Öncelikle belirtmek istediğim birşey var. Köşe başlığında da olduğu gibi ”yanlı kalem” diye yayınlanıyor bütün yazılarım. Ama bu yazımda tamamen tarafsız ve objektif olamaya çalışacağım. Başlıktaki gibi Warriors’ta parola ”iki maç, iki kupa”. Bu haftasonu oynanan İTÜ Hornets maçında, Gazi Warriors 22-12 kazanarak Üni-Lig’de final ipini göğüsledi. Maçın başında federasyonun yapmış olduğu yanlıştan dolayı GÖZLEMCİ tarafından oynatılmadım maçta. Komiktir ki, karar mercihi olan gözlemci arkadaşımız karşı takımın onayını istedi benim oynamam için. Ee malum cevap belliydi zaten üstümü giyinmemiştim bile. Ama asıl komik olan durum sanki muhtaç duruma düşmüşüz havasına sokularak: ”siz bize Atılım maçında küfür ettiıniz bizde senin oynamanı istemiyoruz” denmesiydi. Neyse sonuçta rakibin fikridir saygı duyulur. Gazi Warriors takımında her zaman oyunculara hatırlatılan bir söz vardır ” bu takım bireylerle şampiyon olmadı,hep beraber haraket ederek şampiyon oldu”. O yüzden benim oynamamam çok etki etmedi, Gazi Üniversitesi yine kazandı.

Maç için söylenecek şeyler var elbette, bir kere saha müthiş. Bilkent Üniversitesi sahasından sonra en güzel saha diyebilirim. Bilkent’in zemini harikulade o yüzden favorim. Tribünler güzel, ama açık tribünde hiç bir zaman kimse oturmayacak sanırım, çünkü kapalı kısım bile dolmuyor. Soyunma odaları iyidi,duşlardan sıcak su aktı en azından. Tribünlerde Tigers’ın abilerinden Oktay Çavuş’la sohbet ederek kol kola izledik maçı ver gerçekten keyifli zaman geçirdim. Oktay abinin anılarını dinlemek oyun hakkında muhabbet etmek her zaman keyifli olur zaten. Haa unutmadan skorborda hasta oldum. Gerçekten süper,hatta amerikan futbolu programıda gelmiş duyduğuma göre. O da yüklenirse inanın harika olacak mekan. Yalnız tek bir sıkıntı sahanın etrafında çay kahve gazoz hamburger satan yoktu o eksikte mutlaka giderilir seneye.

Maça Gazi Üniversitesi takımı ofansla başladı. 3 downda alınan 65 yardın ardından fumble’la top İtü’ye geçti. İtü skoru 6-0 yaptı ve PAT ‘da başarı sağlayamadı. Maçın geniş özetini Oktay Çavuş yeterince anlatmış ben pek fazla anlatmasam olur sanırım. Karşılıklı sayılarla maç 22-12 bitti kısacası. Havanın sıcak olması her iki takım oyuncularınıda kötü etkiledi, devre arası 20 dakika oldu bu yüzden ve maçın bir bölümünde 3 dakika su molası yapıldı.

Dikkatimi çeken en güzel şey ise hakemler oldu. Tam takım kıyafetler ve ekipmanla sahada hazır olan hakemleri kutlamak istiyorum, en azından kendi standartlarını yüksek tutuyorlar. Mükemmele yakın yönetim sergilediler zaten. Ama ceplerinden onca para verip o kıyafet ve ekipmanları almak takdire değer gerçekten. Ayrıca gereksiz maçı uzatma da olmadı, tam zamanında ve akışkan bir şekilde maç yönetildi, teşekkürler.

Gelelim final maçlarına. Bu haftasonu İstanbul’da Cavaliers’a karşı oynayacak olan Warriors takımında moraller yüksek. Askerden dönen OL ve DB oyuncuları takıma dahada güç katacaktır. Pro-Lig defansı dinlendi, OL dinlendi ve artık finale hazır. Maç için şuan yorum yapmam ne kadar doğru bilmiyorum ama az hata yapan maçı alır düşüncesindeyim. Defansta ayakta duran ve OL’da iyi oynayan taraf kupayı kucaklar. Oynanan lig maçında iki takımında birbirlerine olan centilmenliğini zaten herkes gördü.Bu maçta Türkiye’nin en kaliteli iki takımının maçına yakışır şekilde geçecektir. Organizasyon açısından eksik olsada artık dillerde tüy kalmadı federasyona söylenmekten. O yüzden bu konuya hiç girmiyorum.

Üniversiteler Ligi finali için sene başından beri beklenen oldu, finalde Hacettepe Üniversitesi – Gazi Üniversitesi eşleşti. Açıkçası Bilgi Üniversitesi’nin finale çıkmasını bekliyordum ama onların bu sene oynadıkları futbol herkesten alkışı topladı zaten.Seneye bomba gibi olacaklarından şüphem yoktur. Maçın yeri Ankara olacak ve bu maç Pro-Lig’den çok daha güzel organize edilmiş ve taraftar açısından daha fazla insanın geleceği bir maç olacak. Beytepe’de yapılan finallerin yenisine bu sene Gazi Üniversitesinde yapılacak olan final eklenir belki. Saha olarak yeni inşa edilen ve tribünüyle altyapısıyla gerçekten güzel bir yapı olan stadda final organizasyonu da mükemmel olacaktır. Ama henüz sahanın verilip verilmeyeceği belli değil o yüzden burada yazılanlar tamamen havada kalıyor.

İki takımda bu sene Üniversiteler Ligi’nde güzel maçlar çıkardı. Hacettepe takımında bu seneki değişim gerçekten işe yarayacak gibi duruyor. Genç ve dinamik bir kadro ve seneye Pro-Lig’de başarılı olabilecek bir takım yaratıldı. Bu seneki tek hedefleri Üniversiteler Ligi şampiyonluğu olacaktır haliyle. Ama bunu son şampiyondan almak çok kolay olmasa gerek. Gazi’nin hedefi ise bu sene iki kupayı birden kaldırmak ve uzun yıllar kimsenin yapamayacağı bir seri yapıp Üniversiteler Ligi şampiyonluk kupasını üç sene peş peşe almaktır.

Umarım izleyenler açısından keyifli ve oynayanlar açısından sakatlıksız olur her iki maçta. Herkese başarılar,