, çaylak sezonunda takımın sahibi Al Davis’in umduğu gibi maç kurtaran bir kicker haline gelememiş ve 10 tane alan golü kaçırmıştı. İlk üç sezonunda alan golü denemelerinin sadece yüzde 76’sında başarılı olan Janikowski geçtiğimiz iki sezonu beklenen çıkışı göstermiş ve toplamda 50 yardın içinde denediği 44 alan golünün 41’inde başarılı olmuştu. Janikowski aynı zamanda 2008 yılında 1000.sayısına ulaşarak takım tarihinin en çok skor üreten oyuncu olmuştu.

Oakland Raiders, bir kez daha free agent olacak bir oyuncusunu takımda tutmayı başardı. Geçen sezon Raiders, Şubat ayında punter Lechler’ı ve yıldız cornerback Nnamdi Asomugha’yı takımda tutabilmek için oyuncularına rekor kontratlar vermişti. Raiders aynı zamanda 2008 yılında defensive tackle Tommy Kelly’yi takımda tutmak için çokça para harcamıştı.

Raiders’ın şimdiki hedefi ise sezon başında New England Patriots’dan 2011 yılı birinci tur draft hakkı karşılığında kadrosuna kattığı defensive lineman Richard Seymour’u takımda tutmak olacak.