Jacksonville Jaguars off-season’ın en iyi transferlerinden birine imza atarak Green Bay Packers’ın yıldız defensive end’i Aaron Kampman’ı kadrosuna kattı. İki defa Pro Bowl’a seçilen yıldız oyuncu Jacksonville ile 26 milyon dolar değerinde 4 yıllık sözleşmeye imza atarak sekiz yıllık Green Bay Packers kariyerine son noktayı koydu.

NFL’in en iyi pas savunması yapan oyunculardan biri olan ancak Aralık ayında dizinden ameliyat geçiren Kampman’ın, Jaguars’ın Temmuz ayındaki hazırlık kampına yetişmesi ve yeni takımının en çok ihtiyaç duyduğu pozisyonlardan birini doldurması bekleniyor.

“Dizim şuan çok iyi durumda.” diyen Kampman geçtiğimiz sekiz sezonu Green Bay Packers forması altında tamamlamış ve 2006 ile 2008 sezonları arasında 37 sack yaparak ligin en iyi savunma oyuncularından biri olduğunu kanıtlamıştı. Ancak geçen sezon alıştığı mevki olan defensive end yerine Green Bay’in yeni 3-4 savunma şemasında outside linebacker pozisyonunda oynayan Kampman alışılagelmiş performansından uzak kalmıştı.

Kasım ayı ortalarında geçirdiği sarsıntı yüzünden bir maç kaçırana kadar sadece 3.5 sack yapan Kampman, bir hafta sonra sahalara dönmüş ama sol dizinden sakatlanmıştı. 4 Aralık’ta ameliyat olan Kampman yedi ay içinde tamamen iyileşip eski formuna ulaşmayı hedefliyor.

Öte yandan Jaguars  teknik ekibi ise 30 yaşındaki, ciddi bir diz ameliyatından çıkmış bir defans oyuncusunu kadrosuna katarak bir risk aldığının bilincinler ancak Kampman’ın çalışma azminin ve çabasının savunmalarının bir üst seviyeye taşıyabileceğini düşünüyorlar.

“Kampman kendini profesyonel arenada istediği oyun kurucuya ulaşabileceğini kanıtlamış bir isim.” diyen Jaguars savunma koordinatörü Mel Tucker, “Bunu birden fazla sezonda izleyenlere gösterdi.  Saman alevi gibi parlayan bir oyuncu değil. Kampman tutarlı, performansını belli bir seviyede tutan, Pro Bowl kalibresinde bir oyuncu.” diyerek Kampman’ın kadrosuna katılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Aaron Kampman ise “Tekrar elimi sahaya koyma konusunda çok heyecanlıyım. İçimde bunu yapmam için yanan bir ateş var.” dedi.

Yapılan açıklamalarda ise Kampman’ın kontratındaki 26 milyon doların 11 milyon dolarının garanti olacağı bildirildi.