Türkiye football’unda bir sezonu daha geride bırakmak üzereyiz..  Sezon sonunda Üniversite ve Kulüpler liginde Final maçları ve Şampiyonluk heyecanı son noktasında….

Final maçlarına geçmeden önce 1. Ligde önümüzdeki sezon mücadele edecek olan Hacettepe Alageyiklerini Ve DAÜ Kargalarını tebrik etmek istiyorum. Hacettepe sahasında Sakarya Tatankalarını rahat bir şekilde yenerken, Bu sene yaşadığı yenilenme döneminide atlatmış görünüyor önümüzdeki sene lig performanslarını sabırsızlıkla bekliyorum. DAÜ ise evinde Yıldız Aygırlarını ağırladı. NFLTR’de canlı anlatım ve fotoğraflara takip edebildiğim maç son derece keyifli ve çekişmeli geçti ve DAÜ 14-8 kazanarak 1. Ligin yeni ekibi oldu. Kendilerini tebrik ediyorum.

Kulüpler Ligi

Kulüpler 1. Liginde ise genel beklentiler doğru çıkarken Finalin adı İstanbul Süvarileri ve Gazi Savaşçıları oldu. Lig ilk 2 sırada tamamlayan bu iki takım ligin son haftası liderlik için karşı karşıya gelmiş ve bu zevkli mücadele 42-36 Süvarilerin üstünlüğü ile tamamlanmıştı.
Gazi Savaşçıları : Ligin en skorer takımı… Normal sezonu 6-1 skorla 2. tamamladı. Yarı-final maçında Boğaziçi Sultanlarını 35-8 net bir skorla geçti. Son 4 sezonda 3. Kulüpler Ligi Finali… Güçlü tarafları 8 senedir oynadıkları Double-wing, daha çok bilinen adıyla Gazi Formasyonu Hücum sistemi… Sistematik football anlayışı, bireylerden bağımsız takım oyunu… Agresif Football oynaması…  Zayıf tarafları…. Savunma ve Özel takımların istikrarsız performansı… Agresif Football oynaması…

İstanbul Süvarileri : Ligin en iyi savunma takımı. Normal sezonu 6-1 skorla lider tamamladı.  Yarı-finalde bu sezon 3. defa karşılaştıkları ODTÜ Şahinlerini 41-14 net bir skorla geçti. Geçen sezonda Final oynamış ama Sultanlara kaybetmişti. Güçlü tarafları… Sistematik Football oynaması… Oyun disiplininden kopmayan taktiğini terk etmeden mücadeleye devam etmesi… Etkili Koçları… Zayıf tarafları… Bireysel yeteneklere bağımlı olması… Avrupa ve Türkiye liglerinde çok yoğun bir programdan çıkmış olmaları…

Bu sene iki farklı şehrin takımını karşı karşıya getirecek olan final maçında, iki takımdan bir tanesi ilk defa Kulüpler Ligi şampiyonu olacak. İki takımda maça hazır görüntüsü son yılların en keyifli finali olmaya aday bir maça işaret ediyor. NFLTR tarafından internet üzerinden canlı yayınlanacak karşılaşma 23 mayıs Pazar Günü 16:30 da Kartal Bulvar stadında….

Üniversiteler Ligi Playoff

Üniversiteler Liginde ise bu seneki finalistler İTÜ’yü İstanbul’da yenen son iki senenin şampiyonu Gazi Üniversitesi ile bu sene Kulüpler liginde yeniden yapılanan ve iki sene öncenin finalisti Hacettepe Üniversitesi. Ankara’da oynanacak bu karşılaşma, 29 mayıs Cumartesi günü Gazi Kampusünde. Bu iki takımın finale nasıl geldiğine bir göz atalım.

Hacettepe Üniversitesi: Koç, Atılım ve İTÜ nün yer aldığı C Grubundan 3-0 lık skorla çıktı… 118 sayı attı sadece 8 sayı yedi. Çeyrek finalde sahasında Anadolu Üniversitesini  42- 0, yarı-finalde yine kendi sahasında 50-6 yendi. 5 maçta toplam 210 sayı attıp sadece 14 sayıya İzin veren Hacettepe Üniversitesi Finale layik dişli bir ekip….

Gazi Üniversitesi: Ölüm grubu olarakta adalandırılan B grubunda Boğaziçi, Başkent ve Yeditepe Üniversitelerinin arasından 3-0 lık skorla lider olarak çıktı. 118 sayı attı, 29 sayı yedi. Çeyrek Finalde sahasında Bilkenti 41-10, yarı final deplasmanında İTü yü 22-12 lik skorlarla geçen Gazi Üniversitesi 5 maçta toplam 181 sayı atıp, 51 sayı yedi. Son iki senenin şampiyonu olan Gazi Üniversitesi 3. sezonda da Şampiyonluk peşinde.