Philadelphia Eagles’ın yıldız oyun kurucusu Donovan McNabb, Eagles’ın grubunda yer alan rakibi, off-season’ın hareketli takımı Washington Redskins’e takas oldu.

Uzun süredir adı takas dedikodularına karışan McNabb, Pazar günü beklenmedik bir şekilde Redskins’e bu ay gerçekleştirilecek NFL Draftı’nın 37.sıra seçim hakkı ile önümüzdeki yılın draftında üçüncü veya dördüncü tur seçim hakkı karşılığında takas edildi.

Off-season’da Redskins’in başına geçen Mike Shanahan’ın şuana kadar ki en büyük hamlesi olan McNabb takası sayesinde Shanahan üç buçuk yıldır takımın as oyun kurucusu olan Jason Campbell’ın büyük ihtimalle son verecek.

Chicago Bears forması altında Super Bowl’da boy gösteren Rex Grossman’i yedek oyun kurucusu olarak kadrosuna katan Redskins’in, NFL Draftı’nda oyun kurucu seçmesi bekleniyordu. Washington Redskins, 2010 NFL Draftı’nda 4.sıradan seçim hakkına sahip.

“Washington Redskins ile olan geleceğim ile ilgili çok heyecanlıyım.” Diyen McNabb, “Koç Shanahan ile çalışmak konusunda çok istekliyim. Kendisi çok başarılı bir koç ve özgeçmişinde bir çift Super Bowl galibiyeti yer alıyor. Philadelphia’da da benim hedefim Super Bowl kazanmaktı ama bunu gerçekleştiremedik. Philadelphia’da geçirdiğim 11 yıldan büyük zevk aldım ve kötü zamanlardan çok iyi zamanlarım oldu.” diyerek kariyerinde açtığı yeni sayfa hakkında yorumlarda bulundu.

Shanahan’ın en büyük umudu ise 33 yaşındaki Donovan McNabb’in Washington’a gelen son Philadelphia yıldızı oyun kurucu kadar başarılı olması olacaktır. 1964 yılında Eagles yine Redskins’e bir oyun kurucu yollamıştı. Sonny Jurgensen, 40 yaşına kadar Redskins formasıyla 11 sezon mücadele etmiş ve Hall of Fame’e adını yazdırmıştı.

Yazan: Haber Servisi