1.St Louis Rams-Sam Bradford-QB-Oklahoma
Her ne kadar son yıllarda 1.tur haklarıyla hep savunmaya yönelmiş olsalar ve hala savunmada bir çok eksikleri olsa da, gerçekten kötü durumda olan takımın her şeye yeniden başlamak için, etrafında takım kurabilecekleri bir parçaya ihtiyaçları var ve Bradford da bu rol için biçilmiş kaftan. Marc Bulger’ı kesmeleriyle Bradford seçimini de alenen ilan etmiş oldular.

2.Detroit Lions-Ndamukong Suh-DT-Nebraska
En sonunda franchise Quarterbacklerini buldular ve ona daha rahat oynama şansı vermek adına Okung seçimi de düşünülebilir. Fakat neredeyse her mevkide eksikler, berbat bir savunmaları, Haynesworth’la oynamaya alışmış, savunmada penetre edebilen, büyük Line oyuncularının önemini bilen bir koça sahipler ve draftın en yetenekli 2 oyuncusundan birini pas geçme lüksleri yok.

3.Tampa Bay Buccaneers-Gerald McCoy-DT-Oklahoma
Bucs’ın yapabileceği tek şey McCoy ya da Suh’tan birinin kendilerine kalması için dua etmek. Savunmada, özellikle line’da bu kadar eksiklerken McCoy Bucs için rüya gibi bir seçim olacaktır.

4.Washington Redskins-Russell Okung-OT-Oklahoma State

McNabb takasından sonra Cluasen’i seçme ihtimalleri ortadan kalktı. Gençliğinin baharında olduğunu söyleyemeyeceğimiz bir QB’i takasla aldıklarına göre kısa vadede de başarı hedefliyor olmalılar, bunun için en büyük eksiklikleri de McNabb’ı koruyabilecek bir Offensive Tackle.

5.Kansas City Chiefs-Bryan Bulaga-OT-Iowa

Savunmada Eric Berry gibi bir yetenek çok işlerine yarayabilir, ancak aynı Redskins gibi, Offensive Line’larını hızla (en azından) makul bir seviyeye getirmek zorundalar.

6.Seattle Seahawks-Jimmy Clausen-QB-Notre Dame
Seattle’ın da O.Line’da ciddi sıkıntıları olduğundan söz edilebilir, ancak Jimmy Clausen franchise Quarterback’leri haline gelebilir ve bu yılki draftın en iyi iki O.Line oyuncusu seçilmişken Clausen’i seçmemeleri için bir sebep yok.

7.Cleveland Browns-Eric Berry-S-Tennessee

En büyük eksiklikleri Secondary’lerinde öne çıkacak, pas savunmasını bir adım ileri taşıyacak bir oyuncu ve Berry belki de bu seneki draftın, mevkisine bakılmaksızın,en yetenekli oyuncusu.

8.Oakland Raiders-Bruce Campbell-OT-Maryland

Al Davis’in draft felsefesi oldukça basit; atletik yetenekleri en üst düzey olan oyuncuyu seçmek, takımının da O.line’da ciddi sıkıntılar varken,Bruce Campbell’ın combine rakamlarına sahip bir Tackle Al Davis’in elinden kaçmayacaktır.

9.Buffalo Bills-Trent Williams-OT-Oklahoma
Son yıllardaki draftlarda büyük hüsranlar yaşayan Bills, Trent Edwards ve Marshawn Lynch’i gözden çıkarmış gözüküyor. Clausen, Bills taraftarlarının rüyalarına dahi giriyor olabilir ancak Clausen seçildikten sonra Lynch seçiminden ağzı yanan Bills’in bir başka Running Back’i hakettiğinden erken seçmek yerine O.line’a yönelmesi daha mantıklı gözüküyor.

