Jacksonville Jaguars iki defa Pro Bowl olma onuru yaşamış defensive tackle’ı John Henderson’ı, NFL Draftı’nın ilk turunda seçtiği Tyson Alualu’ya yer açmak için takımdan gönderdi. Jaguars aynı zamanda defensive tackle Montavious Stanley, linebacker Brian Iwuw ile yollarını ayrırken linebacker Clint Ingram’a yaptığı kontrat teklifini geri çekti.

Bu hamleler basın tarafından 2009 yılında sadece 14 sack yapabilen ve bu alanda takım tarihinin en düşük sayısına ulaşan defansı toparlamak için gidilen bir yeniden yapılanma olarak nitelendirildi. Jaguars, NFL Draftı’nda dört defensive end seçmiş, end Quentin Groves’u Raiders’a göndermiş, tackle Rob Meier’ı serbest bırakmış ve veteran linebacker Kirk Morrison’ı takas yoluyla kadrosuna katmıştı.

Florida ekibi, sekiz yıldır Jaguars forması giyen John Henderson’ı draft sırasında bir başka takıma göndermek istemiş ancak veteran oyuncunun hiçbir talibi çıkmamıştı.

2002 NFL Draftı’nda ilk turdan seçilen Henderson kariyerinin ilk dört sezonunda 84 tackle ve 4.5 sack ortalamalarıyla oynamış ancak takip eden dört sezonda ise ortalamaları 56.5 tackle ve 2.5 sack’e kadar gerilemişti.

Jaguars draft’ta ilk turun 10.sırasında California’dan Alualu’yu seçmiş ve üçüncü turda Louisiana Tech’in defensive tackle’ı D’Anthony Smith’İ kadrosuna katmıştı.

Tecrübeli oyuncu John Henderson’ı hangi takımla anlaşacağı ise büyük merak konusu.

Yazan: Haber Servisi