23 Mayıs 2010 Pazar günü gerçekleştirilecek olan TAFL Kulüpler 1.Ligi Finali, saat 18.30’da Kartal Bulvar Stadı’nda oynanacak. 2,300 kişilik seyirci kapasitesi olan bir tribün ve ortalama seviyede bir ışıklandırmaya sistemine sahip Bulvar Stadı amatör kümede mücadele eden Kartal Bulvarspor’un maçlarına ev sahipliği yapmakta.

Amerikan futbolu TBSF’nin bünyesine girdiğinden beri yapılacak olan beşinci final karşılaşması olacak olan müsabakada İstanbul Cavaliers ile Gazi Warriors karşı karşıya gelecekler. Türkiye’yi EFAF Challenge Cup ve CEFL’de temsil eden, İstanbul Cavaliers, geçtiğimiz sezon da finale çıkmış ancak şampiyonluk kupasını Boğaziçi Sultans’a kaptırmıştı.

Normal sezonu lider bitiren İstanbul Cavaliers, yarı finalde ODTÜ Falcons’ı yenerek finale adını yazdırırken, 2006 – 2007 Sezonu ve 2008 Sezonu finalisti Gazi Warriors ise bir yıl aradan sonra tekrar finale çıkarken, yarı finalde geçen sezonun şampiyonu Boğaziçi Sultans’ı yenerek finale çıkmaya hak kazanmıştı.

Normal sezonda iki ekip de bir mağlubiyet alırken İstanbul Cavaliers sadece ODTÜ Falcons’a 20 – 8’lik skorla mağlup olmuştu. Normal sezonun son haftasında iki takım arasında oynanan karşılaşmayı İstanbul Cavaliers 42 – 36 kazanarak, Gazi Warriors’a sezondaki tek yenilgisini yaşatmıştı.

Bu sezonun finali ayrıca TBSF bünyesindeki ilk Ankara – İstanbul finali olarak dikkatleri çekiyor.

Kartal Bulvarspor Stadı’ndaki mücadele 23 Mayıs Pazar günü saat 18.00 itibari ile NFLTR’den canlı olarak yayınlanacak.

Yazan: Haber Servisi