10.Jacksonville Jaguars-Rolando McClain-LB-Alabama
Drafttaki favori oyuncularımın başında gelen McClain zaten iyi olan Jaguars savunmasını gerek bu yaşında sergilediği liderlik özellikleri gerekse alışılagelmişin üzerindeki yeteneği ile daha da iyi yapacaktır. Yılın savunma çaylağı (ve ya nasıl çevirirseniz) ödülü için de şimdiden en büyük adayların başına McClain ismini yazmak lazım.

11.Denver Broncos-Dez Bryant-WR-Oklahoma State

Bir türlü sıkıntıları bitmeyen Brandon Marshall’ın Dolphins’e yollanmasından sonra, takasla aldıkları Quinn’e, Dez Bryant gibi kaliteli bir Wide Receiver vermeleri hem Quinn’den daha iyi verim almak hem de Cutler zamanındaki pas hücumunu özlememek için en mantıklı adım olacaktır.

12.Miami Dolphins-Brandon Graham-DE/OLB-Michigan

En büyük ihtiyaçları olan Wide Reveiver mevkisinde Marshall’ı takasla alarak bu eksikliklerini giderdiler ve böylelikle 12.sıradaki seçimlerini (eğer konuşulduğu gibi takaslamazlarsa) kullandıkları 4-4 türü savunma diziliminde Jason Taylor’dan sonra çok eksikliği hissedilen DE/OLB tipi bir yıldız için kullanabilirler ve bunun için draftın belki de en iyi pass rusher’ı olan Graham’dan daha iyi bir seçim olamaz.

Joe Haden13.San Fransisco 49’ers-Joe Haden-CB-Florida
1 ay öncesine kadar ilk 7 için adı geçen Haden, en büyük eksikliği Cornerback mevkisinde olan 49’ers’a kaldığı takdirde çok da zor bir seçim olmayacaktır.

14.Seattle Seahawks-C.J Spiller-RB-Clemson
Lgin en iyi RB’i konumuna gelen Chris Johnson’a benzetilen Spiller, bu mevkide bu kadar büyük eksikliği olan Seahawks için bulunmaz bir nimet olacaktır. Clausen’le birlikte Seahawks’ın üzerine takım kuracağı ana parçalar olabilirler.

15.New York Giants-Dan Williams-NT-Tennessee

Savunmada alan kaplayacak bir Nose Tackle’a ihtiyaçları var ve en büyük eksikleri olan MLB pozisyonunda bu sonrada seçmeye değer biri olmadığına göre Dan Williams en ideal seçim olacaktır.

16.Tennessee Titans-Derrick Morgan-DE-Georgia Tech

Haynesworth’un gidişinden sonra, etkili bir pass-rusher’ın olmaması-özel takımlardaki eksiklerle beraber Titans’ın sezonunu mahveden unsurların başında geliyordu. Derrick Morgan bu eksiklerini gidermeleri için olabilecek en iyi seçim.

17.San Francisco 49’ers-Anthony Davis-OT-Rutgers

Makul seviyede bir O.Line’ları var ancak bir adım ileri götürmeleri gerekiyor, Davis de bu sıradan bulabileceklerinin en iyisi.

18.Pittsburgh Steelers-Earl Thomas-S/CB-Texas
Draftlarının seklini büyük ölçüde Big Ben’in takas olup olmayacağı belirleyecek olsa da, Secondary’leri Polamalu dışında çok kötü durumda ve Earl Thomas hem Safety hem Cornerback olarak takıma yarım edebilir.

19.Atlanta Falcons-Jason Pierre-Paul-DE-South Florida

Falcons en büyük eksikliklerini Dunta Robinson’la anlaşarak giderdi ve şimdi çok öne çıkan bir eksikleri yok ve bu “büyük risk büyük ödül” durumunda olan JPP’yi onlar için ideal bir seçim yapıyor,Line’ın diğer tarafında da baskı yaratacak bir unsurun olması Abraham’ın performansını da tekrardan yükseltebilir.

20.Houston Texans-Kyle Wilson-CB-Boise State
Özellikle combine sonrası değerini çok yükselten Wilson, Robinson’ı kaybeden Texans için ideal seçim olacaktır.

