Üniversiteler Ligi’nin ardından Kulüpler Ligi’nde de normal sezon maçları sona erdi. Toplam 28 maçtan 27 sinin oynandığı ve 1 maçın hükmen sonuçlandığı Kulüpler 1. Ligi’nde  toplam 1060 sayı üretilirken maç başına 39.3 sayılık bir ortalama oluştu. Ligin en iyi hücum performansı maç başına 34.6 sayı atan Gazi Savaşçılarından gelirken, en iyi savunma performansları maç başına 12.7 sayı veren İstanbul Süvarileri ve 13.3 sayı veren  Boğaziçi Sultanlarından geldi. Ligin en büyük sürprizi ise hiç şüphesiz gençleşme çalışmalarına giden Hacettepe’nin sergilediği 1-6’lık performans oldu.

Sezonun son maçı, finalin en büyük favorisi olan Gazi Savaşçıları ile İstanbul Süvarileri arasında oynandı. Maç karşılıklı sayılarla başlasa da ilk yarıda üstün olan taraf Gazi’ydi… İstanbul defansının ortalarına yapılan koşularla rakip defansı geçen Savaşçılar üstünlüğü ele geçirdilerse de Süvariler’in oyun disiplininden kopmadan gösterdikleri mücadele görülmeye değerdi. Oyunun bence kırılma anı ilk yarı sonunda Gazi’nin çeviremediği punt fake oldu. Ben konservatif football seven biri olarak kritik anlarda risk almaya karşıyım… Yarının bitmesine 2 dakika kala kendi 30 unda 4 ve 8 oynarken punt fake doğru bir karar değildir. Fakat bu oyun aslında fake değildi… Gazi 9 koruma 1 açık oyuncu ve punter’la dizilmişken… Süvariler ellerindeki asker, kadın, çoluk çocuk ne varsa göndermeye hazır dizildiler… Fakat kendi benchlerinin önünde ligin en hızlı WB tek başına bekliyordu… Bunu görüp oyunu değiştiren Savaşçıların QB’si doğru karar vermişti pas, Gazi 23 #’sına geldiğinde 15 metre çevresinde kimse yoktu ama bu işlere akıl ermez yumuşak gelen top kendini yerde buldu. Bu oyun tamamlansa 14 sayı fark  21 olacak belki de Süvariler 2. yarıda yelkenleri suya indireceklerdi.

İkinci yarıda ise çok daha sert bir mücadele vardı. İki tarafta kazanmak için maça asılıyor ve saldırıyordu. İlk yarının sonunda football ilahları ibreyi Süvariler’den yana çevirmişlerdi ve oyun onlara doğru kaydı. 4. çeyreğin başında Süvariler TD ve maçın ilk ekstrasını bulup 1 sayı öne geçtiler. Ardından kısa bir alan golü bulan Savaşçılar farkı 2 sayı kendi lehlerine döndürdü. Maçın bitmesine 9 dakika kala son sayıya ulaşan İstanbul maçı da bu skorlar 42 – 36 kazandı.

Eksiklerle oynayan 2 takımın karşılaşmasından Süvariler galibiyetle ayrılırken, Gazi bu sezon ilk defa attığından fazlasını yiyerek hanesinde mağlubiyeti ligin son haftasında gördü. Böyle maçları oyundan kopmayan ve daha az hata yapan taraf kazanır ve cumartesi günü bu taraf İstanbul Süvarileri’ydi.

İTÜ Tigers SkorboardHaftanın bir diğer şaşırtıcı sonucu İTÜ Kaplanları – Yıldız Aygırları maçından geldi. Maçın birinci dikkat çeken noktası bu sene oynanan skorboard’lu ilk maç oluşu. İkinci önemli noktası ise Yıldız – Koç birleşmesi sonrası oluşan yeni Yıldız kadrosunun Kaplanlar karşısında gösterdiği takdire edilmesi gereken direnç. Maçın son saniyelerine 14 – 14 berabere giren Kaplanlar galibiyet sayısını bulamasalardı, ev sahibi olma avantajını kaybedebilirlerdi. Bunun farkına varan İTÜ maçı son anda kazanmayı bildi ve çeyrek final maçını evine getirdi. İTÜ nün sahip olduğu tesis Türk Football’u için önemli  bir örnek.

Wildcard mücadelesinde İTÜ’nün rakibi son haftaların yükselen takımı ODTÜ Şahinleri. 6. Hafta’da Lig lideri İstanbul Süvarileri’ni yenen, Şahinler yarı final yolunda Kaplanlar’la İstanbul’da karşılaşacak. Bu maçın galibi yine İstanbul’da Süvarilerin rakibi olacak.

Bir Diğer Wildcard maçı ise bu hafta provası yapılan Boğaziçi Sultanları ve Ankara Kedileri karşılaşması. Ankara sahasında oynadığı maç öncesi,  ODTÜ’nün aldığı Hacettepe galibiyeti ile Wildcardı garantilemişti. İlk yarıda Boğaziçi karşısında belki de beklemediği bir direnç buldu fakat 2. yarıda bulduğu sayılarla maçtan 36 – 12 galibiyetle ayrılan Sultanlar Wildcard karşılaşmasında Gazi Savaşçılarının rakibi olmak için , bu sefer kendi evlerinde Ankara’yı ağırlayacak…

Birinci lig yolundaki takımlar ise DAÜ Kargaları’nın aldığı İstanbul Süvarileri B hükmen galibiyeti ile kesinleşti…. Kargalar evinde Yıldız Aygırları ile karşılaşacak… 2. lig takımlarından Koç ile birleşen Yıldız ligin son haftasında İTÜ Kaplanları karşısında gösterdiği dirençle 1. ligde kalmak için ne kadar istekli olduklarını gösterdiler. Kargalar evinde favori olsa da işleri hiçte kolay olmayacak.

Diğer yükselme maçında ise Hacettepe – Sakarya’yı konuk edecek… Tatankalar sezonun son maçına birçok eksik oyuncuyla çıkıyor. Bu karşılaşmada Hacettepe galibiyete yakın olan takım.

Normal sezon maçları sona erse de şampiyonluk yarışı tüm hızı ile devam ediyor… İlk Durak 10 Nisan’da oynanacak Wildcard maçları. Bu maçların sonucunda hem önümüzdeki sezon 1. lige devam edecek takımlar belli olacak. 1. Mayısta oynanacak yarı  finalde Gazi Savaşçıları ve İstanbul Süverileri’nin rakipleri belirlenecek.

Kulüpler ligi finali ise 22 Mayıs olarak açıklandı. Güzelleşen havalarla, şenlenen sahalar tüm football severleri bekliyor…

TAFL 1.Lig Playoff

 

TAFL 1.Lig Playout