Hem Üniversiteler ligi, hem de Kulüpler Ligi’nde Finaller öncesi son viraja gelinmiş durumda. Üniversiteler Ligi’nde Gazi ve Hacettepe Üniversiteleri aldıkları net sonuçlarla Yarı  finale yükselirken, İTÜ nefes kesen bir mücadele sonucu Konya Selçuk Üniversitesi’ni deplasmanda yenerek adını yarı finale yazdırdı. İstanbul’da oynanan bir diğer karşılaşmada ise Bilgi Üniversitesi geriden geldiği karşılaşmada yine uzatmada Boğaziçi’yi yarı finalin dışına itmeyi başardı.

Üni. Lig. Playoff Takvim

Konya’da oynanan karşılaşmada maçın ilk yarısı karşılıklı TD’lar ile 8-6 İTÜ lehine tamamlandı. İkinci yarıda arka arkaya gelen Selçuk sayılarına İTÜ kick return TD ile cevap verip arka arkaya sayılarla maçın son dakikasında 26 20 öne geçti… Tamda maç bitti derken bu sefer Selçuk kick return TD bulunca uzatmaya giden maçta Selçuk ilk hücum da sayıyı bulup ekstrayı değerlendiremeyince, İTÜ sayı ve ekstra ile maçı kazandı… Maçın ardından konuştuğum Selçuk Koçu Özgür, “Oyuncularımız uzun süredir bekledikleri bu maça tutuk başladılar. 2. yarı bu tutukluğumuzu atmamıza rağmen  istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Tüm bu olumsuzluklara rağmen uzatmalarda maçı alabilirdik.” diye konuştu. Oyuncularının bu sezon çok iyi oynadıklarını ve genç bir kadro ile mücadele ettiklerini belirten Selçuk Koçu, İTÜ’yü iyi oyunlarından dolayı tebrik edip yarı finalde başarıları diledi.

İTÜ bu sezon iki farklı takımla sahada mücadele ediyor. Programları ve koçları ayrı olan İTÜ Yabanarıları üniversite takımı ve İTÜ Kaplanları kulüp takımı. Kaplanların koçu Emrah ile yaptığımız görüşmede ise yeni bir program olarak başlayan üniversite takımının bu sezon sergilediği performanstan çok mutlu olduğunu dile getirdi. Yeni bir yapılanma içinde olan İTÜ Yabanarılarının tamamen genç bir kadrodan seçildiğini ağırlığın 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu kadronun yarı final oynayacak olmasının programın geleceği için çok önemli olduğunu belirten Emrah Asilyazıcı bu program sayesinde kulüp takımına destek sağlayacaklarını belirtti. İTÜ yarı finaldde Bilkent Üniversitesini net bir skorla geçen, Üniversite Ligi’nde 3. sezonda 3. şampiyonluklarını kovalayan Gazi Üniversitesi ile oynayacak.

Bilgi üniversitesi ise bu sene tam bir peri masalı yaşıyor. Grubunda Bilkent ve Ankara gibi 2 eski takımı yenen Bilgi son olarak da Boğaziçi Üniversitesini 14- 0 geriden gelerek yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Bu maçın kırılma noktası da yine bir kick return TD olarak gösteriliyor. Boğaziçi gibi bir takımı saf dışı bırakan Bilgi’nin yarı finaldeki rakibi bu sene tüm maçlarında net skorlar alan ve şu ana kadar sadece 8 sayı veren Hacettepe Üniversitesi. Bu maç Bilgi için yine önemli bir test.

Üniversiteler liginde yarı final karşılaşmaları 15-16 Mayıs’ta oynanacak.

Kulüpler Ligi Playoff Takvim

Kulüpler Ligi’nde ise Wildcard maçları sonucu yarı finale adını yazdıran takımlar ODTÜ Şahinleri ve Boğaziçi Sultanları oldu. Şahinler ligde yendikleri, EFAF kupasında yenildikleri İstanbul Süvarileri ile İstanbul’da bu sefer Kulüpler Ligi finali için karşılaşacak. Sultanlar ise lig maçında İstanbul’da misafir ettikleri Gazi Savaşçıları ile bu sefer Ankara’da final mücadelesi verecek. Gazi – Boğaziçi maçının en önemli özelliği Sultanlar savunmasının bu sene Savaşçıların 30.7 sayı ortalaması ile oynayan hücumuna ilk maçta sadece 19 sayı vermesi.

Kulüpler ligi yarı final karşılaşmaları bu hafta sonu, 1-2 Mayısta.

Birinci lig mücadelesinde ilk karşılaşma Ankara’da Hacettepe ve Sakarya arasında 10 Nisan’da Ankara’da oynandı ve 57 – 8 Hacettepe nin galibiyeti ile sonuçlandı. Hem Kulüpler 2. Ligi hem de Üniversiteler Ligi’nde hemen hemen aynı kadro ile mücadele eden Sakarya Tantankaları’ndan Kerem Saygılı ile maç öncesi yaptığım görüşmede maç tarihinin öne alınmasının kendileri için büyük bir sıkıntı içine soktuğunu ve eksiklerini tamamlamak için zamanları olmadığından bahsetti. Buna rağmen maça çıkıp mücadele eden Sakarya Tatankalarını kutluyorum.  Ligimizin tam düzenli olmaması ve özellikle saha ve maddi sıkıntılar organizasyonların çok önceden belirlenmesini engelliyor. Takımlar kendi aralarında anlaşabildiği zaman bu çok büyük bir problem olmasa da takımlar anlaşamadığı zaman sıkıntılar büyümekte. Bu tür problemlerin engellenmesi adına önümüzdeki sezonlarda en azında playoff ve wildcard mücadelesi maçlarının yer ve saatlerinin önceden belirlenmesi gerekmekte.

Diğer bir yükselme maçı ise bu hafta sonu DAÜ Kargaları ile Yıldız Aygırları arasında oynanacak. Kıbrıs’ta oynanacak olan bu karşılaşmanın sonucunu da sanırım benim gibi tüm camia sabırsızlıkla bekliyor.

Sezon sonuna yaklaştıkça maçların heyecanı da artmakta, artan heyecan ve güzelleşen havalarla birlikte sahalarında şenlenmesini bekliyoruz.