Peyton Manning’in ikinci Super Bowl şampiyoluğu hayalleri 7 Şubat’ta Miami’de, doğup büyüdüğü şehrin takımı New Orleans Saints karşısında dramatik bir interception ile son bulmuş oldu.

Saints’in sahadan 31 – 17 galip ayrıldığı karşılaşmada 31 pasında isabet bulan Manning toplamda 333 yard pas ve bir touchdown pası atarak neden ligin en iyi oyun kurucularından biri olduğunu kanıtlarken, dördüncü çeyreğin sonlarında attığı interception ile taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Kariyeri başarılarla dolu olan yıldız oyuncunun maçın sonlarında Saints cornerback’i Tracy Porter’ın kollarına giden pası attığı an büyük ihtimalle kariyerinde hatırlamak istemediği bir nokta olarak kalacak.

2007 yılında Chicago Bears’ı aynı sahada yenip Super Bowl yüzüğünü parmağına takan Manning maç sonrası “o an” ile ilgili, “Çok iyi bir hamle yaptı, tek söyleyebileceğim bu. Porter kahrolası bir hamle yaptı.” dedi.

Takımı 24 – 17 gerideyken attığı interception 74 yardlık bir touchdown’a sahne olurken, yediği blokla yerde çaresiz kalan Manning sözlerine, “Bizim çok koştuğumuz tarzda bir oyundu, Porter sadece mükemmel bir hamle yaptı. Bizim acımızdan tam bir hayal kırıklığı. Hücumumuz çok iyi gidiyordu, neredeyse oraya varmıştık, iyi bir konumdaydık.” diye devam etti.

“Yeri geldiğinde yeterince iyi oynayamadık ve Saints kazanmayı kesinlikle hakketti.”

Babası eski bir Saints oyun kurucu olan Manning maç sonrasında büyüdüğü şehrin daha önce Super Bowl kazanmamış takımına yenilmenin verdiği duygunun nasıl olduğu sorusuna cevap verirken oldukça isteksizdi.

“Şuanda bir şey söylemek zor.” diyen tecrübeli oyuncu “Üç yıl önce ne kadar heyecanlı olduğumuzu biliyorum ve Indianapolis halkının da ne kadar heyecanlı olduğunu hatırlıyorum, şimdi de Saints oyuncularının, onların ailelerinin ne kadar heyecanlı olduğunu ve New Orleans halkının ne kadar mutlu olacağını anlayabiliyorum.” demekle yetindi.