Kulüpler 1.Ligi’nde son haftaya girilirken puan durumu ve takımların sıralaması tablodaki gibi. 26 Mart haftasında ligin şampiyonluk için favori takımları karşı karşıya gelecek ve bu da ligin zirvesini etkileyen bir maç olacak. Ligin namaglup takımı Warriors, Falcons mağlubiyetiyle yara alan Cavaliers’ı Ankara’da konuk edecek ve kazanan normal sezonu lider bitirecek. Her iki takım içinde aslında formalite maçından öteye gitmeyen bir maç ama işin ucunda namaglup şampiyonluk hedefi olduğu için, ibre Gazi Warriros’a doğru yatıyor.

Ligin en çok sayı atan takımı Warriors 2 hafta üst üste Ankara’da oynadığı maçlardan galibiyetle ayrılmasını bildi. Önce Falcons’u 30-12 gibi rahat bir skorla geçen, ardından Tigers’ı 44-34 lük çekişmeli maçın ardından yenen Warriors’ta keyifler yerinde.

ODTÜ Falcons maçında çok etkili oynayan Gazi takımı, ofansın oyunu rolantiye alıp sayıları bulması ve defansın müthiş mücadelesi ile rahat bir galibiyet elde etti. Oyunlarının %90’ı koşu olan takımın, 4.çeyrek boyunca ayakta kalan bir OL’ı olması rakibi yıldıran en büyük özelliği. Gücünü ve rahatlığını tüm maça yayan ofansa, birde defansın interception’ları ve sack’leri eklenince Warriors takımı bileği bükülmemiş vaziyette ligin en tepesine kuruldu. Aslında defans anlamında belki de bu güne kadar Gazi’yi en çok zorlayan takımlardan biri olan ODTÜ’nün, Line anlamında rakibi zorlayamaması sonucun bu şekilde olmasında büyük rol oynadı. Falcons takımında ise ofansın en iyi ismi yine #82 Ömer’di. Uzun yardlarıyla gerçekten rakibin moralini bozan ve yıpratan bir receiver. Bence milli takımda as oynaması gereken bir oyuncu. Başarılarının devamını diliyorum.

Gelelim İTÜ Tigers maçına.

Tigers’ın bir hafta önceden dergilere verilmiş ”Türkiye’nin en sert takımı” pozları,”şekillendirmeye yönelik ağırlık çalışmaları” tamda Gazi’nin ihtiyacı olan bir şeydi. Türkiye’de Gazi Warriors’ın rakibi olan bir takımın yapacağı en büyük hata maçtan önce verilen demeçler olsa gerek. Takımda ”kas” yoğunluğu kadar ”gaz” yoğunluğu da olunca haliyle artı avantajlı çıkıyor Gazi sahaya. Şahsi olarak sevdiğim insanların çok olduğu bir takımla maç yaparken, oyun inanılmaz keyifli geçiyor. Aynı son maçtaki gibi. Tigers maça iyi başladı. 12-0 önde götürdüğü maçta ilk yarı sonunda 22-12’lik mağlubiyetle gitti soyunma odasına.

Gazi defansında Gürkan Aslan maçın ilk çeyreğinde sakatlanarak oyundan çıktı ama Warriors defansının şovunu izledi herkes ikinci yarıda. İki Interception ve interception ardından touchdown yaparak adeta dalga konusu olan ”pas” konusunu bir süreliğine susturdu Warriors. Hatta ofansta tüm paslar complete olmasına karşın hepside sayı ile sonuçlandı. Bunların 2 tanesi touchdown ve 2 tanesi de point after touchdown’da gelen iki sayılık paslar oldu. Warriors maçlarını izlemekten hala zevk alamadığını belirten insanlar da oldukça fazla. Ama bu konu hep tartışıla dursun, hatta herkes Gazi’nin namaglup olduğuna güle dursun, Gazi takımı emin adımlarla rakiplerini geçmeye devam ediyor.

Playoff yolunda her şeyi garantilemiş olan Warriors’ta oyuncular Mayıs ayındaki rakibini beklemeye geçti.

Playofflarda tüm takımlara başarılar dilerim.