Ülkemizde bir çok kişi için olmasada biz football ile yaşayan küçük bir grup için son yıllarda play-off maçlarının yaklaşması baharın habercisi oldu. Bu hafta oynanan Üniversiteler Ligi maçları ile çeyrek final takımlarıda belli olmaya başladı.

Bir diğer önemli haberde Frankfurt’tan, Alper Gerdaneri ile geldi. Forum sayfalarında da okuduğunuz üzere Türkiye artık EFAF’a da Tam Üye. Ve Tam Üye olarak ilk oyunuda kullanmış durumda. Alper ile yaptığım konuşmada son derece mutlu ve heyecanlıydı. Bu mutluluğunun Türkiye’nin EFAF üyeliğine olan ilgisinin aynı şekilde, hatta daha da ileri bir seviyede EFAF’ın Türkiye Football’una göstermesi olduğunu belirtti. Federasyon Başkanımız Şahin Kömürcü’nün yapılan çalışmalara tam destek verdiğini belirten Alper Gerdaneri, alınan tam üyeliğin sadece bir başlangıç olduğunu ve bu üyelik sayesinde antrenör ve hakem eğitimlerinin artacağını, alt yapı organizasyonlarını kolaylaştırması adına flag football’u geliştirme ve yaygınlaştırma çalışmaların hızlanacağını söyledi. Bu fırsatı iyi değerlendirmek için en önemli görevde takım ve oyunculara düşmekte. Yapılacak olan organizasyonlar için talepte bulunmak, katılmak ve hatta düzenlemesine katkıda bulunarak, alabileceğimiz tüm bilgileri almalı ve sevdiğimiz sporumuzu ileri seviyelere taşımalıyız.

Üniversiteler Ligine geri dönecek olursak: Çeyrek final heyecanı son haftaya gelinirken zirveye çıkmış durumda…

A grubunda Konya temsilcisi Selçuk Kartalları 2. deplasman galibiyetini Sakarya Tatankaları karşısında alıp grubundan lider olarak çıkmayı garantiledi. Kartallar önümüzdeki hafta ligde çaylak sezonunu geçiren Yaşar Amirallerini ağırlayacak. A grubundan çıkacak ikinci takım ise bu haftasonu Eskişehir de oynanacak olan Anadolu – Sakarya maçının galibi olacak. İki ekipte maça 1-1’lik skorla çıkıyor. Bence bu haftanın en önemli maçı. Anadolu etkili koşu oyunlarını havadan destekleyebilirse galibiyete yakın ekip olarak görünüyor. 2. ligde başarılı bir performans çizen Sakarya’da ise defans takımına çok iş düşecek. Tatankaların defansı Selçuk maçında olduğu gibi hücum takımını destekleyebilirse Sakarya deplasmandan mutlu dönen ekip olabilir.

B Grubunda ise Gazi ve Bogaziçi grup liderliği için karşılaşacaklar. İki takımda ilk maçlarını kazanıp 2-0’lık skorla çeyrek finali garantilemiş durumda. Erken final havasında geçecek olan maç sonucu şu aşamada çok önemli olmasada iki takımın finalde karşılaşma şansları oldukça yüksek olduğundan birbirlerini sınayacaklardır. Bu grubun diğer karşılaşması ise Başkent – Yeditepe mücadelesi. İlk maçlarını kaybeden iki ekip ligi galibiyetle bitirmek için sıkı bir mücadele göstereceklerdir.

C grubunda ise yine 2-0’lık skorlu iki takım olan Koç ve Hacettepe karşılaşacak. Bu mücadelede B grubunda olduğu gibi grup liderliği için. Buraya kadar herşey normal görünsede bu grubun akibeti şu anda belirsiz. Geçen haftasonu olan üzücü gelişmeler neticesinde İTÜ ve Atılım takımları Koç ile yaptıkları maçların sonucuna itirazda bulundular. Bu itirazların değerlendirilmesinin ardından C grubunda Hacettepe ile birlikte çıkacak takım belirlenecek. Haftasonuna kadar kesinleşmesini beklemediğim incelemeler sonucu puan silinmesi söz konusu olabilir. Böyle bir durumda Atılım İTÜ karşılaşması 2 çeyrek final bileti için büyük önem kazanıyor.

Üç takımın mücadele ettiği D grubunda ise şimdiye kadar oynanan tek maç Bilkent’in galibiyeti ile sonuçlanan Bilkent Ankara maçı. Bu grupta ertelenen Bilgi Bilkent maçı önemini korurken her üç takımında çeyrek final şansı devam ediyor.

Güzel ve üzücü haberlerin geldiği bir haftayı geride bırakırken yaşanan tatsızlıkların üzerine kararlılıkla gidilip gerçeklerin ortaya çıkarılması gerekmekte. Bu tür olayların yaşanmasında hatalıları ararken parmakları önce kendimize çevirip hatayı birlikte bulmak ve düzeltmek hedefimiz olmalı. İyi haberlerinde geldiği bu hafta tekrardan tüm takımları ardı ardına yapılan bu işlerin arkasında değil önüne geçmeye ve sporu hep birlikte daha ilerilere taşımaya davet ediyorum…