İlk üç turu tamamlanan 2010 NFL Draftı’nda birinci tur, birinci sıradan seçim hakkına sahip olan St. Louis Rams beklendiği gibi Oklahoma Sooners’ın başarılı oyun kurucusu Sam Bradford’u seçti. Bu hamleyle birlikte Sam Bradford, 2001 yılından beri draftın ilk sırasından seçilen sekizinci oyun kurucu oldu.

2008 yılında Heisman ödülünü kazanan Sam Bradford, geçtiğimiz sezonu bir galibiyet ve 15 mağlubiyet ile tamamlayan St. Louis Rams’i daha iyi yerlere taşımaya çalışacak. Rams geçtiğimiz sezon toplam 175 sayı üreterek bu alanda lig sonuncusu olmuş ve bu yaz tecrübeli oyun kurucusu Marc Bulger ile yollarını ayırmıştı.

NFL Draftı’nda ilk altı sıradan seçilen beş oyuncu Big 12 konferansında mücadele eden okullardan seçilirken, bu beş oyuncunun Oklahoma Sooners’dan olması dikkat çekti. İkinci sıradan seçim hakkına sahip Detroit Lions ise son yılların en potansiyelli defensive tackle’ı olarak nitelendirilen Ndamukong Suh’u seçti.

2009 NCAA sezonuna damgasını vuran Suh’un Detroit Lions tarafından seçilmesi sonrasında, draftı izleyen taraftarlar New York’daki Radio Music Hall’u “SUH, SUH” sesleriyle inletti. Suh, Lions formasıyla pozlar verirken, Lions koçu Jim Schwartz “Bizim için kolay bir seçim oldu.” dedi.

Tampa Bay Buccaneers’ın üçüncü sıradan seçtiği ve Tampa defansını toparlaması beklenen Gerald McCoy ise Buccaneers taraftarlarınca coşkuyla karşılandı.

Florida Gators’ın yıldız ismi Tim Tebow’un 25.sıradan Denver Broncos tarafından seçilmesi hem tepkiler hem alkışlarla karşılanırken Texas’ın DE/LB’ı Sergio Kindle, USC’nin safety’si Taylor Mays ve Notre Dame’ın QB’si Jimmy Clausen’in ilk turda seçilmemesi şaşkınlık yarattı.

Yazan: Haber Servisi