21.Cincinati Bengals-Jermaine Gresham-TE
Benson’ın çıkışı onlara iyi bir koşu opsiyonu veriyor, Antonio Bryant’la anlaşmalarının üzerine Gresham’ın da eklenmesi Palmer’ın dönüşüne ve yeniden patlayıcı bir hücuma sahip olmalarına yardımcı olabilir.

22.New England Patriots-Jerry Hughes-DE/OLB-TCU

TCU’nun çıkışına önderlik eden isimlerin başında gelen Hughes, Patriots’un eksiklikler yaşamaya başladığı pass-rush savunmalarına yardımcı olabilir, tabii eğer 1.turda Linebacker seçmeme istikrarlarını(!) bozarlarsa.

23.Green Bay Packers-Patrick Robinson-CB-Florida State
Her ne kadar Robinson’ın ilk turdan seçilmesi bile kesin olmasa da, Cornerback rotasyonunda sıkıntıları olan Packers, ligin en iyi birebir savunmacılarından biri olma potansiyeli taşıyan biri için bu bedeli ödeyebilir.

24.Philedelphia Eagles-Taylor Mays-S-USC
Dawkins’in kaybı sonrası, onun yerini doldurmak en büyük ihtiyaçları ve 7-8 ay öncesine kadar ilk 5 sıra için dahi konuşulan Mays ideal bir seçim olacaktır.

Jared Odrick25.Baltimore Ravens-Jared Odrick-DL-Penn State
Gregg ve Pryce yaşlanıyor, her topta büyük bir hırsla oynayan ve Senior Bowl sonrası değeri artan Odrick yerlerini doldurmak için iyi bir seçim.

26.Arizona Cardinals-Charles Brown-OT-USC

Uzun süredir sıkıntılı olan O.Line’larını takviye etmek için Brown gibi güvenilir bir oyuncuyu seçmeleri, QB Leinart’ı da en mutlu edecek şey olacaktır.

27.Dallas Cowboys-Mike Iupati-OL-Idaho

Flozell Adams’ı kestiler ki bunu yapamamış olsalardı dahi O.Line sezonun son maçalarında çok göze batar hale geldi, LT dışında tüm O.Line pozisyonlarında oynayabilecek Iupati seçimi Cowboys O.Line’ına hem yetenek hem esneklik katacaktır.

28.San Diego Chargers-Ryan Matthews-RB-Fresno State

Sproles’in tek başına iddialı bir takımın Running Back’i olmak için ne kadar yeterli olduğu şüpheli. Hızı ve çevikliği ile oynayan Sproles ile güçlü fiziğini kullanan Matthews iyi bir ikili oluşturacaklardır.

29.New York Jets-Everson Griffen-DE-USC

Holmes’un da takas yoluyla takıma katılmasından sonra göze batan tek eksiklikleri pass-rush konusunda gözüküyor. Griffen de bu konuda bu sırada bulabileceklerinin en iyisi.

30.Minnesota Vikings-Devin McCourty-CB/Return Specialist-Rutgers

Bu sıradan hedefleyebilecekleri en iyi şey kötü durumda olan Cornerback rotasyonlarını güçlendirmek olabilir, bunu sağlayacak olan McCourty bunun yanında patlayıcılığı ile Vikings özel takımına da seviye atlatabilir.

31.Indianapolis Colts-Maurkice Pouncey-C/OG-Florida
Superbowl’da sıkıntılar yaşayan O.Line’ları muhtemelen draftta hedefleyecekleri ilk alan olacak ve aynı Iupati gibi bir çok pozisyonda oynayabilen Pouncey,daha ilk sezonunda takımın as oyuncuları arasına girebilir.

32.New Orleans Saints-Sean Witherspoon-LB-Missouri
Şampiyon’un tek bir ciddi eksikliği var o da OLB, Witherspoon ise kendisini pas geçen takımları pişman edebilecek ölçüde yetenekli bir Linebacker. Mutlu bir birliktelik olacağını umuyorum.