NFL Draftı’nın ikinci ve üçüncü turu büyük sürprizlere sahne oldu. 2010 NFL Draftı’nda ilk turdan seçilmesi beklenen Notre Dame’ın başarılı oyun kurucusu Jimmy Clausen ikinci tur, 48.sıraya kadar seçilmedi ve Carolina Panthers’ın yolunu tuttu.

Jimmy Clausen’in bu kadar gerilere düşmesi draft tarihinin en büyük düşüşlerinden biri olarak adlandırılırken Clausen’in Panthers hücumuna uyumlu olacağı konuşmalarıyla sonlandı. Carolina Panthers off season’da Jake Delhomme ile yollarını ayırmış ve tecrübeli QB gözyaşları içinde Caroilina şehrine veda etmişti.

Jimmy Clausen ise draft sonrası yaptığı açıklamada Koç Charlie Weis’ın sisteminde oynayacak olmasının kendisine çok yardımcı olacağını dile getirdi.

2010 NFL Draftı’nın bir başka yıldız oyun kurucusu olan Texas’ın QB’si Colt McCoy ise üçüncü tura kadar seçilmedi. 85.sıradan Cleveland Browns tarafından seçilen genç oyuncunun Browns kadrosuna katılacağı Texas koçu Mack Brown tarafından duyuruldu.

Colt McCoy, Browns’ın başkanı Mike Holmgren’den telefonla haberi aldığını ve Cleveland’da oynayacak olmanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

İkinci turun dikkat çeken seçimleri ise, draftın birinci sırasından Oklahoma QB’si Sam Bradford’u seçen St. Louis Rams’in Indiana’nın başarılı offensive tackle’ı Roger Saffold’u seçmesi ve 2.tur, ikinci sıradan seçim yapan Minnesota Vikings’in Virginia’dan Chris Cook’u seçmesi oldu. 2.tur’un üçüncü sırasından seçim yapan Tampa Bay Buccaneers ise UCLA Bruins’den defensive tackle Brian Price’ı kadrosuna kattı.

İlk turdan seçilmesi beklenen bir başka isim olan USC Trojans’ın safety’si Taylor Mays ise 49.sıradan San Francisco 49ers tarafından seçildi. Heisman ödülü oylamasında ise ikinci sırada yer alan running back Toby Gerhart ise 51.sıradan Minnesota Vikings tarafından seçildi. Gerhart, Vikings forması altında Pro Bowler ve eskiden kendisi gibi Heisman ödülü oylamasında ikinci olmuş Adrian Peterson’ın yedeği olacak.