NFL Başkanı Ryan Goodell’in kontratı ligin 2011’de lockout’a gitmesinin gündemde olduğu şu günlerde 5 yıllığına uzatıldı.

Goodell, 1 Eylül 2006’da Paul Tagliabue’nin yerine geçmişti ve kontratı önümüzdeki Eylül ayında sona eriyordu. NFL’den yapılan açıklamalara göre, takım sahipleriyle  Aralık ayında yapılan görüşmeler sonucunda Goodell’in yeni bir kontratı hakkettiği kanısına varıldığı ve kontratın 2015 yılının Mart ayına kadar süreceği belirtildi.

Konu ile ilgili konuşan New England Patriots’ın sahibi Robert Kraft, “Yakında ciddi pazarlıklara gideceğiz. Bunlar birçok açıdan çok zorlu geçecek,  bu süreçte kendi fikirlerini söyleyebilen ve beklide birçoğumuzun beğenmeyeceği zorlu kararlar verme gücüne sahip birinin bulunmasını istedik.” dedi.

Lockout konusunun gündemin ilk sırasını işgal ettiği açıklamalarda Kraft sözlerine, “Ama sonunda Goodell ve ekibinin uzun süreçte ligin yararına kararlar vereceğine eminiz.” diye devam etti.

NFL takımları gelecek sezona herhangi bir salary cap imkanı olmadan girecekler. NFL Oyuncular Birliği ise konuyla ilgili olarak greve gidilme ihtimalinin olduğunu belirtiyor. En son 1987 yılında greve gidilmiş ve ligin 14 haftası oynanmamıştı. Daha sonra yapılan çalışmalar sonrasında ligin son 3 haftası “yedek oyuncular” ile tamamlanmıştı.

Roger Goodell’in kontratı ile ilgili detaylar açıklanmazken büyük ihtimalle alacağı ücretin çok artmayacağından söz ediliyor. Geçen yıl yapılan vergi geri dönüşlerine göre Goodell $9,759,000 kazanmıştı.


Share on diggShare on deliciousShare on technoratiShare on stumbleupon